A kétütemű királykategória
  • pszihopata
    Én 2 évig hajtottam egy Rd 500-as yamahát,de motoroztam NS 500-asal is,amik a 80-as évek gp motorjainak utcai verziói voltak.Kipróbálhattam az ns 500 pályaverzióját is.6-7 évig jártam fel a pannónia-ringre,de csak hobbi szinten köröztem.Imádtam a négyhengeres kétütemű rakétákat mindíg is.Az rd 500-asomon a hengerfejtömítés vékony lemezekből volt,így lehetett a sűrítést fokozni.Két főtengelye volt,amik szemben forogtak egymással két-két hengerrel.Jó pilóta kezében a mai R1-eknek is komoly ellenfele,és csak 180 kg volt.

Én is sajnáltam mikor bejelentették,hogy megszűnik a kétütemű 500-as Gp kategória,mert gondoltam hogy rentgeteg fejlesztés fog kárba veszni.

A vezethetőségben nem értek teljesen egyet,én a kétüteműt szerettem azért,mert alacsony fordulaton rövid visszafordító kanyarokban sokkal lágyabban lehetett vele kigyorsítani,és gázelvételkor nem blokkolt a hátsó kerék.Amit meg 8000 körül művelt,azt egy négyüteműn sosem fogom érezni.Aki a kétüteműt szokta meg annak a négyütemű ugyanúgy gondot okoz,mint fordítva.Sőt szerintem pályamotorozásra jobb a karakterük mint a négyhengeres négyüteműeknek,a kéthengeresekről nem is beszélve-mintha traktoron űlnénk.