Will Smith vámpírfilmje
  • dronkZero
    Na helló!
    Egy kicsit régebbi témátokra visszatérve:

Szerintem tutira nem a _saját_ csapdájába esett bele. Hogy miért?
    1. Ott a kitört ablak a csapda mellett. Nagyon nézegeti is abban a jelenetben. Onnan jön elő a kutyás vezérgeci is.

2. Előtte jó alaposan bemutatják, hogy hogyan állítja a csapdát, meg hogyan bassza fel vele az agyukat. Mivel rengeteg ellenszert próbált már ki, és halál nyugalommal állapítja meg, hogy mehet a cucc emberkísérletre, tehát biztosan szerzett már egy halom fertőzöttet ezen a módon. Volt esélyük ellesni tőle a csapdaállítást. (Ennek kicsit ellentmond a "Találtam egy fészket" memo. Akkor talán a vezérgeci volt hiperfejlett agyzombi, hogy elleste a módszert...)

3. Nem hagyott kint csak úgy csapdákat. Amikor kellett neki egy fertőzött a kísérlethez, akkor kiment és épített egyet. Nemám felderítőkörútra indult, hogy akkor most melyik csapdájában van zombi. (Nem is lenne túl hatékony: 10-ből mondjuk 3 ledobja a takarót és megsül reggel, 2 addig gabalyodik a kötélbe, míg felakasztja magát, 4 meg lerágja a lábát, hogy kiszabaduljon.)

Szerintem 100%-ig biztos, hogy az _nem_ a saját csapdája volt.
    De akkor honnan a pék farkából tudták a zombik, hogy melyik videotékába jár? Ők is oda jártak, csak este?

Naja, ez egy film, nem doktori disszertáció...

Egyébként szerintem a vezérgecit(meg ezt a csapdás jelenetet) kihagyva sokkal ütősebb lett volna a film összhatása. Tök nem passzolt az egész koncepcióba egy "intelligens" zombi, meg szvsz tök gagyi ilyen erőltetetten főellenséget kreálni. Mintha a kész film forgatókönyvét elolvasta volna a producer, aztán "Nagyon jó, nagyon jó, de legyen benne főellenség, mert a nézőknek az kell!"

Ja, nekem meg totál nem volt parás, a "kötelező" hirtelen-valami-kurvanagy-zajt-csapunk-amitől-szétrobban-a-fejük-a-nézőtéren
    jellegű szándékos ijesztgetésen túl semmi parát nem éreztem. Azok viszont nagyon idegesítettek.

Mindegy, végeredményben bejött a film, csak így utólag végiggondolva vannak dolgok, amiket jobban, kevésbé klisésen is meg lehetett volna csinálni. Na, majd ha én rendezek töbmillió dolláros filmeket... :P :)