Logikai, ügyességi és független fejlesztésű játékok
  • Zero 7th
    #675
    Uh, mit találtam!

    Infested Planet

    Kicsit Cannon Fodder, kicsit Command&Conquer vagy mondjuk DoW, kicsit tower defense flashjáték, azoknál azért lényegesen jobb technikai megvalósítással.
    Van egy map, vannak rajta bázisok, amikből tízezerszámra(nem viccelek) ömlik az ellenség, mi meg egy csapat marín vagyunk és el kell foglalni a pályát. Pályák közt fejleszthetők a fegyverek és az épületek, amikre meccs közben nagy szükség lesz. Meccs közben a foglalásból van a költhető pont, abból lehet vásárolni. Az alap marín géppuskás, az a leggyengébb, van a fejlesztések közt rakétavetős tiszt, sniper, sörétespuska, lángszóró, minigun és láthatatlan scout. Alapból öten kezdenek egy pályán, de tízig lehet vásárolni újakat, sőt, el is lehet adni őket. A halottak ingyen respawnolnak, csak a létszám növelése kerül pénzbe. A fegyverrel felszerelt katona is a fegyverével spawnol, és azt is le lehet cserélni. Épületeknél van regeneráció az embereknek, támadóhelikopter ami leklikkelhető területre ható támadást ad, szállítóheli, ami a frontra spawnolja az utánpótlást, teleport, ami ugyanez gyorsabban, épület, ami az elfoglalt pontokon épülő bunkereket erősíti és rak rájuk automata tornyot. Van építhető felszerelés, háromféle torony, meg egy orvosi láda és egy lőszeres láda amit a katonák tudnak maguk mögött húzni.
    Az AI egész jó, az ellenség próbál a legvédtelenebb irányba özönleni, a saját egységek lőnek maguktól, attack-move-nál araszolnak szépen, ahogy csinálják maguknak a helyet.
    Ahogy foglaljuk a pályán a bázisokat, úgy kapnak a dögök mindeféle rohadék mutációkat, nagyobb lőtáv a tornyoknak, védelem a bázisnak, robbanásra bekapcsoló pajzs, visszasebzés, gyorsabb dögök, gyors robbanó dögök, köpködő dögök, új mob spawnhelyek, halál után falat hagyó dögök, klónbanda amik ugyanolyan fegyverrel jönnek mint a mi csapatunk, meg még egy rakás egyéb.
    Van kb 15 sztori pálya meg 6-7 egyre nehezedő random map, amit pénzért lehet farmolni.
    Összességében nagyon jó kis játék, bár olyan rettentő tartósnak nem tűnik, egy délután alatt kb a háromnegyedét megcsináltam. Olyan jó nézni, ahogy a kis elit bandám pusztítja a swarmot.
    Screenshotokon szarul néz ki, mozgásban érdemes ránézni.
    Elvileg steames, de persze torrenten is fenn van.