Logikai, ügyességi és független fejlesztésű játékok
  • Zero 7th
    Nincs most kedvem topikot nyitni nekik, de van két indie cucc, amik megérdemlik a figyelmet.

Guns of Icarus Online
    Ez egy steampunk posztapokaliptikus léghajó teamdeathmatch zúzda. Hajónként négy játékos, egy meccs 2v2-től 4v4 hajóig megy (tehát 16-32 pléjer a játékban). Hat különböző léghajó, kb húszféle fegyver különböző ballisztikai és sebzéskarakterisztikával.
    Három kaszt, pilóta, gépész és tüzér. A fejlődés achievment alapú, nem xp-t kell gyűjtögetni a szintlépéshez, hanem folyamatosan változó feladatokat megoldani. Határozottan nem pay2win, az 1. szintű karaktereknek is nyitva minden lehetőség, csak kozmetikai cuclit lehet venni pénzért (ebből kifolyólag a szintlépésnek effektíve semmi értelme).
    Játékmenet viszonylag változatos attól függően, hogy pilóta vagy legénység az ember, a pilóta vezeti a hajót, és utasítja a legénységet, a gépész és a tüzér meg rohangál fel-alá, javítgatja a szétlőtt cuccokat és használja a fegyverzetet. A karakterek sérthetetlenek, az egész hajó legénységestől egyszerre megy le. Közelharc, másik hajóra átszállás nincs, és nem is lesz.
    Ez a teamdeathmatch játékmód egyelőre az egész, de már hegesztenek mögé egy világot, ami MMO jelleget fog adni az egésznek, és keretbe foglalja a csatákat.
    Perpill nem tudom, mennyibe kerül, karácsonyi akcióban asszem 6 euróért vettem meg egy 4-packot, szal nem volt túl drága.
    Nagyon aranyos kis játék, ajánlom bátran.

Intruder
    Erről csak most hallottam ebből a cikkből, de nagyon érdekesen hangzik. Egy sunnyogós multiplayer FPS, ahol a fő játékmechanika pont az, amit a többi játékból a kényelem és játszhatóság kedvéért kivágnak. Pofára lehet benne esni, az ellenség meghallhatja a rádiózást, a voip folyamatosan be van kapcsolva és akár egy tüsszentés vagy egy "vacsoraaaa!" bekiabálás keresztbehúzhatja a lopakodást. Vannak benne érdekes kütyük, mint pl kinyújtható, sarkonbenézős kamera, meg lerakható kartonpapírra festett sniperalak...
    Jelenleg nem kapható, úgy kell kuncsorogni az early access vásárlási lehetőségért... de engem ez nagyon érdekelne.
    Figyelni fogom, ha jobban elérhető és kiforrottabb lesz, szerintem nyitok neki topikot.