BiroAndras#91
"Hmm, ha abból indulok ki, hogy mekkora az univerzum és ha véges is a mértete,akkor is baromira messze vagyunk attól, hogy érzékeljük a határát,felmerül a kérdés: Mi van azon túl?"
NEm vagyunk túl messze attól, hogy lássuk az univerzum "határát". Csak nem térben, hanem időben vagyunk behatárolva, ugyanis a fény sebességének végessége miatt nem láthatunk messzebbre, mint amilyen távolságról ideér a fényt az univerzum keletkezése óta. Hogy a látható tartományon kívül mi van, azt nem tudjuk egyelőre (és még jó sokáig csak találgathatunk), de gyakorlati szempontból nem is különösebben érdekes, pont mert iszonyat messze van.
""másféle proton nincs" : Nem,maximum jelenlegi ismereteink szerint"
Mondtam volna én ilyet?
De ha már szóba került, nincs másféle proton, mert ha lenne, azt már nem protonnak hívnánk. Egyébként létezik is rengeteg sok elemi részecske azokon kívül, amik az atomokat alkotják. Ezek viszont nem alkotnak stabil struktúrákat, így az élet szempontjából nem játszanak.
"A történelemben rengeteg olyan felfedezés történt,ami csak azért következett be, mert valaki kételkedett abban(bármennyire is kicsi volt az esélye másnak),amit mindenki más elfogadott és meg sem kérdőjelezett!"
Pontosabban a legtöbb felfedezés így következett be (vagy véletlenül). De mint már sokszor mondtam, ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek igaza van, aki hülyeségeket beszél. Egyszerűen utólag csak azokra emlékszünk, akiknek igaza lett.