• Wittao
    Akksi témához: nekem eddig volt már vagy 10 telefonom, PDA-m stb. akksit még soha nem cseréltem egyikben sem... szóval magasról teszek rá, hogy cserélhető-e benne. (amúgy USA szervízben 3 nap alatt kicserélik, és addig adnak csere készüléket... tudom, hogy Mo. nem egyenlő USA-val, itt 3 hónap cserekészülék nélkül , de megoldás van a dologra)

PDA v. nem PDA, én magasról teszek rá. Azok a funkciók, amik elérhetők rajta (és amilyen módon elérhetők rajta!!!!), azok nagyon tetszenek.

3G: most is 3G-s a telefonom, és szarra sem használom. Engem nem érdekel. HA Wifi közelébe megyek, akkor Skype-ozok egyet, és tovább.

GPS: valószínüleg azért nincs benne (és lehet, hogy egy jó darabig nem is lesz), mert MacOS-re sincs egy normális GPS szoftver sem... :( Ha ott megoldják, akkor talán.
    (egyébként a képernyő mérete már szerintem bőven megfelelne ennek)

Programkínálat: tuti, hogy a Widget-ekhez hasonló letöltési felület lesz, ahol ezeket a programokat az iPhone-unkra leszedhetjük (vagy iTMS-ből oldják meg -pénzért persze :)- ). Nem kell berezelni, lesz hozzá sok program, csak még a fejlesztőknek is magukhoz kell térniük.

A kezelőfelület szerintem igenis forradalmi, a WM5-6 közelében sincsen. Tudásban viszont többek nála, egyelőre. Az iPhone azoknak jó lesz, akik iPodot szeretnének, és egy készülékben szeretnének tudni egy telefont is vele, valamint ha kedvük van netezni, mail-ezni, akkor megtehessék.

De ne essünk már át a ló túloldalára, hogy egy excel makrós táblázatot, meg a holnapi prezit egy PDA-n akarjuk összedobni, és a k*** a***-át az Apple-nek, mert ezt az iPhone nem tudja!! Hiába képes rá a PDA-m, a büdös életben nem lennék olyan idióta, hogy egy 3"-os képernyőn ebbe belekezdjek... Arra jó, hogy ha kapok valamit, megnézhetem, és telefonon ledumáljuk a változtatnivalót.

Ár, Szolgáltató: Váltsuk Apple szokás szerint a dollárt és az eurót 1:1-ben, majd tegyünk hozzá vagy 30 %-ot. Ekkor kijön a kb. magyarországi ár :) (150eFt-ra saccolom)

Példa rá: Macbook USA-ban 1099 dollár, itt pedig 275eFt... az ár csökkenhet a hűségnyilatkozatok miatt.

Törés: szerintem bármilyen más PDA szétmegy egy ilyen földhözcsapástól. Francnak kell azt dobálgatni.

Használhatóság: az igazi ereje szerintem ebben rejlik. Ha pl. böngészek a neten, és megtalálok egy jó képet, amit emailben el akarok küldeni, lehet összehasonlítani a WM5-6-tal mennyi idő alatt végeznénk, és az iPhone-nal!