Hehe... Mindenki csak addig kikazza az iPhone-t, amig egyszer a kezebe nem adjak. Utana elsotetul a kulvilag, a szem gorcsosen kimered es egy "a k**va eletbe" hagyja el az ember torkat. Kb, mintha egy Star Trek-es Trikordert venne valaki a kezebe. Hmmm, megsem... es sokkal megdobbentobb, mint egy trikorder.
Eloszoris, ez kb fele akkora, mint egy hasonlo hardveres PDA. Masreszt, barmelyik masik PDA vagy okostelefon kinezete es kezelofelulete oskovuletnek tunik emellett. Az iPhone egy masik okostelefonnal osszehasonlitva olyan, mint egy mai Nokia telefon egy 4-5 evessel osszehasonlitva.
De hiaba mondom, mert ezt latni es tapasztalni kell.
Eleg csak megnezni az Interneten a teszteket. Meg a legnagyobb szkeptikusok is odakat zengenek a telefonrol. Persze ennek is vannak meg hianyossagai, amiknek a nagy resze szoftverfrissitessel egyszeruen orvosolhato, de mindezen hibak ellenere az iPhone utcahosszal a konkurencia ele kerult.
Csak miheztartas vegett. Nekem is van egy, szoval tudom, mirol beszelek.
Szemelyes tapasztalataim szerint az altalaban felhozott problemak nagyresze nem igazi problema, csak a telefon tobbi tokeletes reszehez kepest nem annyira tokeletes. A merce itt mar nagyon magas.
Az AT&T 2.75G-s EDGE halozata teljesen OK. Persze joval lassabb, mint a wifi, de a regi modemes kapcsolatoknal joval gyorsabb. Ahol en probaltam eddig az EDGE-et, ott nehany masodpercnel tobbet sosem kellett varni egy weboldal letoltesere. A terkep, a levelezes es az egyeb netes funkciok tokeletesen es gyorsan mukodnek azon is.
A legtobb egyeb funkcio szempontjabol a telefon szinte tokeletes: tokeletes zene es video lejatszo, kozel tokeletes es vegre 100%-osan hasznalhato web bongeszo es mail kliens, teljesen jo telefon.
Az telefon ararol: 3 eve a MotoRAZR ugyanennyiert mutatkozott be sokkal kevesebb funkcioval. Az akkor tenyleg csak a divatrol szolt. Megis, a RAZR a vilag legsikeresebb telefonja. 3 ev alatt 60 millio darabot adtak el belole a vilagon!
Most ugyanennyiert egy nagysagrendekkel innovativabb telefon kerult a piacra. Ennek is lesznek uj valtozatai uj funkciokkal es az ara is csokkenni fog.