• kvp
    Nem olyan veszes ez a telefon, pont ugyanolyan hardvere van mint a legtobb mai pda-nak (arm cpu, 128 Mb ram, 32Mb rom, 4/8 Gb flash kartya, 2Mp-es kamera), csak a kepernyo nagyobb (fizikailag, nem felbontasban) es minden rogzitve van benne, mivel aki ilyet vesz az valoszinuleg ugysem tud akkut vagy memoriakartyat cserelni. (pl. mert nem tudja mik azok)

A 3g-t azert hagytak ki, mivel amerikaban meg nincs, azsiaban mar vannak jobb keszulekek olcsobban (4g-sek), europa pedig tul kis piac. A videotelefonalas pedig azert maradt ki, mivel ahhoz illik a 3g-s halozatot hasznalni, ami ugye meg nincs. Gps sincs benne, viszont jo penzert valoszinuleg meg fog jelenni kiegeszitoben es autos keszletben is. Az sms funkcio pedig az sms chat-re epul, amivel szemely szerint en az ericsson t20-ban talalkoztam eloszor. Ez jo, viszont nagyon draga tud lenni, mivel chat kozben rovidebb uzeneteket irunk es gyakrabban. Ez a szolgaltatonak elonyos, a felhasznalonak kevesbe.

Erdekes, hogy a hardvere olyan, amit a samsung chip-jei mar egy tokban tudnak, tehat az egesz elektronikat bele lehetett volna rakni akar egy chip-be is, es meg kevesebbet is fogyasztana. Az erintokepernyo szep, viszont szerintem nem tul jo otlet a touchscreen-t folyamatosan mukodtetni, mivel igy ha zsebrevagjuk akkor sokkal rovidebb ideig birja az aksi. (ugyanis ha hozzaer valami, akkor tobb aramot fogyaszt, a cpu pedig folyton ellenorzi, hogy eppen kioldjak-e a zarat) Egy mechanikus keylock kapcsolo hasznosabb lett volna.

Mindezeken tul az iphone alapvetoen nem pda es nem telefon, hanem egy szolgaltatas, amit csak addig lehet igenybevenni amig az ember fizeti a havidijat a szolgaltatojanak, amiert cserebe kap hasznalatra egy a szolgaltato tulajdonaban levo keszuleket. (aki azt gondolja hogy az ove a telefon, annak megemlitem, hogy ha nincs ervenyes elofizetese akkor meg bekapcsolni sem tudja)