Hogyan hozzunk be használtautót Szlovéniából
  • pszihopata
    O.K.A helyzet az szerintem,hogy minnél magasabb az életszinvonal,annál meredekebben zuhan az évek múlásával az autók ára.Szlovénia hozzánk képest igen jól áll,de ez még nem teljesen a nyugat-európai szint.Ahol magas az életszinvonal,ott drágák a szolgáltatások is,ezért a drága javíttatás miatt érdemesebb hamarabb autót cserélni,-meg persze lehetőség is jobban van rá.A létbizonytalanság is sokkal kisebb,ezért a hiteleket is kisebb rizikó bevállalni.Nálunk keresik a 2000 előtti használtautókat is,ezért itt sokkal magasabb az áruk,szlovéniában kevésbé de igazán olcsón azt is a nyugati végeken /pl. belgium/ veheted meg.A közeli helyek árait a cseh-szlovák-lengyel-román-szerb nepperek felverik,ezért messzebb jobb árakat találni. A pár éves kocsik nyugaton sem igazán olcsóbbak.Csak annak üzlet autót behozni,akinek bejáratott csatornái vannak,saját trélere,ismerős ügyintézői akik gyorsan pörgetik a papírmunkát.Az állam meg jól megvágja a népet,az újjautó-lobbi többet tejel a politikának,mint a /hozzájuk képest/'csóró" használtautó-nepperek.

Én robogókat hozok olaszországból,de nekem is csak úgy éri meg,hogy egyszerre,egy helyen veszek 8-10 darabot,és saját teherautóval hozom be.Így se könnyű,mert akinek nincs pénze használtra,az vesz újjat hitelre,persze olcsó kínait.