• BiroAndras
    #134
    "Figyu, 1. megtudtad, hogy 30-35 közötti nők esetén egyenesen az első helyen áll a bőrrák miatti halálozás, 2. tudjuk, hogy a magasabb UV-B jelentősen növeli a bőrrák kialakulásának esélyét, 3. tudjuk, hogy a vékonyodott ózonréteg miatt jelentősen nőtt az UV-B sugárzás. Ezek után még azt mered állítani, hogy nem számít a dolog?"

    Gondolkodj egy picit. Vagy csak olvasd el rendesen a cikket. Azért csak a nőknél ilyen magas az arány, mert sokkal többet napoznak. És az ebből sem derül ki, hogy az ózonréteg vékonyodása milyen mértékben járul hozzá a dologhoz. És a cikkben az is benne van, hogy a szolárium is legalább annyira ártalmas, mint a napozás, pedig totálisan semmi köze az ózonhoz.

    "Hogyan érintene, ha akár csak egy ember is rád hallgatva ugyanannyit napozva, mint régebben (nem eszetlenül sokat, de nem is keveset) kapna bőrrákot?"

    1. Nem lehet tudni, hogy mi okozta a rákot, hacsak nem extrém mértékben van kitéve valaki egy faktornak.
    2. Azt mondtam, hogy ésszel kell napozni. Azt mondom, hogy nem kell úgy tenni, mintha itt lenne a világvége, de ez nem jelenti azt, hogy kötelező ropogósra sülni a napon.