• dez
    #123
    Tegnapi hír:

    "Vigyázat! - Különösen erős UV-B sugárzás a hétvégén!
    2007. július 14. 09:17

    Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint erős UV-B sugárzás várható itthon hétvégén. Szombaton főleg a középső és a nyugati területeken, vasárnap pedig már az egész országban magas lesz ez az érték.

    Az erős UV-B sugárzás a normál bőrűeknél már 18 perc napozás után bőrpírt, esetleg égést okozhat. Hétvégén az UV-B sugárzás 7,3 és 7,6 közötti lesz, ezeket az értékeket már az erős kategóriába sorolják.

    A szakemberek azt ajánlják a szabadban tartózkodóknak és a nyaralóknak, hogy óvják bőrüket a leégéstől, különösen a csecsemők és a gyerekek védelme fontos. 11 és 15 óra között nem ajánlott napozni, és fényvédő krémet nemcsak a déli órákban, hanem máskor is érdemes használni napközben."


    És még1x: tehát kevesebb, mint 18 perc a max., amit a napon lehetne lenni. És akár egyszeri leégés is nagyban növeli a bőrrák kialakulásának kockázatát. Továbbá a többszöri leégés hatása - a röntgen vagy hasadó anyagok sugárzásához hasonlóan - akkumulálódik és összeadódik. Szerinted meg nincs semmi probléma...