• RealPhoenixx
    En csak annyit allitottam, hogy az alkoto elemekre valo bontas, legalabb annyi energia, mint amennyi energiaba kerult az elkeszites.

Teny hogy tobbletenergia maga az anyag lete ebben a rendszerben, mert ugye az anyag ill. az energia nem vesz el csak atalakul.

De hogy egy gumit vagy barmi mast 100%-osan vissza lehessen nyerni, szval sztem ez kamu.
    Mint ahogy a fot tojast sem fogod tudni visszaalakitani a kiindulasi allapotaba.

Es hogy a folyamat nem lehet energetikailag olyan hatasfoku, mint ahogy azt a cikk sejteti az tutti.
    Az energia igenyet pedig szinten eltuloztak, vagyis lekicsinyitettek "a valoszinusithetoleg valoban szuksegeshez kepest".

Az hogy mennyire hatekony: majdhogynem azt allitja a cikk, hogy teljessen alkotoreszeire tudjak bontani a dolgokat -hat ez az amit sok vegyesz megkerdojelezne igencsak.
    De sztem nem csak vegyesz, hanem anyagtudomanyi tanulmanyokat vegzett szemelyek is.

L3zl13
    De hogy a generator hatasfokat feszegessuk sztem nezz utana hogy egy tekercs eseteben milyen vesztesegek vannak *es kozben gondolj arra hogy a mikrohullamot hogyan is kell eloallitani, es milyen elektronikai alkatreszek vannak pluszba, amelyek szinten "fogyasztok"*
    Egesy megfogsz lepodni milyen hatasfokkal muxik a dolog.

Caro
    Hogy a te hatasfoki emlitesedet tekintsuk, ez esetben nezzuk az egetes hatasfokat, illetve a turbina hatasfokat, gondolom te is belatod hogy mindegyik esetnel vannak szepen vesztesegek, es bar vannak ma mar igencsak jo hatasfoku turbina rendszerek, de ezek sem 100%-os hatasfokon dolgoynak, es meg csak nem is 90, hanem igencsak alatta.

NB: indukcios eljarast olvaszto tegelyeknel alkalmaznak, de mikrohullamut nem, vajon miert is?? nyilvan azert, mert ennek hatasfoka igencsak problematikas femek eseteben, mivelhogy ha jol remlik (villamosmernokkent emlithetem talan), hogy a femeknek van ellenallasa, es orvenyaram keletkezesekor ez az ellenallas a jo vezeto kepesseg miatt szepen felemeszti a befektetett energiat, etc

Nagyon tudnek neki orulni, ha valami tenyleg jo magyarazatot lathatnek ezen dolgok igazolasara, hogy valoban muxik, es a hatasfoka sem lehet olyan rossz a rendszernek, ahogy en gondolom, de aszem ez nem nagyon fog megtortenni, de ettol fuggetlenul nyitott vagyok a dologra, mert tenyleg jo lenne ha .......