118
-
babajaga #78 C2H2.HCl= vinilklorid! -
babajaga #77 Ha te a metánból PVC-t csinálsz akkor tied a Nobel díj! Műanyagot csak telítetlen szénhidrogénből lehet készíteni, ennyit sem tudsz? -
RealPhoenixx #76 Szivar: most nezem csak mit irsz: "ovábbá a motorokat lehet minden olyan anyaggal hajtani, ami éghető... Lsd. hidrogén, földgáz (és származékai), kőolaj (és származékai), szén (és éghető szénvegyületek), meg minden ami égés közben hőt termel... :D"
Remelem ezt a hozzaszolasodat nem gondoltad komolyan!!!!!!
Segitek kicsit: "mindenevo" hajto rendszerek a vilagon jelenleg csak 1 tipus letezik!!! Ezt a tipust ugy nevezik: TURBINA rendszerek
Es a hatasfok novelese erdekeben ezeket is lehet valamennyire specializalni, de a hatasfok ott is drasztikusan csokken egy egy specializalt hajtomu eseten, ha nem olyan anyaggal uzemeltetjuk, mint amire optimalizaltuk!
Szval azonnal nezz utana!!! -
babajaga #75 A műanyaggyártás alapja hogy ott molekulák vannak összekapcsolva. A telítetlen acetilénre sósav molekulát kapcsolnak ez lesz a vinilklorid, és ezekből a molekulákból sokat összekapcsolva lesz a polivinilklorid. -
babajaga #74 Milyen hidrogén atom van ott laza kötésben? Ennyit se tudsz hogy az sósav molekula? És a PVC hőbomlásakor sősav szabadul fel? -
RealPhoenixx #73 brueni
Edison nem talalta fel az izzot, ha jobban utana nezel, akkor hamar rajohetsz, hogy Edison az a ..... szarmazasu szemely volt, aki siman lenyulta masok talalmanyait.
Jah, es nem az izzo lenyulasa volt az egyetlen huzasa!
Es ha jol latom nem veletlenul van a nicked mellett az a felkialto jel.
De vegulis jot lehet rajtad rohogni.
Kerdes: te veletlenul nem az a szemely vagy, akit tobb forumrol is kitiltottak mar nem egeszen veletlen okokbol kifolyolag???
NB: itt felsorolhatnank az osszes muanyag tipust, alkoto elemek szerint, es aszem hamar rajonnenk, hogy igencsak szuk muanyagok retegere alkalmazhato az eljaras. Tehat valojaban a cikk publikalasa nem mas, mint alapanyag keveres tovabbi anyagi juttatasokert valo kaparashoz. -
szivar #72 Mellesleg a metán illetve a hidrogén-klorid összegképlete sem egyezik meg a PVC összegképletével, oszt' hihetetlen módon mégis aztat készíthetünk belőle, ha nagyon akarunk...
Szerintem a megfelelő környezeti feltételek biztosítása mellett kialakulhat a PVC-ből a paraffinsor tetszőleges tagja, plussz némi szén illetve klór is felszabadul.
Na, ezek alapján légyszíves cáfold meg, hogy pl. a polietilénből miért is nem lehet pl. metánt előállítani...
Továbbá a motorokat lehet minden olyan anyaggal hajtani, ami éghető... Lsd. hidrogén, földgáz (és származékai), kőolaj (és származékai), szén (és éghető szénvegyületek), meg minden ami égés közben hőt termel... :D
PS.: Köszi a linket, valóban nem ártana rendesen értelmeznem a leírtakat, mert itt semmi olyasmit nem olvastam, ami cáfolná az előző állításomat... -
dez #71 PVC -
dez #70 Na, ez lehetett volna már előbb is valahogy így.
Viszont, a PCV jelölése C2H2.HCl, tehát van ott még egy hidrogén atom, laza kötésben.
Mindenestre, ilyen alapon pl. az un. Thermal depolymerization sem működhetne, de láss csodát, iparilag alkalmazzák. -
babajaga #69 "kémiai törvény, az elég tág fogalom"
Hol nem tanultál te kémiát? -
babajaga #68 http://www.sulinet.hu/tovabbtan/felveteli/2001/12het/kemia/kemia12.html -
babajaga #67 Mellesleg a 65-höz más műanyagok összegképlete sem egyezik meg az alkánokkal ezért semilyen alkán nem lesz a műanyagokból.A kémiai törvények nem hülyeségek!!! -
babajaga #66 "Kiérletezni teljesen felesleges"
Olyan dologgal felesleges kísérletezni ami már bebizonyosodott!!! -
babajaga #65 Leírtam világosan hogy a PVC alapanyaga a C2H2!!! A motorok hajtására használt alkánok összegképlete Cx-H(2x+2) Pld C2-H6 vagy C5-H12!!
Levegőbe beszélni azt lehet. -
brueni #64 te sem tartozol a kivételhez... -
szivar #63 Az hogy kémiai törvény, az elég tág fogalom, hála istennek a természet jobban 'ismeri' ezen törvényeket, mint az ember.
Apropó, milyen fizikai és kémiai 'törvénynek' mond ellent az, hogy ha egy adott vegyülettel akkora energiát közlünk, mely nagyobb mint az atomok közöti kötések energiája, akkor ezen kötések nem szakadnak fel, és nem bomlanak fel más anyagokká?
Itt csak azon lehetne vitatkozni hogy mi is lesz végeredményben az adott műanyagból. Az hogy diesel-olaj, azt én is vitatom. De azt hogy egy járművek meghajtására alkalmas anyag, azzal már nem szálnék vitába.
Kiérletezni teljesen felesleges? Erről kellett volna szólni Wattnak, Edisonnak, Ottonak, Teslának, meg úgy álltalában mindenkinek, akiknek sokat köszönhetünk. -
babajaga #62 Olyat nem lehet kitalálni ami az alapvető kémiai törvényekkel ellentétes. Rengeteg ilyen semmire nem használható "találmány" született már. Itt nem találtak ki semmit. -
brueni #61 érdekes -és erről tanulmányt lehetne írni-, hogy itt az sg-n mindenki okosabb azoknál, akik kitalálnak valami újat, valami forradalmit, valamit amit előrébb visz.
TE kitaláltál már valamit?
mert úgy tűnik csak a fikázáshoz értesz. miért kell leszólni minden próbálkozást ami a jövő megmentésére törekszik? Edisont se szólta le senki, amikor több száz, ezer anyagot kipróbált az izzólámpa tökéletesítéséhez. aztán bejött neki, te meg természetesnek veszed. ja csak azért nem fikáztál, mert akkor még nem éltél.
pöcsök
tisztelet a kivételnek. -
babajaga #60 "mit igaznak vélünk?"
Mert kémiai törvények vannak nem egyéni vélekedés.A kémiát meg kell tanulni és nem vélekedni kell róla. -
szivar #59 Előkerült Esmeralda 10. gyerekének az apjának az unokatestvérének a hetedizígleni nagybátja, aki az apjának a nagyapjának a gyermekkori szerelmének a testvérének a negyedik élettársa, akivel csókolózott valaha, ettől esett teherbe, és őtőle született ez a fiú, akit Ronaldó Esprnio Szopateusz néven ismer a város.
Csak annyit kérdeznék dióhéjjban hogy: MIÉRT? Miért hülyeség az amit nem értünk az álltalános iskolában tanultak alapján? Miért nem lehet ÉRTHETŐ érvekkel alátámasztani azt, mit igaznak vélünk?
Érvelésedet figyelembe véve, csak annyit mondanék hogy lehetséges ez a dolog, mert csak, és nekem van igazam akármit is mondasz. -
babajaga #58 Itt kémiai állítások vannak amiket kis hozzáértéssel pontosan lehet tudni hogy képtelenségek. Kisérletezni ebben a témában felesleges. -
szivar #57 Vajon kié lesz az utolsó hozzászólás (RealPhoenixx vs. Jonah)? Vajon kinek lesz igaza? Vajon ki tudja jobban leócsárolni a másik végzettségét, amit amúgy midenki nagy ívben ... ? Vajon a gondolatkisérlet és a valóság között mennyi a hasonlóság? Mi lesz ha kiderül hogy Esmeralda kilencedik gyermekének nincs is apja? A reklám után megtudjuk, maradjanak velünk. -
brueni #56 realphoenix, the egy real little pöcs vagy...
...de az ilyenek miatt szeretem olvasni az sg-t, legalább röhögök egy jót... -
RealPhoenixx #55 Jonah
Sztem se allj le vitazni, mert ahogy elnezem, kezdesz visszafordithatatlanul agybajt kapni, ugyanis mar egyre nagyobb baromsagokat hordasz ossze vissza.
Tudod mit?? Sajnalom hogy megsertettelek.
Ez viszont nem azt jelenti hogy mekkora muszaki ember vagy, hanem emberileg sajnalom -es tenyleg.
Masreszt: az oka annak amit kaptal: meglehet xarul erzed magad, de neha belegondolhatnad magad mas helyzetebe, mikor te csinalsz hasonlo dolgot *szemelyeskedes-minositgetes*.
Remelem ezekutan neha neha eszedbe fog jutni az, hogy egy erdemleges beszelgetesnek, a hibak javitgatasanak nem az a celja, hogy szemelyeskedjunk, mert annak igencsak gyakran nincs ertelme, hanem az, hogy a dolgokat a helyukre tegyuk fogalmi/fizikai/metamatikai vagy egyeb mas vonatkozasban.
Mondhatnek meg konkret peldakat, de hidd el nem all szandekomban tovabb huzni teged, mert egyfelol nem latom ertelmet ennek (sem anyagi, sem etikai, sem semilyen mas szempontbol, ill. csak 1 szempontbol latnam ertelmet, de a celommal az az 1 nem egyeztetheto).
Szval tenyleg ne szivd mellre a minositgeteseimet, melyeket csak a kolcsonossegi elv szemleltetesi celjabol celoztam.
NB: es fogadd el, hogy nemcsak mas hibazhat neha, hanem te is, es csak abban kulonbozz masoktol, hogy ritkabban hibazz -
Jonah #54 azt már megtanultam, hogy faszokkal ne álljak le vitázni, így veled sem fogok.
De. és most utoljára még szólok. Az értelmezéssel neked van bajod, mert mielőtt kiforgatnád a szavaim, nem én gondoltam azt, hogy a vákuumból mint anyagból majd olaj lesz. Ekkora faszságot már megbocsáss, csak te gondolhattál. én erre reagáltam.
Aztán a vezetékek méricskélése... tudod mi történik, ha egy fémdarabot beteszel a mikróba? Tanultál te mikrohullámú technikát?
A kapacitív melegítésről pedig ezek szerint soha nem hallottál... de egészségedre.
amúgy felesleges mondanom bármit is. Mindig lesz egy újabb fasz megjegyzésed, amiben személyeskedsz.
Faszkalap! -
RealPhoenixx #53 Jonah
#51 csak szerinted offtopic, de az fel sem tunik mekkora baromsagot hoztal ossze, es eleg szomoru hogy meg mindig nem.
#50 csak szerinted ertelmezhetetlen, amit nem is csodalok azok utan, hogy nem tudom mire is kaptal diplomat.
"Ja még egy... a vákuum mióta anyag?" -ne haragudj, de tenyleg nem tudsz olvasni??? Vagy az ertelmezessel van gond??
Megleptel azzal, hogy vegre ertelmes kerdest is tudtal felvetni, csak azt csodalom, hogy azt allitod magadrol hogy mernok vagy es megis meg kell kerdezned a dolgot. Szval mostmar tenyleg elarulhatnad, egyaltalan tenyleg van mernoki diplomad??
Amugy pedig ki emlitette hogy kapacitivan nem hasznaltak melegitest??
S vajon miert is nem terjedt el?? Tancsak nem azert mert megint nekem volt igazam??? Jonah, Jonah, ccccc
"csak akkor lesz mikrohullámú környezetben a vezeték két vége közt feszültség, ha az alkalmazott hullámhossznak nem egész számú többszöröse a vezeték hossza"
-nahat nahat, tenyleg mindenhol ahol alkalmazni akarjak ezt az eljarast, minden egyes alkalommal, minden egyes darabot le fognak meregetni, ez lesz am a koltseghatekony eljaras, valoban mintha nem is engem igazolnal mi???
NB: a mikroba nem teszek femet, mint ahogy vonattal sem uttetem el magam, etc; arrol nem beszelve, hogy a hozzaszolasod eleje mar onmagaban ertekelhetetlen
-
Jonah #52 Sajnálom, ha érvek helyet csak lol-t, megalol-t tudsz felhozni... De, mondok én neked valamit.. Szerinted, ha szigetelni kell valamit vákumban, azt hogy érik el a földön ??? megkérik az atomokat, hogy a kalickába ne menjenek már bele? esetleg, útlevelet kérnek tőlük vízummal ?
és ha már a vezetékeknél tartunk, akkor gondolkozz te is. csak akkor lesz mikrohullámú környezetben a vezeték két vége közt feszültség, ha az alkalmazott hullámhossznak nem egész számú többszöröse a vezeték hossza.
A kapacitív melegítésre pedig olvass el egy ipari elektronika könyvet. Már a hatvanas években is alkalmazták....
ja és egy másik példa a mirohullám és a fémek kapcsolatára: volt már olyan neked, hogy a kanál véletlen benne maradt a tányérban, és így raktad be a mikróba ? ugye hogy meleg lett az étel ?
S hogy a kondenzátor túltöltésekor mi lesz a hatás? Kérdés, mekkora frekvencián ? (többek közt a hatások is frekvenciafüggők!)
Ja még egy... a vákuum mióta anyag?
#50 -es HSZ-ed gyk értelmezhetetlen, mert egyszerűen semmit nem mond. #51-et pedig nem minősítem, mert eléggé offtopik, ráadásul, sosem lenne igazad.
üdv.
-
RealPhoenixx #51 Jonah
Hogy tanulj is kicsit:
Folyékony tükör holdi obszervatóriumba -cikkhez valo hozzaszolasod kiigazitasa (csak mert latom kiba okosnak hiszed magad, holott ez sajnos nem igy van *barcsak tenyleg az lennel, nem kellene kiigazgatni teged* -bar en ezt mar joideje le sem sz....-m, mert hagytalak elni a vilagodban, de egyre tobb baromsagot hordasz ossze, szval elobb utobb helyere kell tenni a temat).
Tehat idezet: "az üveg amorf szerkezetű, és igen, folyadék" -baromsag, az uveg metastabil modosulat es nem folyadek, vagyis amorf test, csakugy mint a gyanta, és a katrany is
Hogy pontositsam neked: a szilard es a cseppfolyos kozotti halmazallapotrol van szo, ami nem jelenti azt hogy folyadek *had ne mondjak jelzot rad, te nagy mernok* /legalabb a kozepiskolai anyaggal tisztaban lehetnel, de alibi diplomasoknal en ma mar semmin sem csodalkozom/
Hogy pontositsam neked: az amorf testek szilard halmazallapotu testeknek szamitanak, nem veletlenul, mint ahogy teged sem veletlenul nevezunk embernek, te megalol.
Vagyis: az anyagban levo atomok mozgasi energiaja kissebb, mint a rajuk hato erok kotesi energiaja -ez van az uvegben is, vagyis az egyensulyi helyzetuk korul rezegnek es forognak.
Az pedig hogy egy anyag kulso erok hatasara deformalodnak, mint az uveg is, az nem azt jelenti hogy az anyag folyadek te lamer, hanem csak arrol van szo, hogy kulso DEFORMALO ero hatasaval szemben ellenalloak.
A viszkozitast az uveg eseteben nem veletlenul hangsulyozzak ugy, hogy: NAGYON NAGY VISZKOZITASU es az hogy folyadekkent emlitik, az csak az olyan csokott mernokok miatt van, mint te, akiknek valahogy szemleltetni kell a dolgokat, mert maskulonben sutott tokkent merengenek az egre
-
RealPhoenixx #50 Jah, meg valami, segitseg gyanant Jonah, hogy egy kicsit jobban tudd ertelmezni amit irtam:
A cikk csak olajbol keszult anyagok, vagyis szenlancok bontasara alkalmas eszkozrol beszel, de ugyanezen elven nem csak szenlanc alaput lehetne, hanem .....
Mivel autoroncsokon akarjak hasznalni az eljarast, ezert jogos a kovetkezo:
"Ebben a hulladékban egyaránt található műanyag, gumi, fa, papír, szövet, üveg, homok, por és különböző fémmaradványok." -kifelejtettek a bort es egyebb mas anyagokat is a felsorolasbol, de nem szamit.
Lenyeg: muanyagot belekurnak a gebe, ami nem a koolaj osszes alkoto reszebol epul fel, mint ahogy BABAJAGA emlitette.
Mivel olyan agyas alibi szakemberek fogjak vegezni a tevekenyseget mint te JONAH, ezert majd ott fogjak eveken keresztul nyomatni a gepet, es porgetni a frekiket, mikozben semmit nem vesznek ki es tesznek be, mert varjak hogy jojjon az olaj!! LOL hehehe
Ebbol meg aztan varhatja akarmelyik ceg, hogy "önmaga ellátása mellett a hulladékfeldolgozó cég számos másik gépének is biztosítsa az üzemanyagot".
NB: JONAH adnek elgondolkozasra/kiprobalasra valo dolgot ezt a temat illetoen, hogy probald ki, de akkor valszeg megpusztulnal amilyen hulye vagy es a vegen meg engem okolnanak emberolesert, holott pedig csak te vagy hulye, nah mind1 -
RealPhoenixx #49 Jonah
Te mernoknek nevezed magadat?? LOL
Mi a xar volt a diploma munkad?? Csirkevagas mint Gabornak a BME-n a gepesymernoki karon?? LOL
1. az elso hozzaszolasom alkalmaval kicsit faradt voltam ejjel, tehat nem teljessen korrekt, ez egyertelmu.
2. "és ezt használja saját energiaforrásként esetleg (pl. erőmű)" -a sajat hulyeseged ez, hiszen itt az anyagok konkret szetvalasztasarol van szo, es megadhatnad hogy mit hasznal sajat energia forraskent, ha csak femes anyagokat akar vele valaki szetvalasztani MEGALOL
3. Tegyuk fel bevont vezeteket teszunk a szerkezetbe, es ezt is mikrohullammal akarjak szetvalasztani, olvasd vegig a cikket, szval magyarazd mar el pls hogy ezzel az eljarassal mikor lehet azt hatekonyan szetvalasztani??? (de a gumiabroncs is elfogadhato elem) *sztem erre kopni nyelni nem tudsz, csak szepen ellkullogsz az alibi mernoki papiroddal* -hidd el lereagalom amit irsz- :)
4. Gondolj csak a kondenzatorra, tultoltod, etc. Mi lesz a hatas???
De kerdezhetem azt is, hogy mi lesz akkor, ha kondikat akarsz igy szetszedni alkotoelemekre??? LOL gyerek
Az hogy vasarolt diplomad van es hogy mennyire erted a dolgokat, a kovetkezo allitasod az egyik legfobb bizonyitek: "Szigetelő (nem fémes) anyagoknál ez másként van. Itt elsődleges kötések vannak, melyek elektronjait rezegtetik meg úgy, hogy energiájuk a kötés felbomlásához szükséges energiától nagyobb legyen."
Na szval aszem a hulyeseged alapjan a vakumot is alkoto elemeire lehetne bontani. KIBALLLOOOOLLLLLL
Ugyanis elmagyarazom, nem mindenhol alkalmaznak kifejezetten szigetelo anyagot, hanem van ahol vakuuuuuummmmoooot -nem is keves helyen.
Tehat szigetelo anyagkent mit hasznalnak?????
NB: es ez pedig csak egy elnevezesbeli terminologia, de ha az alibi mernok szeretne, elmagyarazom neki a dolgot :)
...
5. "mivel a kötésben szereplő elektronok körfrekvenciája gigahertz felett van, ezért reális dolog mikrohullámmal gerjeszteni.
"-EMBER GONDOLKOZZ MAR MIROL BESZELSZ es olvass PLSPLSPLS
Es ucso megjegyzeskent: sztem tobbet sehol ne merd magad mernoknek nevezni! -
Jonah #48 húvazze, te kevered a dolgokat rendesen. Villamosmérnök vagy? mi a szarra kaptál te diplomát???
nos, sorjában: perpetuum mobile sosem lesz, mert nem zárt rendszert alkot: értsd, külső anyagot bomlaszt fel, és ezt használja saját energiaforrásként esetleg (pl. erőmű), továbbá további anyagmennyiséget szabad felhasználásra. A szigma kötések felszabadítása általában kevesebb energiát képez (relatíve hosszú szénláncok esetén), mint esetleg az anyag égéshője... gondold végig, hogy ha fel is bontasz egy zárt szénláncot, akkor az új szénlánc égetésekor hány kötés jön létre az anyagok oxidációjával (égésével).
Továbbá: indukciós elven működő olvasztást fémeknél alkalmaznak, mert ott elsődleges kémiai kötésekről nem beszélhetünk. Ha tanultál valaha kémiát és fizikát, akkor tudhatod, hogy a fémek a szabad (kötésben nem szereplő) elektronjait leadja a kristályrács közti térbe, ezzel hozva létre a stabilis állapotot. Így a kristályrács közti térben egy elektronfelhő van, amit hatékonyabb indukcióval mozgatni, mint mikrohullámmal.
Szigetelő (nem fémes) anyagoknál ez másként van. Itt elsődleges kötések vannak, melyek elektronjait rezegtetik meg úgy, hogy energiájuk a kötés felbomlásához szükséges energiától nagyobb legyen. pl. kapacitív módon melegítenek plexit, műanyagot stb. Namost ezekben általában kilohertztől gigahertzig bármi. Ha jól belegondolok ez egy teljesen jó eljárás. mivel a kötésben szereplő elektronok körfrekvenciája gigahertz felett van, ezért reális dolog mikrohullámmal gerjeszteni.
A hatásfok csak egy tényező, de te kb. télen jársz a strandra zuhanyozni wazze. felháborító egy szakma nevében magadat villamosmérnöknek titulálni, miközben fingod sincs a szakmáról.
üdv.
egy mérnök. -
babajaga #47 Van még egy baj mikor emberkék nem értenek a kémiához. Ugyanis a műanyagoknak kőolaj az alapanyaga csak az a baj hogy nem használják az olaj összes alkotórészét legtöbb műanyagnál ezért visszanyerni sem lehet az olajat. A PVC-nél pld acetilént kell előálítani C2H2 ebben olyan az alkotórészek aránya hogy a kurva életben nem lesz belőle gázolaj, de még más olaj sem. -
#46 Tökjó!
Akkor ez majd megoldja az olajválságot és használhatjuk még jó sokáig ezt az árramforrást!
Benzines autók előre,már nem kell semmiféle hibrid, senem új tech! -
dez #45 Nem az a lényeg, hogy el van írva, hanem hogy nem is törődnek vele. De ez még semmi ahhoz képest, hogy durva hibákkal sem foglalkoznak már egy ideje. -
babajaga #44 "mintha azt állítanád, hogy a kőolajból csupán annyi energia nyerhető ki, amennyit a felhozásakor felhasználtak"
A köolajból annyi energia nyerhatő ki amennyi a képződéséhez kellett. Ezt a "felhozást" nem értem, mert a kitermeléshez szükséges energia, mechanikai, és azt nem lehet visszanyerni még véletlenül se. -
#43 Nagyon jól hamgzik, reméljük, hogy működni fog.
Olajat ugyan nem fognak nyerni vele sokat, és szvsz inkább extra energiát kell befektetni majd minthogy energiát termelne, de ettől függetlenül égető szükség lesz egy ilyen gépre ha nem akarunk belefulladni a szemétbe. -
#42 Észrevettétek, el van írva, ennyi..nem értem ez miért zavar másokat innentől, csak spammelitek a semmiröl sem szoló commenteket.
Amugy ez a gép nagyon jó, jó lenne ha működne. -
dez #41 Tudod, azért se... :\ -
Flashy #40 ezt a mukrohullámot csaknem sikerül kijavítani :) -
RealPhoenixx #39 En csak annyit allitottam, hogy az alkoto elemekre valo bontas, legalabb annyi energia, mint amennyi energiaba kerult az elkeszites.
Teny hogy tobbletenergia maga az anyag lete ebben a rendszerben, mert ugye az anyag ill. az energia nem vesz el csak atalakul.
De hogy egy gumit vagy barmi mast 100%-osan vissza lehessen nyerni, szval sztem ez kamu.
Mint ahogy a fot tojast sem fogod tudni visszaalakitani a kiindulasi allapotaba.
Es hogy a folyamat nem lehet energetikailag olyan hatasfoku, mint ahogy azt a cikk sejteti az tutti.
Az energia igenyet pedig szinten eltuloztak, vagyis lekicsinyitettek "a valoszinusithetoleg valoban szuksegeshez kepest".
Az hogy mennyire hatekony: majdhogynem azt allitja a cikk, hogy teljessen alkotoreszeire tudjak bontani a dolgokat -hat ez az amit sok vegyesz megkerdojelezne igencsak.
De sztem nem csak vegyesz, hanem anyagtudomanyi tanulmanyokat vegzett szemelyek is.
L3zl13
De hogy a generator hatasfokat feszegessuk sztem nezz utana hogy egy tekercs eseteben milyen vesztesegek vannak *es kozben gondolj arra hogy a mikrohullamot hogyan is kell eloallitani, es milyen elektronikai alkatreszek vannak pluszba, amelyek szinten "fogyasztok"*
Egesy megfogsz lepodni milyen hatasfokkal muxik a dolog.
Caro
Hogy a te hatasfoki emlitesedet tekintsuk, ez esetben nezzuk az egetes hatasfokat, illetve a turbina hatasfokat, gondolom te is belatod hogy mindegyik esetnel vannak szepen vesztesegek, es bar vannak ma mar igencsak jo hatasfoku turbina rendszerek, de ezek sem 100%-os hatasfokon dolgoynak, es meg csak nem is 90, hanem igencsak alatta.
NB: indukcios eljarast olvaszto tegelyeknel alkalmaznak, de mikrohullamut nem, vajon miert is?? nyilvan azert, mert ennek hatasfoka igencsak problematikas femek eseteben, mivelhogy ha jol remlik (villamosmernokkent emlithetem talan), hogy a femeknek van ellenallasa, es orvenyaram keletkezesekor ez az ellenallas a jo vezeto kepesseg miatt szepen felemeszti a befektetett energiat, etc
Nagyon tudnek neki orulni, ha valami tenyleg jo magyarazatot lathatnek ezen dolgok igazolasara, hogy valoban muxik, es a hatasfoka sem lehet olyan rossz a rendszernek, ahogy en gondolom, de aszem ez nem nagyon fog megtortenni, de ettol fuggetlenul nyitott vagyok a dologra, mert tenyleg jo lenne ha .......