• bakagaijin
    #5
    Olvass egy kicsit pár sorral lejjebb, a probléma nem ez. Ideje, hogy olyan oldalak jöjjenek létre, ahol nemcsak a hasonlóan gondolkodók, de az ellentétes véleményen lévők is beszélgethetnek egymással. Ha pl. itt (vagy bárhol máshol) más vélemény jelenik meg, igen hamar személyeskedésbe csap át a fórum, ahol már nem vita hanem anyázás zajlik. Viszonylag kevés az olyan fórum (a szó eredeti értelmében) ahol tényleges érdemi vita, sőt, konstruktív párbeszéd zajlik. (Van ilyen, csak kevés.)

    A másik nagy probléma is ott figyel: a legnagyobb gondot az internetes vállalatok szűklátókörűsége jelenti. Ezt szerintem mindenki látja, ha valaki újszerű dologgal próbálkozik egyből jogászokkal csapnak le rá, rosszabb esetben állami szervezetek. A többség pedig évekkel le van maradva...

    Amit Te írtál ott sok helyen inkább a túlszabályozás jellemző. Igaz ez visszavezethető az anyázásra és flame-warra. Hamar kifogynak az érvek, előkerülnek az öklök, és megy a ban. Utána meg marad az állóvíz. Erre mondta azt, hogy újra kell szocializálni, szerintem :).