Mice#32
"A szöveges/képi információk közlésében nincs hatalmas változás."
a klasszikus szövegeknél talán nem, de azért a reklámfeliratok/plakátok közlésmódja azért jóval aggresszívabbra kapcsolt. elég csak a mozikat és azok alig pár évvel előtti elődjét megnézni, vagy akár csak a nagyobb ázsiai városok utcáin a reklámokat. szerintem már egyáltalán nem futurisztikus a deus-ex2 beli jövőkép..lassan minden adott hozzá
"Egy meghajlított felületen a szöveg olvashatósága kép felismerhetősége romlik."
romlik. ettől függetlenül valószínűleg idővel ez is orvosolt téma lesz
"talán azért mert ha van egy közös platform ezekhez"
nem az egyedi virtuális leírókra gondoltam, a vrml is pl. pont azért halt ki mert mindent a nulláról kellett benne elkezdeni. néhány könyvtár meg épület virtuális modelljén kívül tényleg nem nagy karriert futott be mivel senkinek se volt kedve egy erősen kezdetleges környezetben írni a programjait. mert azért valljuk be azért a velük leírható világ minden volt csak épp feature rich nem. játékfejlesztés lol..még fénykezelésnek is elég fapados módját választották
hogy ezek nem jutottak sehova nem is csodálom.
de amúgy én platformként nem erre gondoltam. hanem valami olyanra ami a 2d-s apit, az opengl-t és a multimédiás adatfolyamokat (animok, statikus és stream videók, streamként jövő audio) hozza össze a 3ds környezetet használó inputeszközökkel és magával a webelemeket megjelenítő motorral. dx és aero, csak ez win, ezért lesz kérdés tud e egyáltalán bármibe is beleharapni. illetve ezeknél még mindig külön áll egymástól a web és a multimédia. a silverlight is egy újabb integráció az egész hóbelebancban ugyan, de ettől még ez is csak csepp a tengerben. ez még mindig kevés ahhoz, hogy bármi is gyökeresen megváltozzon.
"http://index.hu/tech/tudomany/rtdln070518/"
http://index.hu/tech/net/plaza0607/
Léteznek a világban megmagyarázhatatlan dolgok, és nem is kell mindenben feltétlenül értelmet keresni. A virtualisplaza.net létrejötte ugyanakkor kifejezetten örvendetes: az a nagyszerű benne, hogy történelmi tanulsággal szolgál, retrospektíve. Meg lehet érteni belőle, most, 2007-ben, hogy miért zártak be a háromdimenziós virtuális plázák 5-10 évvel ezelőtt.
"lol azért azt te sem gondolod komolyan, hogy adott esetben a legtávolabbi ablakban futó böngészőképet a távolban fogja kattintgatni bárki is"
De külön oda kell navigálnia, rá kell esetleg fordulnia.