Mice#24
"ez így ebben a formában hülyeség amit írsz"
"Olvass utána az ergonómiával foglalkozó szakirodalmakban."
lol és olvasd el ugyanazokat a szakirodalmakat 5 év múlva. szerintem bőven lesz változás
"Hány dimenziós egy szöveg? Hány dimenziós egy kép?"
hogy a képek most még 2d-sek az egy dolog. szerintem ha elérhető árban és kényelmessé tennék a videotelefonálást, akkor gyorsan teret hódítana az is. minden esetre szerintem úgy cirka 10 év múlva már lesznek 3ds holografikus
felületek, de ha azok akkora még nem is, szerinted ennél:
http://index.hu/tech/tudomany/rtdln070518/
a molekula szerkesztős résznél nem vennék szívesen a tervezők, vagy akik használják szívesen, hogy ott lebegne 3d-ben akár csak egy save-gomb vagy bármi toolkiválasztó, vagy egy-egy interface?
"Mekkora információtartalommal bírna egy 3 dimenziós felület egy 2 dimenzióssal szemben - többel vagy kevesebbel? " specku ebben az alkalmazási módban pl. rengeteggel, hogy más irányokból is láthatod amit tervezel az szerintem rengeteget jelent. miért kell mindig mindennél leragadni a szövegnél és a képnél?
"Mennyivel több navigációt igényel egy 3 dimenziós felületen való navigálás (fel/le/jobbra/balra/előre/hátra)" semennyivel. mindegyik csak egy vektor egy egy iránybeli elmozdulás, hogy most az input eszközök "szinte" semmit nem fejlődtek az évek alatt az egy másik téma. erről nem a 3d tehet. azért mert most még kell hozzá egy wsad meg egérmozgatás inverzben vagy sem, az csak egy dolog. később ez állítom baromira meg fog változni és semennyivel nem lesz nehezebb
"Mekkora a felbontása (PPI) egy jelenlegi monitornak - ebből következőleg egy távoli objektum mennyire lesz látható (gondolj a talpas/talpatlan betűtípusok használatára - a képernyőn miért használunk talpatlant)?"
lol azért azt te sem gondolod komolyan, hogy adott esetben a legtávolabbi ablakban futó böngészőképet a távolban fogja kattintgatni bárki is. a lényege pont abban áll, hogy csak körülbelüli képet adjon, ezért is elmosódott és nem kell élesnek lennie. viszont arra már épp elég, hogy látod mennyire van tele vizuális elemekkel és így elsőre észreveszed, hogy erre szükséged van és adott esetben a tizenX ablakból direkt először ezeket lapozod gyorsan végig, mert tudod a képi adatokat gyorsabban feldolgozod mint ha a betüket olvasnád.
a monitorok felbontása meg folyamatosan növekszik. a többség nem csak a nagyzolás miatt de direkte amúgy a nagyobbat veszi. az ellenérvek meg egyedül azok szoktak lenni, hogy drága, sok hely kell neki, nagy a súlya, nem látja be. de ettől még egyre jobban és jobban láthatóak jelennek meg. de a lényeg úgysem itt lesz mert valszeg nem hagyományos pc monitorokon lesznek ezek használva hanem kiosk rendszereknél. ott pedig általában igencsak gyorsan hódítanak teret az egyedi megoldások és általában nagyon is bejönnek a jónépnek.
lehet kardoskodni az újítások ellen de előbb vagy utóbb úgyis eljönnek és amikor pedig megszokja az ember őket akkor pedig jókat mulat az előző évek beszólásain..