Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
-
Nem tudom...., nekem vannak vasaim(Korg M1. E-MU Proteus2, Roland D-110 stb.), a kezelhetőségük, a hangok megtalálása, beállítása katasztrófálisan lassabb mint egy softon. Természetesen a softok előnyei nem egy 1,7-es p4-esen , meg SoundBlaster audikártyán jönnek elő , hanem sokszor a háttértechnika sokkal többe kerül mint akármelyik vas. - Azokban a projektstudiókban ahol megfordultam, bizony egyre kevesebb vasat látni - persze a vas-pártik (akik inkább előadóművészek, mint komponisták, vagy producerek), szívesen használnak olyan vasakat amiket az általuk majmolt (szebben mondva, leutánzott) híressség is felhasznált világslágereiben. Attól hogy milyen technikát használunk, attól még nem leszünk eredetiek. Én legalábbis ezt tartom a legfontosabbnak a zeneszerkesztésben, nem pedig azt, hogy másokat 100%-ig leutánozzunk.
Az igazán jó vasakért,- amelyek bizony csak árnyalatnyi különbségekkel szólnak szebben, mint egy jó számítógépes technikával megszólaltatott soft -, mint "Ambient" barátunk is mondta -sokszorta többet kell fizetnünk. Azt hiszem ez a fórum nem azon amatőrök kategóriáját érinti, aki milliókat kölhetnének egy Reverb effectre, vagy hasonló vasakra.- Persze ki tudja....