Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
-
queensryche #833 Köszi, a Spectrasonics Trilogy VST-t mindenképpen csekkolni fogom. Közben rájöttem, hogy az East West Quantum Leap Hardcore Bass egy vintage expansionját sikerült letöltenem és ezért nem találtam meg azokat a hangszereket, amiket a leírásban olvastam. Ha minden igaz, most az original VSTi-t töltöm, kíváncsian várom. A ManyBass is tetszik, végre megfelelő hangkészlet áll rendelkezésemre. Az official demo-n lévő beállításokat kéne megszerezni, ennek majd még utána kell keressek. ( nem vagyok regisztrált owner, így nehezebb :))
Hackerman, Midi: Köszi a tippet! Olyan szintű felhozatal van, hogy minden tippel, ajánlással sok időt spóroltok meg nekem a kajtatásnál. :)
Kérdés: Mielőtt beleástam magam a Cubase-be és a VST-k világába, ( aminek még csak az elején járok:)) viszonylag sok loop és sample CD-t, illetve ilyen-olyan elsősorban wav mintákat tartalmazó anyagot töltöttem le "jó lesz majd valamire" alapon. Azóta viszont olyan VST(i)-kel foglalatoskodtam, amiknek saját hangkönyvtáruk volt, így felmerült a kérdés, hogy azokat a mintákat amiket korábban letöltöttem, hogy, s miként tudnám felhasználni. Néhány évvel korábban összefutottam egy taggal, aki már akkor ( 2004 körül) profi módon készített dob+bass+billentyű hangmintákkal és élő gitárral kísérőzenét, de már nem emlékszem, milyen progival kezelte a mintákat. Nuendo-ban dolgozott, ez biztos.