4977
Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • stef666
    Az oldalamon a regisztráció nyitott lesz jövő vasárnapig.
  • queensryche
    A probléma nem ez, hanem tulajdonképpen az, ami az egész számítógép témát (főleg PC) áthatja: olyan anomáliák, melyek folyamatos munkát adnak az embernek és itt most nem az egyszerű dolgokra gondolok, hanem a "na ez most miért nem működik" és " mi van??" kategóriára. De nem panaszkodok, kb. az első nap rájöttem, hogy ha zeneszerkesztéssel akarok foglalkozni, fel kell készülnöm, hogy nem a mezei számítógép felhasználó "internetezek meg nyomom az FPS-t " szintjén mennek itt a dolgok. Türelemjáték. Egy zenekar egész más, bizonyos fokig a világ legegyszerűbb dolga, hisz mindenki végzi a dolgát, aztán stúdióba be és meló. Aki nem ezt az utat járja, viszont "puty-puty" zenénél komolyabb produkciót kíván visszahallani, fel kell készülnie, hogy a kreativitás mellé jókora türelmet és kitartást társítson.
  • Hackerman
    Nemjön valaki a producer dj találkozóra én ott leszek részleteket itt olvashattok : http://musicdivision.hu/?hirek=216
  • Hackerman
    Türelem kell hozzá az biztos meg én ajánlom hogy nézz meg youtube-on valami tutorialt hozzá vagy olvass valamit róla és csak utánna cselekedj!
  • queensryche
    ...sikerült megoldanom. Szémomra teljesen érthetetlen okból kifolyólag a plug-in information menüben nem volt kipipálva a program. Ez a " x-akták" kategória nálam...de mindegy, megoldottuk. ( komoly idegrendszer kell ám ehhez gyerekek )
  • queensryche
    Remélem, valahogy orvosolni lehet a problémát. Egyelőre lövésem sincs.
    Ennyit szopni egy programmal...
  • queensryche
    Köszi, működött! De hamar elment a kedvem, mert a Cubase egyszerűen nem látja... :( A dll fájl ott van ahol kell, a többi működő VSTi dll fájl között. Először azt hittem, hogy csak a még be nem illesztett serial miatt van, de miután megcsináltam, még mindig nem látta. Reinstall, de semmi. Egyszerűen tippem sincs, mi lehet a gond. Nagyon elvette a kedvem ez az egész...
  • DJ Tope
    Valaki el tudja mondani hogy a Cubase és a Nuendo miben különbözik mert én külsőre ugyanannak látom
  • stef666
    Amikor kiírja hogy melyik part. hibás, akkor a winrar-al azt megpróbálhatod kijavítani. -Bezársz mindent, megnyitod a Winrart, majd belenyitod a mappát, amiben a part.-ok vannak, -kijelölöd a hibás fájlt, majd a fenti "Javítás" gombra klikkelsz. Amikor megcsinálta a javítást, akkor tesz egy új fájlt a mappába amit át kell nevezned az eredeti(hibás) fájl nevére, a rosszat pedig kitörlöd. Ezután próbálkozhatsz újra a kibontással. Nekem már több alaklommal is sikerült ezzel a módszerrel helyrehozni a hibás részeket.
  • queensryche
    Az audionews adja magát, csak győzzem kivárni a reget :)
    A 'tracert már nézegetem...
  • Hackerman
    Pl az audionews.ru-n vagy az audiotraceren minden fent van szinte és gyorsan le is jön
  • queensryche
    Természetesen nem a te oldaladról származik. Az East West Hardcore Bass original verziójáról van szó, amit sajnos még azóta sem tudtam beszerezni. Ha a jelszóval lenne gond az nem gáz, mert le lehet vadászni netről, ha megtalálom az eredeti feltöltési helyet ( fórum, blogspot stb.) Itt viszont az egyik pakknál jelez hibát és innentől kezdve ennyi, mert 3 helyen is ahol rákerestem, ugyanez a feltöltés volt ugyanazzel a hibával. Jelenleg a 3. próbálkozásom zajlik ( Filefactory-féle letöltögetés) és már előre félek, hogy ez se' lesz jó.

Észrevétel: A Toontrack Drumtracker progid vírusos. Egyébként nagyon ígéretesnek tűnik, még nem próbáltam ki, de sok reményt fűzök hozzá.
    Nagyon jó a tutorialja is. Szerintem, ha teheted, akkor tégy fel egy másik verziót.

Még valami:Nem ez volt az első eset, hogy a 2-3 napon keresztül töltögetett rapidshare fájlokkal rácsesztem, így aztán adódik a kérdés, hogy van-e egyéb tippetek letöltésre? Ha szerencsém van, elcsípek 1-1 megaupload-os cumót, de többségében rapidosak, ami nem lenne baj néhány 100 mega esetén, de ilyen 2-3-4-5 giga környékén már zsákbamacska az egész sajnos. Ami a torrentezést illeti, nem tudom, hogy vannak-e zárt torrentek, mint a filmek esetén, gondolom léteznek ilyen fajta közösségek is, hiszen sokan VST-znek.
  • stef666
    Ha tőlem van.. akkor mondd már meg melyik az!- Ha meg nem, és a jelszó miatt nem tudod kibontani akkor bizony nincs mit tenni.
  • queensryche
    Költői kérdés: miért rak fel valaki több giga adatot rapidra úgy, hogy aztán nem tudom kibontani?
  • queensryche
    Most jut eszembe: Addictive Drums v1.1-et még mindig ne töltsek Stef? Van egy jópofa freepack hozzá, amit szívesen kipróbálnék.
    ( http://www.xlnaudio.com/?page=downloads&d_page=freepaks )
  • queensryche
    ...amiért feltétlen ki akarom próbálni a superiort, az a dobok széles skálájának megléte. Ami az EZdrummer-t illeti, hamar felejtős lett. Először még jól szól, de amint az ember elkezd "vájt fülűbb" lenni, már egyáltalán nem tűnik olyan jónak.

Ja, köszi a hangkariinfót is, ez megint egy külön téma. Itt ez a renderelés dolog, ami a DSP használatának fontosságán is csökkent elviekben (?) Szóval nem tudom...
  • queensryche
    Thx! Én is a Kontaktra tippeltem. Egyelőre ott tartok, hogy megtaláljam a számomra leginkább jó és használható dob, bass és billentyű VSTi-ket. Az Addictive Drums tetszik eddig a legjobban, de még se' a DFH superior-t, se' a Superior Drummer 2.0-át nem próbáltam, pedig ezeket sokan dicsérik a fórumokon. A legkompaktabb megoldásnak számomra még mindig az AD tűnik, viszont azt eddig még nem is vettem számításba, hogy a dobot renderelhetem és tovább effektezhető...Erről még segédfogalmam sincs egyelőre. ( Renderelt dob effektezése - gondolok itt a reverbre pl.)
    Szóval amire eddig az AD-t tartottam legmegfelelőbbnek ( élő hangzás, editálás, effektezés), lehet a Superior is megfelel, amennyiben a renderelt ( ha dobsávonként külön renderelhető, akkor főleg (?)) sávokat tovább effektezhetem - mert én az S 2.0-ból ezt hiányolom a tutorial alapján...

A Stef által ajánlott Spectrasonics Trilogy-t se' néztem még meg...

A "zenélés" jelenleg a net előtt való fórumolvasgatásból és a kajtatásból-letöltésből-telepítésből ( =szopás:)) és próbából áll :)
  • Hackerman
    Hallod queensryche: a régi sample meg loop halmokat berakhatod egy Intakt vagy egy Kontakt samplerbe és a zenédben felhasználhatod
  • Ambient
  • laaj
    jah tényleg :) oda nem figyeltem jól eldugták :S Köszi a segítséget!!!!!
  • Ambient
    Fent a login mellett van, hogy register, arra kattintva jön be ez az ablak?
  • laaj
    [IMG][/IMG]
    ennyit mutat nekem!! jó volna ha sikerülne!!
  • Ambient
    Nálam semmi gond simán enged regisztrálni Nem lehet hogy a böngésződ nem engedi?
  • laaj
    Hol lehet regizni az Audiotracer-on mert nem látok olyan gombot ahol írná csak annyi van hogy registration open kiírva de onnan sehova nem lép ahol az adatokat kérné???
  • queensryche
    Köszi, a Spectrasonics Trilogy VST-t mindenképpen csekkolni fogom. Közben rájöttem, hogy az East West Quantum Leap Hardcore Bass egy vintage expansionját sikerült letöltenem és ezért nem találtam meg azokat a hangszereket, amiket a leírásban olvastam. Ha minden igaz, most az original VSTi-t töltöm, kíváncsian várom. A ManyBass is tetszik, végre megfelelő hangkészlet áll rendelkezésemre. Az official demo-n lévő beállításokat kéne megszerezni, ennek majd még utána kell keressek. ( nem vagyok regisztrált owner, így nehezebb :))

Hackerman, Midi: Köszi a tippet! Olyan szintű felhozatal van, hogy minden tippel, ajánlással sok időt spóroltok meg nekem a kajtatásnál. :)

Kérdés: Mielőtt beleástam magam a Cubase-be és a VST-k világába, ( aminek még csak az elején járok:)) viszonylag sok loop és sample CD-t, illetve ilyen-olyan elsősorban wav mintákat tartalmazó anyagot töltöttem le "jó lesz majd valamire" alapon. Azóta viszont olyan VST(i)-kel foglalatoskodtam, amiknek saját hangkönyvtáruk volt, így felmerült a kérdés, hogy azokat a mintákat amiket korábban letöltöttem, hogy, s miként tudnám felhasználni. Néhány évvel korábban összefutottam egy taggal, aki már akkor ( 2004 körül) profi módon készített dob+bass+billentyű hangmintákkal és élő gitárral kísérőzenét, de már nem emlékszem, milyen progival kezelte a mintákat. Nuendo-ban dolgozott, ez biztos.

• MidiRendszer
    Kösz !
  • stef666

Az Audiotracer-en most hirtelen ennyi van,(jelenleg oda free a regi!!) de bármelyik nagyobb torrent oldal tele van velük.
  • MidiRendszer
    Stef hol lehet találni giga sempler 3-hoz hangmintát(*.gig)

MidiRendszer
  • MidiRendszer
    Tisztelt queensryche !

Nos hol is kezdjem !A DSP területén manapság igazából tudnám ajánlani neked még esetleg a Creamwer Pulsár rendszerét,pl:CREAMWARE Scope Professional (14DSP) hangkártya egy jó befektetés :)A master kártyája 14 Db motorola DSP tartalmaz .Bár nem mai kártya (a bocsi a reklámért mert nem illik más forumára hivatkozni de a hitspace oldalán találsz Aprót) ott érdemes szét nétni nagyon jó cuccokat lehet venni de csak óvatosan.Sajnos a DSP standard a Pro Tools de ez egy mai átlag hobbi zenésznek megfizethetetlen kategória.Ja és hallani rólla jót is rosszt is !

Én jómagam egy Digi 001-es használtam (Ez volt a Pro Tools belépő szintű kártyája ) míg be nem adta a derekát Meg voltam vele elégedve kicsit késett néha de ez már nem a kártya hibája volt hanem a Xeon procimé mert lassú víz partot mos alapon néha meg meg lassult szegénke !

DSP területén érdemes elgondolkodni a beruházáson az un DSP kártyákba.Ezek csak DSP-t tartalmaznak a TC Works-nek vannak kártyái:)Szintén Hitspace DSP szekció !

Viszont egy dolgot mindenféleképpen meg kell jegyezni !jó ha a kártya kezel 1-2 mikrafont és képes a fantom tápra(+48V)stabilan a Kondi mikrafonoknak kell !

Legalább 2-4 de jobb a 8 bement és legalább ugyanennyi kimenet ! jó ha tud külön monitorozni !(monitor kimenet)És ugyebár a gyorsaság sem elhanyagolható ms-ban adják meg a kártyákra :)

Fontosnak tartom még az un ASIO szabvány támogatást (No DX !!! sokat késik és böszme hangja van tisztelet a kivételnek)

A 24 bites mintavételt 96 khz-en legalább !ja és a jó öreg MIDI-ről ne is feledkezzünk meg !

Eggyelőre ennyit By MidiRendsze
    Digi 001

Creamwer Scope Professional 14 DSP
  • MidiRendszer
    Hy Mindenkinet !

Rock zenében még a Korg cuccai jöhetnek szóbaakár élőben pl Triton :)Vagy VST(i)ben is csodálatos hangot produkálnak !

MidiRendszer
  • Hackerman
    Hát rockzenébe szintit a moogokat tudnám ajánlani esetleg valami fm-szintit.
  • stef666
    Ha igazán jó, akusztikus basszusokat akarsz , akkor a Spectrasonics Trilogy VSTi-t semmi képpen ne hagyd ki a sorból...Mondjuk a 6 CD-s változatát újabban sehol nem látom,de lehet hogy meg tudod oldani a DVD-s,verziójából is a telepítést.-
  • queensryche
    ...most látom csak a Many Bass-t az oldaladon...egész jól szól! ( hivatalos oldal demoja alapján) Csekkolom...
  • queensryche
    Üdv újra!

Lassacskán haladok ezzel a zenekészítéssel, de azért nem reménytelen a dolog :) Ami a hangkártyát illeti, a dolog elnapolva, ugyanis nemes egyszerűséggel nem merek olyan kártyát venni, ami ESETLEG mégsem működik tökéletesen. Nekem mindenképpen szükségem van az erősített mikrofonbemenetre, mert a későbbiekben biztosan szeretném kipróbálni a mikrofonos gitárfelvételt. Viszont a DSP is fontos és így már 100 alatt nem nagyon van kártya... Egy ideig fórumozgattam, de nekem ehhez nincs elég türelmem. Venni kell egy tuti M-Audio-t DSP-vel és kész, ennyi. ( http://www.absolute.hu/webshop/?pid=1674&back=4 )

Amiért újfent billentyűzetet ragadtam, az a jó öreg VST dilemma :)
    Pontosabban: dob, bass, billentyű VST(I)

A "legegyszerűbb" a dob megtalálása volt, ebben - bár a Toontrack Superior Drummer-t nem próbáltam - azt kell mondjam az Addictive Drums veri a mezőnyt, legalábbis a számomra fontos élő rock és poprock dobsound megszólalásban. A Battery-t még ki akarom próbálni, tetszett a videoelőzetese... ( Ha vki esetleg használ Battery-t és ismeri az AD-t is, dobjon egy véleményt please, hogy szerinte melyik szól jobban)

Bass: Stef mester Virtual Bass és Broomstick Bass VST-jét próbáltam ki először és azt kell mondjam egyáltalán nem rosszak, sőt. A Virtual Bass-nak egyetlen hibája ( ami viszont nagy hiba), hogy csak 1 (!!) oktávnyi hangkiosztása van. Nem értem a Steinberget, hogy lőhettek ekkora bakot.

Ezt követte az Eastwest Hardcore Bass, amit az egyik korábbi fórumhozzászóló említett meg. Nekem csak egy olyan verziót sikerült letöltenem, ahol az 1961-es Fender Jazz bass az egyedüli használható hangszín és tekintve az egész pack méretét, nem éri meg ezért az egy hangszínért tárolni...

A Chris Hein-féle bass VSTi-vel is "csak" az a bajom, hogy túl sok az általam nem használt hangszer és hangszín. ( bőgő, slap bass stb, stb) Csupán 1-2 olyan beállítás van ( legalábbis az audio és video sample szerint) amit használni tudnék. ( http://www.chrishein.net/chb/chb_productsite.htm )

Szeretném azon érintettek segítségét kérni, akik járatosak bass vst-k használatában, hogy ezeken kívül tudnának-e esetleg ajánlani valamit, amivel ÉLŐ, PENGETETT és UJJAL megszólaltatott elsősorban rockos és natúr megszólalású bassgitárt csalhatnék elő.
    Előre is köszi!

Ami a billentyűs hangszereket illeti, még a keresés elején vagyok, így aztán full köd van :)
    Rockzenében ( és metalban) használt szinti, illetve "szőnyegszerű" aláfestő-kísérő szintihangzást, és természetesen frankó zongorahangszínt keresek. ( 80-as, 90-es évek rocklemezeinek szintihangzásai) Bárki bármit ajánl, megköszönöm!

Nem egyszerű ezt az egészet "autoidakta", ráadásul full laikus "egyszerűzenészvagyok" módján csinálni, dehát ez van, csak kisül belőle valami a végén :)

Az ddigi segítséget köszi! ( Elsősorban stefnek)
  • stef666
    Igen ez nagyon hasznos oldala, de én nem rewire-vel használom, hanem az Energy XT-t a hostok VST-hangszerként is felismerik, így mintegy hangszert nyitom rá a MIDI sávra, sokkal egyszerübb lesz az együttműködése a két programnak, ha van kedved próbáld ki...
  • Hackerman
    Energy XT- inkább ReWirevel beviszem és vst-ként használom mint arpeggiátort
  • stef666
    Még ott van az Ableton,a Synapse Orion, az Arturia,a Sonar, a Reaper , a Samplitude, az EnergyXT,.. Mac-eseknek ugye a Logic8 , Pro Tools stb.,és még vagy száz másik host is ,amit ki lehet próbálni..én végig mentem szinte mindegyiken az évek során,de inkább nem jellemzem egyiket sem mert megint okoskodással fognak vádolni...
  • Hackerman
    én már több éve az fl-t hasznalom es elötte e-jayes voltam szerintem egyáltalán nem e-jay feeling mert ez már vst-ket is kezel meg szerintem mindegy milyen seqvenszert hasznalsz meg olyan szekvenszert kell választani szerintem ami a legjobban bejön legkönnyebben átlátható és ez mindenkinél máshogy van mindenkinek más seqvenszer jön be. A Logiknak a legjobb a Gui-ja grafikai motorja tehát mac-s környezetben elég sokan azt használják. Pc-s környezetben elterjedt a cubase. De ugyanazt meglehet csinálni Cubase-en is amit az fl-en vagy fordítva. De e-jayt nem hasonlítanám egyikhez sem mivel az egy játék arra szolgál ,hogy az alap müveleteket megtanítsa nekem sokat segített anno.
  • DJ Tope
    Steff lécci küld el privi üzibe a linket az oldaladhoz.És megpróbálom a nuendot mert én az fl-t nem találom elég rugalmasnak.E-jay feelinges picit:)
  • marven
    Hy Everybody! ;D
    Csak egy gondolat erejèig: Csak az olyanok viszik tovabb ezt az àgat,akik (làsd Steff)energiat fektetnek abba,hogy màsoknak segittsenek forditàsokkal,hasznos infokkal stb. Nem foglalok àllàst... nincs rà szugsèg.Mindenki vonja le ebbol sajàt kovetkeztetèsèt,èn csak koszononettel tartozom.