Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • queensryche
    Üdv újra!

Lassacskán haladok ezzel a zenekészítéssel, de azért nem reménytelen a dolog :) Ami a hangkártyát illeti, a dolog elnapolva, ugyanis nemes egyszerűséggel nem merek olyan kártyát venni, ami ESETLEG mégsem működik tökéletesen. Nekem mindenképpen szükségem van az erősített mikrofonbemenetre, mert a későbbiekben biztosan szeretném kipróbálni a mikrofonos gitárfelvételt. Viszont a DSP is fontos és így már 100 alatt nem nagyon van kártya... Egy ideig fórumozgattam, de nekem ehhez nincs elég türelmem. Venni kell egy tuti M-Audio-t DSP-vel és kész, ennyi. ( http://www.absolute.hu/webshop/?pid=1674&back=4 )

Amiért újfent billentyűzetet ragadtam, az a jó öreg VST dilemma :)
    Pontosabban: dob, bass, billentyű VST(I)

A "legegyszerűbb" a dob megtalálása volt, ebben - bár a Toontrack Superior Drummer-t nem próbáltam - azt kell mondjam az Addictive Drums veri a mezőnyt, legalábbis a számomra fontos élő rock és poprock dobsound megszólalásban. A Battery-t még ki akarom próbálni, tetszett a videoelőzetese... ( Ha vki esetleg használ Battery-t és ismeri az AD-t is, dobjon egy véleményt please, hogy szerinte melyik szól jobban)

Bass: Stef mester Virtual Bass és Broomstick Bass VST-jét próbáltam ki először és azt kell mondjam egyáltalán nem rosszak, sőt. A Virtual Bass-nak egyetlen hibája ( ami viszont nagy hiba), hogy csak 1 (!!) oktávnyi hangkiosztása van. Nem értem a Steinberget, hogy lőhettek ekkora bakot.

Ezt követte az Eastwest Hardcore Bass, amit az egyik korábbi fórumhozzászóló említett meg. Nekem csak egy olyan verziót sikerült letöltenem, ahol az 1961-es Fender Jazz bass az egyedüli használható hangszín és tekintve az egész pack méretét, nem éri meg ezért az egy hangszínért tárolni...

A Chris Hein-féle bass VSTi-vel is "csak" az a bajom, hogy túl sok az általam nem használt hangszer és hangszín. ( bőgő, slap bass stb, stb) Csupán 1-2 olyan beállítás van ( legalábbis az audio és video sample szerint) amit használni tudnék. ( http://www.chrishein.net/chb/chb_productsite.htm )

Szeretném azon érintettek segítségét kérni, akik járatosak bass vst-k használatában, hogy ezeken kívül tudnának-e esetleg ajánlani valamit, amivel ÉLŐ, PENGETETT és UJJAL megszólaltatott elsősorban rockos és natúr megszólalású bassgitárt csalhatnék elő.
    Előre is köszi!

Ami a billentyűs hangszereket illeti, még a keresés elején vagyok, így aztán full köd van :)
    Rockzenében ( és metalban) használt szinti, illetve "szőnyegszerű" aláfestő-kísérő szintihangzást, és természetesen frankó zongorahangszínt keresek. ( 80-as, 90-es évek rocklemezeinek szintihangzásai) Bárki bármit ajánl, megköszönöm!

Nem egyszerű ezt az egészet "autoidakta", ráadásul full laikus "egyszerűzenészvagyok" módján csinálni, dehát ez van, csak kisül belőle valami a végén :)

Az ddigi segítséget köszi! ( Elsősorban stefnek)