Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
-
Helló!
-A hangkártya nem befolyásolja a VST hangminőségét, amíg az a gépen belül marad (ITB).
-A VST latencyt így tudod csökkenteni.
Ezenkívül tudni kell, hogy mindenfajta konverzió lassítja a hangot. Pl. az újramintavételezés.
Sok éve már én sem gyakorlom a zenélést, de ha jól emlékszem a DAW-ban található Delay Compensation jó szolgálatot tesz VST-k esetén, illetve az erőforrásigényes plug-ineket amikor lehetett kikapcsoltam.
-A lehallgatás leginkább a hangkártyába (interface-be) épített DAC minőségén múlik
-Az UAD csak UAD plug-ineket kezel, illetve ezeket, vagyis más gyártó, de kimondottan az UAD rendszerre írt plug-injét - ami kettőnk között szólva: nagyon drága!
Sokan belefutnak a csapdába (én is), megvásárolnak néhány plug-int, majd még néhányat és így tovább. Sosem elég! Mindig jön jobb, nyálcsorgatóbb.
Visszagondolva, inkább költöttem volna hardverre azt a pénzt...
Az UAD kártya is hamar betelik, vagyis elfogy a szufla, ha az újabb, erőforrásigényesebb plug-ineket használod.
A VST-nek meg a proci lesz kevés előbb-utóbb, a hangmintáknak meg a memória.
-A szoftveres hangerőállítás az aktuális zene (dinamika-) felbontását változtatja, amit illik 100%-on hagyni. Helyette végső soron bármilyen potméter állítása jó, pl. a hangkártyán (interface-en), ha van ilyen... illetve ha a DAW-ban lehet állítani a felvételtől külön a lehallgatás hangerejét, akkor ott.
Az úgynevezett monitorvezérlők (Nem kell Crane Song Avocet :-), ott a kisebb Drawmer kategóriája is) otthoni használatra is kényelmesebbé és professzionálisabbá teszi a stúdiózást.
Van olyan interface, ami hangkártya és monitorvezérlő is egyben.
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2017.11.01. 22:22:02