Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
-
"Összességében mégis jobban szeretem már a mai számítógépes megoldásokat."
Különbözőek vagyunk. ;-)
Egy Mackie-től nem is lehet sokat várni - sajnos. Most nem mennék bele, hogy "vas" versus PC, az egy hosszú téma, viszont nekem egyértelműen a vas feküdne, ha lenne rá rengeteg pénzem.
Persze ellennék a számítógéppel is, a jelenleginél kissé bővebb "stúdiómmal", csak megemlítettem, hogy ha már kívánhatnék, nagyot kívánnék. :-)
A VST-k hangminőségéért elsősorban nem a hangkártya felel, abból elég egy középkategóriás, amatőr kártya (kisebb RME-k mondjuk) - valójában itt a DAC-nak van jelentősége, az összegzéseket, algoritmusokat a PC-s szoftverek végzik (a VST és a DAW).
A profi kártyák inkább az Out of the Box koncepcióhoz illenek és a munkajellegű zenéléshez (pl. a megbízhatóságukkal).
A régebbi hangmintázó célhardverek jóval rosszabb minőségűek egy mai szoftvernél, de kárpótolnak az egyéni hangzással, amit semmilyen szoft nem tud visszaadni és aminek bizony része az alacsony bitráta, csökkentett frekispektrum stb.
Az általad is említett szemplereket ma is használják profi produkciókban a körülményes kezelésük ellenére.
Az Elektron vagy a Jomox mai termékei készakarva rossz minőségben rögzítik a hangmintákat (8 vagy 12 bit) hogy egyéniségek legyenek és be is jött nekik.
Szoftban is tudsz 12 bitet rögzíteni, persze... de az más. :-) Erre mondtam, hogy ebbe most nem mennék bele. :-P
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2017.06.19. 23:01:17