Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
-
queensryche #4251 Tudod, hogy ezen a szinten hogy mennek a dolgok :)
Eleve nem profi stúdiós, vassal készült dolgok ezek, a "master" is olyan, amilyen. Az volt az alapvető gond, hogy nem időben szálltam be a buliba. (Remixverseny. Megtetszett a téma, de 6-7 nap alatt a semmiből nehéz jót alkotni, meg itt ugye gitározni is kell, ami önmagában napokat el tud venni.)
Mi volt aránytalan? Szinte minden, de csak magamat okolhatom. (gitár-hangerők, pergő hangerő, a basszusszintek, automatizálás.) Sajnálom, mert a kevés idő alatt sok meló volt benne. Máskor előbb kell kezdeni.
Egyébként a master elemei eléggé bele tudnak nyúlni az összhangzásba és nem csak pozitív értelemben. Most például feltűnt, hogy mennyivel jobban kiugranak a cintányérok, mint a nyers mixben. Muszáj volt komolyabban kompresszálni (persze nem olyan durván, mint egy klubmixet), mert 'borzalmasan' dinamukus lett és ezek szerint a jól belőtt szolid cineket is felhúzta. Máskor úgy fogom csinálni, ahogy már most is kellett volna; nem a nyers mix sztereósávját renderelem (az erőforrás-limit miatt, hiszen sok plugint használok), hanem a nyers mix ÖSSZES sávját külön-külön. Aztán ezeket bepakolom egy új projektbe és a masterpluginokkal felhúzott kompresszált, eq-zott stb. zenét tovább keverem a masterprojekten belül.
Handrix más tészta. Bele kéne menni, de napestig gépelnék :) A "bedugom a gitárt a csöves erősítőbe és szólózom" dolog könnyen tud jól szólni, persze kell hozzá egy jó zenész. Olvastam, hogy később, az 'Electric Ladyland' lemezén már ő is kurva sokat dolgozott a stúdióban, hogy szóljon valahogy. (Szerintem a Hendrix-felvételek - különösen a koraiak - kifejezetten szarul szólnak, de ezt csak halkan mondom, mert legenda. :))