Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • queensryche
    Dobgép: ebben igazad lehet. Remélem, megoldódik.

Billentyű: a Miditech tényleg x-akta volt nálam tekintve, hogy két másik PC-vel is működött (ugyanolyon op.rendszerrel), legalábbis nem produkálta a folyamatos Midi in Activity jelet. Lehet, hogy lett volna azokkal a gépekkel más jellegű gond, nem tudom. A pitch kerék alapból nem volt jó, ezért könnyen ment a csere, egyébként a boltban a C7-en tökéletes bemenő jelet produkált. Tehát ez azóta is homály, de mindegy, most már nem foglalkoztat. Az is érdekes, hogy míg a gyártó honlapján win7 kompatibilis, a billentyűzet alján volt egy matrica, amin ezek voltak: xp,vista, osx. Szóba került az üzletben a 61 billentyűs Miditech I2, de nem akartam kockáztatni. (Simán lehet, hogy működött volna, de a QX49 biztosabb megoldás.) Sok variáció nem volt ezen kívül. Az Xboard-ot vmiért nem ajánlották (nem lett kifejtve), volt asszem még valami M-Audio, aztán már csak 80 körül a többi. A fene tudja, talán beledobhattam volna 84-et egy ilyenbe, most már tudom, hogy még egy egyszerű MIDI beviteli eszköz vásárlást is nagyon alaposan körül kell járni, és nem spórolósra venni - legyen ez a suta tanulság mindenkinek. A billentyűzete egyébként egész jó volt a Miditechnek, a mostani Alesis-nek van egy 'fröccsöntött/műanyag' érzete mind billentésre (pedig ez is, és az is szinti-mechanika), mind kompletten, de a lényeg végül is az, hogy MŰKÖDIK.

Duplikált MIDI probléma: az volt az első, hogy C5ben minden mást kikapcsoltam bemenetként, csak az Alesis maradt.