Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
-
queensryche #4028 Egyszer már kérdeztem itt midibillentyűzetről, ha jól emlékszem Stef ajánlott is egyet. Aztán annyiban maradt a dolog, nem volt olyan fontos, a dobokat nem vészes bevinni egérrel. Viszont harmóniákat bevinni (szinti, zongora elsősorban) sokkal egyszerűbb lenne billentyűzetről, arról nem beszélve, hogy a kreativitást is megöli, ha az egérrel kell vacakolni. Nézegetek használtakat is, viszont postával nem akarok foglalkozni - a legtöbb olcsóbb darab nem budapesti.
Nézegettem Absolute-éknál és van ez a Miditech termékcsalád:
http://www.hs-online.com/hu/Billentyuzet-49-billentyuig-24
A Miditech MidiControl Pro 49 és a Miditech Midistart Pro 49-ról mi a véleményetek? Vagy ott a Miditech Midistart Music, ami még ezeknél is olcsóbb. Véleményem szerint nekem ennél nem kell nagyobb tudású midibillentyű. Annak nem látom értelmét, hogy vegyek 50-60 ezerért olyat, amit nem használok ki, de javítsatok ki, ha tévedek.
Ami mindegyiken elérhető paraméter:
MIDI kimenet (bemenet már nincs mindegyiken), leütésérzékenység, tehát manuálisan szabályozhatom a velocity-t (amit utólag is tudnék ugye), USB csati.
Kell nekem ennél több funkció? (Nem fogok zongorafutamokat játszani, pusztán bevitelre kell - elsősorban szinti, zongora, esetleg szimfonikus hangszerekhez.