Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • queensryche
    @Tetsuo

Húha, bele a sűrűjébe. :)

Reagálok néhány gondolatra, de csak röviden ;)

"Pop alapja a rovid radiohoz vagott 3-4 perc"

Például. Többek közt az ilyen íratlan 'szabályokra' gondoltam.
    Egyébként ez a "dúdolható sláger" dolog szerintem sokkal relevánsabb, mint elsőre gondolnánk. A sláger szót ugye dalokra szoktuk használni és ez az egység (mármint a DAL) mindennek az alapja. Zárójel: a klipek sugalta életérzés és a rádiós játszás is tulajdonképpen a promóció része (volt, amíg volt normális lemezipar). Persze ezt a funkciót - még ha kurtán is - ma is ellátja. A DAL az, amihez érzéseket, megélt élményeket/emlékeket kapcsolunk, legyen az bármilyen (akár negatív) töltetű. Ezek ugyanúgy meglesznek egy 3:40-es popnótánál, mint egy monstre progresszív műnél. A popzene a '80-as években volt a csúcson, ez kétségtelen. Nekem mind a mai napig - pedig elhihetitek, hogy rengeteg zenét hallgatok, messze többet és nagyobb merítésből, mint az átlag - a kb. '82-'94 közti popzenékből kerül ki (arányaiban, tehát akad későbbről is sok jó) a legtöbb kedvencem. Akkor a mainstream (tehát a tv-rádió-dizsi) platformokon is az ÁTLAG popzene normálisan meg volt hangszerelve, nem 'puttyogás' ment, hanem dallamok, normális refrének. Semmi pénzért nem lennék (ebből a szempontból) manapság kamasz.

Az egész világ rezeg, minden apró részecskéje, tehát a 'zene' mindenhol jelen van tulajdonképpen :)

A szép-csúnya valóban nem annyira relatív, vannak bizonyos szabályok (pl. szimmetria), amik - akár tetszik, akár nem - szerepet játszanak a bennünk megfogalmazódó érzésben. A zenében pedig kétségtelen, hogy a harmóniára való törekvés (zenei értelemben!) mindig is tetszést fog kiváltani a diszharmóniával szemben.