Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
-
queensryche #3976 Nincs mit. Ha van kedved, esetleg írhatnál röviden arról, milyen vst-t csapsz utána, hogy kerekebb legyen a dolog. Érdekelne. Az eq-t nem is kérdezem, mert az ezerféle lehet és ahány fül, annyi eq-zás :)
Nekem ezek dob+bass+gitár mellé mennének vastagításnak és hangulatnak. Elég sokat dob egyébként mindenen egy szimpla szőnyegszinti is és még ordítania sem kell. Minél kerekebb, folyósabb, minél kevésbé 'densz', annál jobb :) Tetszik, hogy itt lehet az attackal is játszani (egy bizonyos határon belül), mert a legtöbb olyan hangszín, ami bejön és nagyívű, az nem rögtön indul, ezért általában nem is úgy viszem be a MIDI-t, ahogy a tempó szerint kéne - előbb indul a MIDI-hang és előbb van vége.
Hossz: rockban szerintem fárasztó a dolog. Ott ehhez túl kevés az általános (nyitás)-verze(-verze2)-refrén-verze-refrén-bridge-szóló-refrén-refrén-(tus) struktúra. Ebből csak akkor lehet kihozni 5-6 percnél többet, ha vagy valami lassú cuccról van szó, vagy ha unalmassá válik. A progresszív zenék természetesen más kategória. Szerintem rock/popzenében a 3:40-6:00 működik legjobban az általános tempóknál. (Se túl gyors, se túl lassú)