4977
Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • Tetsuo
    Szerintem rock zene eseten is lehet hosszabb a szam, ha erdekes, osszetettebb a felepitese ill. ha komoly improk vannak beillesztve.
    A mufaji besorolas persze mondjuk progressziv, de ez mashol is megtalalhato, pl. a heavy metal Black Sabbath - Paranoid albumnal, bar lehet, hogy ez esetben az is progressziv rock? Nem tudom, en csak hallgatom. :)
  • queensryche
    Nincs mit. Ha van kedved, esetleg írhatnál röviden arról, milyen vst-t csapsz utána, hogy kerekebb legyen a dolog. Érdekelne. Az eq-t nem is kérdezem, mert az ezerféle lehet és ahány fül, annyi eq-zás :)
    Nekem ezek dob+bass+gitár mellé mennének vastagításnak és hangulatnak. Elég sokat dob egyébként mindenen egy szimpla szőnyegszinti is és még ordítania sem kell. Minél kerekebb, folyósabb, minél kevésbé 'densz', annál jobb :) Tetszik, hogy itt lehet az attackal is játszani (egy bizonyos határon belül), mert a legtöbb olyan hangszín, ami bejön és nagyívű, az nem rögtön indul, ezért általában nem is úgy viszem be a MIDI-t, ahogy a tempó szerint kéne - előbb indul a MIDI-hang és előbb van vége.

Hossz: rockban szerintem fárasztó a dolog. Ott ehhez túl kevés az általános (nyitás)-verze(-verze2)-refrén-verze-refrén-bridge-szóló-refrén-refrén-(tus) struktúra. Ebből csak akkor lehet kihozni 5-6 percnél többet, ha vagy valami lassú cuccról van szó, vagy ha unalmassá válik. A progresszív zenék természetesen más kategória. Szerintem rock/popzenében a 3:40-6:00 működik legjobban az általános tempóknál. (Se túl gyors, se túl lassú)
  • IMYke2.0.0.0
    Köszönöm szépen srácok :)

A Nexus-t imádom!
    A telítettebb hangokhoz én mondjuk még teszek mellé VST-t, és 3rd Party EQ-t is, mert ha csak 'nyersen' használnám, akkor valóban érezhető lenne rajta a 'gépi' hangzás.

Érdekes, én meg a hosszabb zenéket szeretem - profiktól -, amik szabályosan lélegeznek, sztorit mesélnek el, és van minderre idejük is.
    A 3-4 perces számokat messzire kerülöm.
  • queensryche
    Frankó, bár engem őszintén szólva mindig meglep, amikor 9-10 perces műveket látok, mondjuk én nem ebben a sztájlban mozgok. Rockzenében ilyen csak elvétve van és szerintem nem is igen működik, leszámítva a progresszív rock/metal zenét.
    Ehhez kapcsolódik: tök jó ez a Nexus. Ahogy nézem, inkább tánczenében használják. Rengeteg jó analóg hangja van. Nekem a kevésbé 'éles' nagyívű, széles dolgok kellenek aláfestésnek és ebben sok ilyen van, kár, hogy nem mindegyik expanderje elérhető.
  • Sütifutár
    Szerintem is rendben van
  • stef666
    Mit mondjak...., nekem spec. tetszik. Szerintem nem kell szerénykedni, egészen jól meg van szerkesztve, mind hangszerelésben, mind dramaturgiai szempontból értékelve, egyáltalán nem tűnik dilettáns alkotásnak. Csak biztatni tudlak, -lehet hogy elfogult vagyok, mert ez a műfaj és dallamvilág nem áll tőlem messze...- szóval nálam 10-ből 8-at mindenképp kap.
  • IMYke2.0.0.0
    Vadonatúj szerzeményem.
    Előre szólok: béna kezdő vagyok - nem jártam konzervatóriumba és a kottát sem ismerem.
    i2k'012...C.hill O.ut D.arling (CoD.emo 2012 mix) - 10:40

Ableton + Nexus VSTi for the win!
  • stef666
    Remek hangzás, csak gratulálni lehet hozzá..
  • Sütifutár
    illetve

ITT
  • Sütifutár
    Sziasztok!
    Hamarosan megjelenik az új zeném,akinek kedve van megtudja hallgtni a promót
    ITT

Ugyanakkor Stefnek egy nagy köszönöm a sok jó tanácsért amit itt évek alatt kaptam tőle!! KÖSZÖNÖM!!!

Akinektetszik az a fácsén lájkolhat:-)))

ITT
  • Tetsuo
    Igen, igen. Velemenyem szerint - persze á la szubjektiven - amig az ember amator, hadd krekkelje a meregdraga szoftvereket; Viszont amikor mar penzt keres vele, abbol el, akkor fizessen.

Eme globalis tarsadalmunk alapvetoen igazsagtalan, ha csak a javak eloszlasat nezzuk is. Az ollo oriasi, valoszinuleg meg sosem volt ekkora. Pl. egy atlagos magyar ember a vilag leggazdagabb 16%-ahoz tartozik es meg igy sem tudja megvenni az emlitett szoftvert. ;)
  • queensryche
    Hozzáteszem, hogy ha nagyobb volumenű dologról lenne szó, mondjuk legalább egy EP-nyi anyagról - akár hangszeres közreműködőként, akár szerzőként-'producerként' (mondjuk játékzene) - az már nem működne egy "kösziért". Virágnyelven egyébként az a lényeg, hogy ha valaki autodidakta és rengeteg olyan hivatalos szakember (vagy legalábbis hozzáértő) van, aki tapasztaltabb, jobban ért nála a prodjúszerkedéshez és magához a Cubase-hez, plusz a dolog kiadási oldala is, hát értitek...akkor miről beszélünk, nem?
  • Tetsuo
    Persze. Ok, nagyjabol egyetertunk.

• queensryche
    Javítás: A letöltögetés NEM szórakozásból van, másképp egyszerűen járhatatlan annak, aki nem milliomos.
  • queensryche
    Pénzt egyelőre nem látok belőle, pofám sem lenne kérni érte, de ez a téma messzire vezet és nem biztos, hogy mindent le kéne ide írni, ki tudja mikor és ki fogja még elolvasni rajtatok kívül...
    A zene számomra (és valószínűleg nem vagyok egyedül) egy szerelem hobbi. A szó ne tévesszen meg senkit, ugyanis amennyire csak lehet, profi eredményre törekszem, de azt hiszem ezt elmondhatom többesszámban is. (Sokmilliós stúdiófelszerelés nélkül, de jó füllel és érzékkel :))
  • queensryche
    Nálam az 5.1.2 is teljesen stabil - leszámítva az utóbbi hetet. Egyszerű user vagyok, nem látom át technikailag-felépítésileg az egészet, így csak arra tudok gondolni, hogy - mivel ez egy sok plugines projekt volt (több, mint lenni szokott) - a 32 bites proginak ez egyszerűen már sok. Amíg benne vagyok, még valahogy 'elviseli', de megnyitni már nem bírja. Mivel többnyire ugyanezek a pluginek vannak a többi projektben, elvileg nem lehet egyéb más 'összeakadás'. De itt igazából 100%-ra semmit nem lehet már mondani, ezt megtanultam az utóbbi 3 évben. Csak az a tuti, ha valami folyamatosan, sok órás használattal is működik. És aztán meg is tudod nyitni - ez már az elmúlt hét tapasztalása :)

Stefnek igaza van és lehetne polemizálni, mennyire el vannak szállva az árak, de igazából mindenben, legyen az hangszer (nem az olcsó, belépő gagyi, hanem a használható), vas, vagy szoftver. A letöltögetés szórakozásból van, másképp egyszerűen járhatatlan annak, aki nem milliomos. Egyszer-egyszer belefér egy nagyobb kiadás, még akkor is, ha nem értek egyet az ár-érték aránnyal. Azért elég rég kinn van már a C5, ha eddig nem volt 64-es. szerintem ezután sem lesz. A C6-tal meg szerintem kihúzom legalább 4-5 évig a tudása alapján. Piszok drága, az biztos.

• Tetsuo
    Na igen. De ha vki ezzel penzt keres...
  • stef666
    Igen, csak az árából majdnem építek egy ütőképes hackit, arra meg ott a serialos Logic, ami totál stabil, vagy a MOTU Digital Perfprmert nem is említsük... :D
  • Tetsuo
    Valoszinuleg joideig nem lesz ujabb verzio. Az 5.1.0 verzio a stabil verzio. Amit nem szabad update-elni.
    Ha penzert tolod, akkor erdemes "esetleg" megvenni. :)
  • queensryche
    Várok azért egy darabig, meg majd utánatúrok, hátha találok infót, hogy kb. mennyi esély van arra, hogy egyáltalán érdemes legyen rá várni. Aztán, ha semmi, akkor szerintem jövőre megveszem, ez a legbiztosabb.
  • queensryche
    Igen, szerintem még te javasoltad anno, hogy melyiket szedjem le, de most is az van fenn, utoljára az 5.1.2-es ápdéttel és EDDIG nekem is jól működött. És igen, a "nagy", sok plugin-t használó projektek a problémásak. Jelenleg konkrétan megoldhatatlannak látom a dolgot. Az igazán durva része az, hogy NÁLAM (win 7, 64 bit, C5 32 bit) ilyenkor a feladatkezelőből sem lehet kirobbantani a beszart DAW-ot, sőt újraindításkor kék halál van MINDIG. Aztán ahogy az lenni szokott, rendszer-scan ezerrel, nagy nehezen megint feláll a rendszer, kikapcsolom a scan-t, hiszen megőszülök, mire lefut, én pedig dolgoznék a zenével, megpróbálom újra és ugyanaz. Megint elölről mindent. Tegnap kb. a nyolcadik próbálkozásra, meg trükközésre - megnyitom mással, majd 'belülről' nyitom meg a problémás projektet stb - sikerült életet lehelni bele és nyomtam is reggelig, mert tudtam, hogy többet megint nem fogom tudni megnyitni, muszáj volt a masterelésre kész végleges mixet lerenderelni, mielőtt kilépek belőle. Ma adtam le 95%-osan a lefagyások miatt - határidős dolog volt - egy remix. Szóval ez nekem nagyon nem hiányzik hosszútávon. A Reapre bejött, de tényleg nagyon jó a cubase, nem akarok váltani. Hogy Air-ék miért nem törték meg az 5-öt 64-biten és a 6 miért nincs megtörve jó kérdés, biztos kapnék választ a szakfórumokon, de ez igazából már nem érdekel, biztos sért bizonyos érdekeket, mert te pl. pontosan tudod, hogy gyakorlatilag a zenében használt összes plugin, hangkönyvtás minimum 90-95%-a bizony felkerül a hálóra. Ez viszont valamiért nem...

• stef666
    Nem tudom melyik tört változatot használod, de a (Steinberg.Cubase.v5.1.DVDR-AiRISO)- ami 3,9 GB és ki kell írni egy DL-es lemezre, ez nagyon stabil kell hogy legyen...- én egy párszor kipróbáltam, és semmi hibát nem észleltem. Remekül futott mind XP ,mind Win7 32 bit alatt. - nagyobb projekteket mondjuk nem csináltam vele, mivel Mac-en dolgozok, de szerintem jelenleg ez az egyetlen normális DAW windowsra. Rengeteg változata kering a neten , lite stb., de én csak ezt a verziót javaslom.
    Ha végképp nem boldogulsz vele, akkor érdemes még rápróbálni a Steinberg.Nuendo.v4.3.Incl.Expansion.Kit.DVDR-AiRISO. - 2,28 GB-os változatára, ami ugye funkcióiban és kezelésében teljesen megegyezik a Cubaseval.
  • queensryche
    Ja, mielőtt javasolnátok: a jBridge sajnos roppant INSTABIL, főleg VSTi-k szoktak beszarni vele. Omnisphere, Trilian pl. permanensen és mindkettőt használom. Hiába működik a jBridge, ha időnként viszont összerogyasztja az egészet. Eddig, ha nagyon muszáj volt használni a RAM igény miatt, minden egyes apró részét a projektnek (még a group fader állásokat is) állandóan menteni kellett.
  • queensryche
    Srácok, Cubase 6-tal mik a tapasztalatok?
    A tört, 32 bites C5-tel sajnos annyi problámám van mostanában (projektek halnak be, gyakorlatilag megnyithatatlanok), hogy kezd nagyon elegem lenni belőle. Maga a Cubase amúgy egy álom, nagyon nem szívesen váltanék, bár a Reaper elég csalogató, de nem szívesen állnék neki a nulláról megtanulni, miközben a a másikkal már komoly(abb) nótákat rakok össze. Egy megoldás marad: átállni a 64 bites Cubasere. viszont az ugye nincs törve, csak valami lebutított verzió van most elérhető. Szóval bár egy porcikám sem kívánja, lehet, hogy az lesz, hogy meg fogom venni bótban. Kérdés annak aki HASZNÁLJA: működik frankón a többi (jellemzően TÖRT) VSTi-vel és pluginnel? Ezt azért jó lenne tudni, mielőtt kiadok egy vagyont.
  • Sütifutár
    Sziasztok!
    Itt egy régi régi klasszikus új köntösben...még csak teszt verzió
    TEST
  • sangeorge
    Sziasztok!
    Segítsen nekem valaki, aki ért a Cubase-hez, mert minyá darabokra rombolom a gépemet :D
    Következő a gondom: Midi fájlt beimportálom, megnyitja, (igaz egy sávba az összeset, ezért "Dissolve part"-olok), és baloldalt kéne mutatnia az előzőleg beállított midi ki-és bemeneteket. Na most a bementere azt írja " Not connected" ( holott be van állítva az " All midi input"), a kimeneti mező pedig tök üres.Hiába kattintok rá, csakis VST hangszerek közül választhatnék, midi kimenetnek nyoma sincs. Persze nem is szól semmi...Két napja telepítgetem újra, több verziót is, meg állítgatom mindenhogyan, de nem látja a midi portokat. A 3-as Cubase is fent van még, az látja, de az meg gondol egyet, és elhallgat midi lejátszás közben....
    Tud erre valaki vmi orvosságot? Kössz
  • barnie1990
    Köszi szépen, nagyon örülök, hogy szántál rá időt. :)
  • Sütifutár
    Szia Barna!

Meghallgattam a zenéidet.nagyon jók.Csak így tovább
  • barnie1990
    De.
  • pityu0718
    Zeta? Nem a Cakewalk féle Z3TA-ra gondoltál?
  • barnie1990
    Most például letöltöttem a Zeta-t, mert régebben használtam, és egyszerűen nem akarja felismerni a Fruity Loops, hiába telepítem a megszokott mappábba.
  • barnie1990
    igen
  • pityu0718
    A Nexus 2-őt használod?
  • barnie1990
    Nem vagyok Nexus-párti, de azt szeretem benne, hogy sok hangminta letölthető külön hozzá, így kevésbé felismerhető, és akad egy-két jó is köztük.
  • pityu0718
    Valakit érdekel egy pluginaudio meghívó esetleg?
  • pityu0718
    Jó a Nexus, régebben szerettem de már nem izgalmas, nagyon jellegzetes hangja van, többen állítják, hogy olyan mint a Virus csak szoft formában.

A Sylenth 1 a Zebra2 a Kontakt 5 sampler és a Spectrasonics cuccok nálam az alap. Ami komoly még az az iMposcar2 pld. annak is brutál a hangja és egyedi!!
    No persze sok jó cucc van még de muszáj szelektálni köztük. :)
  • IMYke2.0.0.0
    Nexus-t én egyenesen imádom. A Chill-dalocskám 100%-ban Nexus.

Massive nálam is kifagy - Sylenth1 műkszik, de őt valamiért már nem nagyon kedvelem.
  • barnie1990
    Pro Vita
    Daydream
    Horizons
  • barnie1990
    A nagy része Nexus, a zongora TruePianos.

Szívesebben használok Sylenth-et és Massive-ot, azonban valami oknál fogva lefagy mind a kettő.

Ha van kedvetek, hallgassátok meg a többi zenémet is Soundcloudon. Mind ingyenesen letölthető.

1 éve irogatom a kis zenéimet, igyekszek minél többet fejlődni, úgyhogy megpróbálok aktívabb tagja lenni a topicnak, hátha tudok én is valamit segíteni másoknak.
  • pityu0718
    Tök jó szerintem. Jó a dinamika, szépen fel van építve a zene, jók a kiállások, nekem spec. nem volt annyira zavaró az acapella benne, de jómagam is jobban szeretem az instrument szerzeményeket.
    Csak így tovább, ügyes vagy!
    Felhasznált pluginek?