Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • Tetsuo
    Hat en erre (vagyis inkabb studiozasra) hoztam letre egy sajat forumot itt, de az halott. :S
    A www.menemszol.hu forumon komoly csokak is hozzaszolnak neha.

Nem irtad, hogy milyen komoly lenne a fellepes, az igenyek, max. koltseg stb.
    A live-ozast sem vagom, mint ahogy a tobbiben sincs tapasztalatom.
    Nem tudom, hogy az altalad kedvelt talan trance zeneben kik a favoritok, de az O setupjukkal durva lenne elindulni :) a skala masik vege pedig az Acer laptop + eger. Sajnos sokaknak az utobbi is draga.
    Szereny velemenyem szerint tenyleg erdemes egy Abletonra dedikalt kontrollerrel kezdeni.
    A legkomolyabb, ha nincs szamitogep, de ez szinte elerhetetlen egy amatornek, ugyhogy az elso kerdes, milyen a zenelesre valo szamitogep?
    Ez meger egy miset. Itt nagyjabol a Mac Pro (vagy mas gyartotol, kifejezetten zenei munkaallomasra szant gep) + 2 nagymeretu monitor a legjobb es legdragabb verzio.
    De olcsobbert osszeallithatsz magad is, ami mar (valamelyest) a megbizhatosag csokenesevel jar.
    Termeszetesen csak a zenehez szukseges szoftverekkel es periferiakkal.
    Hordozhatosag, egyszerusites szempontbol a laptop is szoba jon sok eloadonal, gondolom nalad is ez lenne a realisabb. :)
    Itt is a Macbook Prot hasznaljak tobbsegben.

Az audio interface kivalasztasanal elkerulhetetlen, hogy elmond, mit akarsz rakotni, milyen hardvereket? Ha semmit, mondjuk Apogee-t erdemes a Mac-hez.
    A kevero es/vagy kontroller esetleg egyben lehetne az interface-szel, de lehet hogy te mast szeretnel...
    Ha tobb hangszered van, talan erdemes kulon MIDI interface-t is.

En csak ilyen elmeleti tanacsokat tudok adni, meg soha nem eloztem. Max lemezeket raktam fel regen, azt is amator szinten. A zenelgetest otthon a kedzetleges studiomban nyomom, remelem hamarosan eredmennyel. :)