Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
-
queensryche #3828 Üdv. jBridge-t használ valaki? Korábban szívtam vele, nem működött, most megcsináltam pontról pontra, amit a weboldalon írnak (troubleshooting) és fogjuk rá, hogy működik (legalábbis megnyitja - tovább nem jutottam még), de valami nem tiszta. (1.3-as verzió - assign).
A problémák elkerülése végett próbaképp csak néhány pluginhez használtam (superior, trilian, omnisphere, kontakt) méghozzá úgy, hogy ezeket a .dll-eket kimásoltam (az eredeti helyükről) egy külön könyvtárba, majd a jbridger tool alkalmazásakor csak ezt a könyvtárat adtam meg célként. (tehát nem futtattam le a többi pluginre) Ehhez készült el az a célkönyvtár, ami a már bridged .dll-eket tartalmazta és ezt adtam meg a Cubase-ben is forrásként a plugin beállításoknál. Eddig oké.
A célom az volt (mert csak próbálgatom), hogy választhatóan megmaradjanak az eredeti pluginek is. Az eredmény az lett, hogy a Trilian-t leszámítva nem lett elérhető egyik bridged plugin sem.
(A Trilian megvolt eredeti és bridged verzióban is) Fejvakarás.
Próbaképp kivettem az eredeti vst mappát (amit mindig is használtam) a célkönyvtárak közül, de a C5 indításkor automkatikusan megint megjelenítette, azonban most megjelentek a bridged könyvtárban lévő pluginek is azzal a különbséggel, hogy most CSAK a bridged változatuk volt elérhető, kivéve megint csak a Trilian-t, ami megvan mindkét verzióban. Érdekes, nem? A Trilian miért reagál máshogy, mint az Omnisphere?
Amúgy bármilyen PC-s, C5-ös tapasztalásokat a jBridge-dzsel szívesen fogadok.
Utóirat: igen, válthatnék 64-es host-ra, de a legtöbb összehasonlításban (nálam) a Cubase nyer és valami érthetetlen oknál fogva még mindig nem elérhető (tudtommal!) 64 bit-es verzió.)