Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
-
queensryche #3727 A felsorolásban leírtak igazak rám is, én sem akarok ennél többet.
A zenekarozás tényleg nagyon jó feeling tud lenni, igazából a motiváció milyensége nem mindegy, mert ha valaki koncertezni szeretne, megmutatni magát, neki ez az út. A dobtémáknál pl. egy dobossal jobban járnék, ugyanis hiába tudom, mi szólna jól, mivel nem vagyok dobos, a megvalósítás sokkal nehezebb, mintha egy dobos rakná össze. Egy MIDI dobszólam sem ér sokat, ha nincs 'humanizálva' a lüktetése, ezért jók pl. a dobosok által feljátszott MIDI-k. Kvantálni azokat is lehet, de a lüktetése megmarad az 'egyenetlen' velocity értékek miatt.
Jaja, a basszgitár megoldás jóféle. Eddig én amúgy csak próbaszinten kísérleteztem vele, mert azért ez is be van korlátozva, tompított hangot pl. nem tudsz vele jól megoldani. A nyitott, nyolcados-negyedes-tizenhatodos egyszerű kíséretekhez okés.
Malmsteen szerintem fölprüntyögte maga a basszust, ahogy 'ismerem'. (bézgitárral) Isteni fazon egyébként, na ő aztán üt-ver minden zenészt maga körül :D
Itt van ez a reampolás is, Steve Vai állítólag már 15-20 éve is ezt csinálta. Átküldette a direkt jelét különféle cuccokon és úgy döntötte el, milyen hangzás kell neki. A Metallica a St. anger lemezét pedig olyan szinten részenként vette fel, hogy a srácoknak a koncertek előtt komolyan át kellett nézni-gyakorolni a számokat, ugyanis nem tudták egyben eljátszani :) Így megy ez. Az otthoni molyolásnak ez is előnye: feljátszhatok valamit 50szer is, nem kell idegeskedni a lóvé, meg a hangmérnök cseszegetése miatt. Az már más kérdés, hogy a hangmérnök valszeg jobbat tud kitekerni a hangzásból! Sokan hordkák a zenéiket csak masterelni, reampolni. Ehhez elég annyi, ha jó minőségben tudják otthon felvenni a száraz jelet. A stúdióban meg átküldik milliós Marshallon, ENGL, Mesa stb. cumón és szól, mint állat.
Sajna nem vagyok perfekt inglis, pedig érdekel a könyv :) (Tetsuo)