Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • Tetsuo
    A loopolas szerintem hasonloan rossz, mint a vsti.
    A sajat hangszer az egyetlen jarhato ut, amivel be lehet allni vmi bandaba. Anyagilag is es sok mas teren jobb egy banda, megha csak kezdetleges is.
    Egyedul, otthon rockerkedni egy szamitogeppel az nem nyero semmilyen szempontbol sem.

En techno zeneben utazom es igy bizonyos teren elonyom van, mert pl. eleg vennem egy dobgepet, nehany egyszerubb szintit, effektet, meg egy szamitogepet jo interface-szel, hozza lehallgatast, nameg a 64 bites Cubase-t ugye :). Ahogy szamolom, max 5000 font es masterre kuldheto anyagra kepes az alsohangon osszetakolt home "studio".
    Mig ez nalatok, rock zene eseteben nem lehetseges. A fenti osszeg soxorosa kene egy kiadhato/elfogadhato minoseghez.
    Viszont rengeteg embernek hasonlo az erdeklodesi kore. A legtobb tinedzser rocksztar szeretne lenni, zenet tanulnak, jatszanak stb.
    Ellenben a techno pl. soha sem volt igazan divatos, de mar el is tunt majdnem teljesen.
    Itt egy angol kozepes varosban van 5-6 hangszerbolt. Ebbol egy akusztikus, de tobbsegeben gitar, a tobbi elektronikus, de tobbsegeben gitarokat arulo bolt. Az egyik boltban vannak csak komolyabb szintik (a Casio mellett) es soha nem hallottak meg a Waldorfrol, Moogot meg nem forgalmaznak. :) Gitarbol, ladakbol es hozzavalo mikrofonokbol tobb ezer fele van ebben az ocska varosban. Mindenki gitarozik.
    A dv247.co.uk legnagyobb angol (hangszeres) webaruhazbol pedig gitarbol adjak el a legtobbet. Uton-utfelen rockbandak, az amatortol a verprofiig.
    Gondolom otthon is hasonlo az erdeklodes, csak anyagilag rosszabb a helyzet.

Az persze mar mas dolog, hogy az igazan tehetseges zeneszeket felkaroljak, majd berakjak egy sablonba a sok (sok-sok) penz remenyeben. Igy szerencsetlen ember hires lehet es gazdag, de igazabol nem azt jatsza amit szeretne, hanem a fost, amit el lehet adni millioknak. Lasd, angol pop ma.

Szerintem a Vst-ket legjobban a Cubase tudja kezelni - persze a tobbi host sem rosszul - hiszen a Steinberg fejleszti a szabvanyt magat.
    Sok plug-in eseten erdemes tullepni a Vst-n, pl. DSP kartyat hasznalni, komolyabb esetben Pro Tools HD-t ugye. Marcsak az uzleti modell miatt is.(egy nativ szoftba nem olnek annyi energiat, mint egy hardveresen kulcsolhato plug-inba.)
    Hogy konkretan ezek a gitareffektek es ladaemulalo csodak mit produkalnak, azt nem tudom.
    Azt tudom, hogy a szintimhez es dobgepemhez szeretnek venni egy Eventide reverbet, mert az lenyomja (az en nezopontombol) az UAD-ra fejlesztett Lexicon-t.