Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • queensryche
    Nem tudok mit hozzátenni, mintha magamat hallanám.
    Írom csapongva, ami eszembe jut :)

Bass trükk-variációk egy témára:

http://www.youtube.com/watch?v=-CiQIzLVKBU
    http://www.youtube.com/watch?v=hLK-1Q4qzwc

(több is van, ha keresgélsz)

Tetsuonak igaza van, sajnos nincsenek csodák. Én mára már realizáltam, hogy az általam is szívesen hallgatott rock-metalzenéket nem tudom 'reprodukálni' itthon HANGZÁSBAN. De! Sok, kereskedelmi forgalomban kapható zenénél lehet jobbat csinálni
    4 elképesztő, mennyi silány hangzás éli világát pénzért kapható(!) zenékben, legyen az akár hard rock. Gitárt vsti-vel megoldani mondjuk szembe sem jutna, mert egyrészt itt vagyok én, másrészt a gitárhangzás a vsti-k gyenge pontja, főleg nekünk, akik 'vájt fülűek' vagyunk a témában. Ami kivitelezhető és sokan is csinálják, az a real mintákból való loopolás, de ahhoz, hogy ez igazán működjön személyre szabott loopokat kéne csináltatni sok pénzért, hiszen akkor nem lennék behatárolva tempóban, soundban. Ami engem ebben mozgat, az az akusztikus gitárhang, mert az itthon bizony esélytelen. Esélytelenebb, mint fej-ládával felvenni. Persze meg lehet oldani, egy használt autó árából (dinamikus miki, plusz felsőkat. akusztikus hangszer + stúdiószínvonalú előfok...), de ez gondolom egyikünknél sem játszik.
    Jelenleg is azon mérgelődöm, vagy inkább csak szomorkodom, hogy mekkora kicseszés nekem, hogy itt élek és eleve kevesebb pénzből nagyságrenddel többe kerül megvennem egy gitárt itthon, mint egy Los Angeles-i hülye gyereknek. Egy felső közép/belépő felső kategóriás japán gitár ára közelít a fél millió forinthoz itthon. Vicc! Persze lehet e-bayezni, de akárki akármit mond, túl nagy a rizikó így még akkor is ha óriás felbontású képeket küld a srác. Mindegy, ez csak egy mellékvágány.

Na igen, ez az egész világ, ahogy írod zseniális, csak sajnos nem úgy működik, mint egy átlag informatikai fórum, hogy fórumozunk 1-2 napig és meg van oldva minden. Bárcsak így lenne. Sajnos ma már ott tartok, hogy ha itt teremne mellettem 1-2 külföldi fórumos arc és megmutogatna mindent, konfigurációs javaslatot adna, csak akkor tudnám 100%-osan megtanulni a dolgokat. 1000 hozzászólást olvasva, 1000 presetet kimásolva, printscreenelve sem lehet komoly eredményt elérni, ha egyébként nincs hozzá istenadta tehetsége és FÜLE az embernek! Nekem, nekünk nyilván van, hiszen különben rég feladtuk volna :) Csak így azért nehéz. 16-17 éves svéd-finn-brit-amerikai srácok olyan felvételeket rittyentenek, hogy csak lesek és meghajolok előttük. Irigykedve :)

Studio One egyvalamit tud nagyon: 64 bites és viszonylag stabil.
    Nem árulok el titkot azzal, hogy nem jogtiszta kjubézt használok, ami 32 bites. Persze lehet trükközni, meg ott a j-bridge (ami nálam mondjuk fagy...), de a 64 bites 'béz lenne az igazi. Egyébként más bajom nincs vele, jó progi és megszoktam.

DI box: jó ötlet!! Csak az se mindegy, milyet veszel. aktív hangszedőhöz másmilyen kell (elvileg), mint passzívhoz. Én még a hangkártyacsere ügyében sem tudok döntésre jutni, mert elképesztő kínálat van. Van, aki óva int a dsp-s kártyáktól, sok gitáros srác meg eleve mac-en nyomja, ahhoz való interface-szel, ami nekem nem jó. Szóval már itt nagy kavarás van. Persze ha lenne rá fél millám, akkor könnyű lenne megoldani ezt is:D

Bocs a terjedelemért...