Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • jblack820
    Huh...
    Jó sok mindent írtál. Hát szerintem mi tényleg ugyanazokat a köröket futjuk. És is úgy kezdtem, hogy de jó lenne gitárt/dobot/ezt-azt felenni. És én is több időt töltök már fórumozással,
    vst-khangkönyvtárak kutatásával, mint magával zenével. Örök hiszékeny maradok, hogy végül majd tényleg tudok egy szakma által
    is elfogadhatónak tartott felvételt készíteni, otthoni körülmények között. ez nem könnyű, de a technika előrehaladásával
    egyre jobban elérhetővé válik a dolog. Sosem lesz tökéletes, de ez vst-s/home studio-s dolog egyre jobban közelít a jó szinthez.
    Mondtam, akarok majd venni egy jó DI boxot, meg preampot (ISA ONE digital talán ?, és talán majd azzal... Aktív hangszedők nekem sem ártanának valószínűleg. Jó ötlet. Pitc shiftes bass elektromos gitárból? Még nem si hallottam róla, hogy egyesek foglalkoznának ilyennel. Majd lecsekkolom youtube-on.
    Egyébként a youtube zseniális, meg ez az egész világ. Rengeteg szakanyag elérhető, eredménye meghallgatható/megnézhető.
    Régóta akarok menni szakemberhez is tanulni, de nehéz találni megfelelőt. Pedig biztosan hatékonyabb lenne, mint fórumozni,
    meg tutorialokat nézni megállás nálkül. Én voltam egy fickónál, aki nagyon tud, de 6000Ft/óra tanított és Soylmáron lakik, ami azért
    nincs közel BP-hez. Szóval úgy voltam vele, egy kcssit tanulok még magamtól és majd a homályos részeknél belekérdezek tőle.
    De továbbra is úgy lehetne legjobban tanulni, ha az ember elszegődne egy stúdióhoz, és ott figyelné egy szám felvételét elejétől
    végéig, és percenként 100-szor kérdezne. Gondolom bármelyik hangmérnök szeretne egy ilyet :-)))

a Sutido One 64bit tud valami extrát?
    a beállításokat köszi, majd megnézem őket, amint az otthoni gép közelébe jutok.
    Bass gitár esetében egyébként már én is azon gondolkodom, hogy kell egy átlagosan jó bassgitár, és kész. Az ugyanúgy mehet
    be a DI Box-ba, preamba és kész. A másolatot aztán rá lehet küldeni akár torzítóra meg cab simulatorba is és a kettőből már
    biztosan ki lehet csikarni valami érdekeset.

Üdv!