Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
-
queensryche #3362 Feltételezem, hogy DFH alatt az EZdrummer + DFH expansiont érted, nem pedig a DFH Superior-t. Az utóbbit már nem lehet elérni a Toontrack oldalán, mert nem folytatták, helyette jelent meg a Superior 2.0, kvázi lecserélve-frissítve az eredeti koncepciót.
A MIDI-k elsősorban a Toontrack által forgalmazott programokhoz jók.
( Ezdrummer, Superior - a 2.2-es verzió, ebben már van integrált Groove player - , illetve az Ezplayer, amiben egyébként szinte bármilyen MIDI-t le tudsz játszatni, mert nem csak a GM szabványt ismeri, hanem azt is amit az AD használ. A MIDIcsatorna bemenetére rákötöd az EZplayert, kimenetre az AD-t, majd az EZplayerben az opcióknál kiválaszthatod, hogy milyen drummap szerint játssza-játszassa le a midit. Így megoldható az is, hogy Ezdrummerrel játsszon le olyan MIDI-t, ami AD-vel készült és fordítva is. Sajnos nem ilyen egyszerű, ugyanis az AD-vel készült MIDI igazán jól csak AD-vel fog szólni, ugyanis egy kisit más dinamikát kap az egész, ha nem az 'anyaprogrammal' hallgatjuk a MIDI-ket, de ha nem vagy annyira kekec vájtfülű, mint én, akkor nem fog zavarni :) A velocity potméterrel tudod 'erősíteni' a hangzást, erre akkor van szükség, ha pl. az AD-ben megírt MIDI az AD-vel lejátszva kellően erősen szól ( pl. pergőhangzás kellően fényes(, de pl. Superior-ban még gyengus. Az EZplayer egyébként arra is alkalmas, hogy szétszedd a MIDI-t és hangonként módosítsd. Tulajdonképpen bármit meg tudsz csinálni, csak legyen elég szabadidőd :)
Az Andy-presetek szerintem nem lette túl jók, nekem a Steven Slate presetpack jobban bejön.
(A drummap egyébként GM formátum, tehát abszolút szabvány)