Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
-
queensryche #3245 Á, felejtő, bár valahol még megvan a gépen a 'gyári' készleteivel.
Ez a dob téma egyébként is egy véget nem érő elfoglaltság, napokig a gép előtt tudnék ülni a különféle megfejtések közben. Nem egy instant megoldás, az biztos. És mindig van újabb és újabb kérdőjel meg fejvakarás, hogy ezt most akkor hogy a fenébe oldjam meg. :) Tegnap este próbáltam ki a Toontrack Drumtrackert - már régóta érdekelt, hogy tényleg olyan jó-e, amilyennek hangzik. ( Midit gyárthatsz vele wav mintákból ) Megnéztem a tutorialt, nyomkodtam 1 órán át, aztán köszöntem szépen, inkább midifájlokat vadászok ( van bőven) és max. hozzáírogatom, ami kell úgy, hogy az adott minta addigi velocity értékeit próbálom lekövetni. Ugyanis ez a lényege ennek az egész midi gyártásnak. Akinek van némi érzéke hozzá, egy kis tanulmányozás után ( mit is csinál az a kalimpáló ember ott a 'lábosok' mögött :)) tud írni dobalapot, a gond csak az, hogy egy DOBOS által feljátszott és MIDI-be konvertált dobtéma ingadozó velocity értékeit nem fogja tudni pontosan reprodukálni. De ez a drumtracker olyan szöszmötölős cucc, hogy inkább hagyom a fenébe.
A másik dolog dob témában az irdatlan mennyiségű elég komoly, többek között Kontakt-hoz legyártott különféle sample gyűjtemény, valamit loop ( ami a drumtracker miatt volt érdekes). Olyan tamok vannak, hogy megáll az ész. Nem igazán tudom még, hogyan kéne, mert a drumagog ezt nem tudja megoldani. Szóljanak a tamok kontaktról, a többi meg a drumagoggal megtámogatott superiorról? Nem éppen erőforrásbarát.