Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
-
Nagyon rendes vagy, hogy ennyi mindent leírtál, de a loudness war című történetről is és a sidechain-ről is hallottam/használom.
Az a baj hogy én nem bírok beletörődni abba, hogy nem lehet otthon mászterelni. Elszomorító, hogy addig nem érdemes elküldeni sehova. Én már küldtem zenéket nagyon sok helyre, nem sok választ kaptam. Eddig 3 megjelenésem van, ebből 1-et újramásztereltek és iszonyatosan rossz lett. Teljesen más lett a zene. Szinte nem is vagyok büszke arra a megjelenésre, mert annyira undorító lett.
Abban egyetértetek hogy igénytelen a dévid getta, de dögösen szólnak azok a zenék és most nem csak a gettára gondolok, hanem a hasonló, ugyanide sorolható trendi szarokra. Igéyntelenek, mégsem tudok olyan igénytelent csinálni, pedig szeretnék.
A sidechain-től sem lesz oylan igazi, csak liheg erőtlenül.
Az a baj hogy nem esküdnék meg egyik kompi beállításomra sem, akármikor, akármit használok, nem vagyok tisztába teljesena működésével.
Tudom, hogy mi mit csinál, de nem tudom mire mit érdemes, mivel lehet ilyen vagy olyan hatást elérni. Mit mivel érdemes kompresszálni, milyen arányban, milyen tresshold-al, mikor, milyen attackot release-t kell/kellene/érdemes használni.
Bob Katz írta hogy a kompresszor olyan mint a fegyver. Ha nincs hozzá engedélyed, akkor inkább ne használd.