Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • erik10
    Ok-ok persze ez igaz,de egy hanganyag maszterelése(10 track),legjobb esetben is 50 ezer ft.Az még korántsem biztos hogy jobb,mint amit Én csinálok.Persze könnyen lehet hogy igen.Vagy ha esetleg csak egy hajszállal,akkor meg lehet nem éri meg az árát.Ezt úgy értem hogy átlagfelhasználó számára nem vehető észre a külünbség.Egy komolyabb maszter ami garantáltan jobb minőség az 100 ezer minimum.Határ a csillagos ég persze.Egy példa:küldtem egy amerikai maszterelő tagnak egy natur cubase wav formátumú mixet.1 napra rá megcsinálta referenciaként ingyen az 1 számot.Nagyon picit jobban szólt mint az Én maszterem.(persze ez több fül véleménye nem csak az enyém)Szóval nem döngölt a földbe a minőség.Ez a tag rengeteg neves referenciával rendelkezik,kiadott anyagokat maszterel,electro,synth pop,future pop ilyesmi témájúakat.Na ezek után gondoltam úgy hogy esetleg ha valaki tud ajánlani valami olyasmit mint a tracks azt kipróbálnám.Hátha bejön.Merthogy a tracks sem annyira gagyi szerintem.Márha tudod mit akarsz meg ha tudod milyen potit tekersz és az mit csinál.Csak már unom a hangzását.Meg az is érdekelne hogy ti mit használtok a felvétel hangosabbá tételéhez.Mondjuk ami nem kompresszál annyira erősen(vagy csak hangosít.)Szóval szerintem lehet profi végeredményt is elérni pc-n csak nem egyszerű,persze sohasem lesz olyan mint a nagy stúdiók maszterei de megközelítőleg meglehet olyanra.Bocs hogy hosszú lett.Üdv.