Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
-
queensryche #2402 Sajnos van, de már rájöttem, mi a megfejtés. ( A beillesztett mintán valóban nem annyira szembetűnő ) Azon nevetek, hogy a jövőben hozzá kell szokjak ezekhez az anomáliákhoz, ha zenét szeretnék csinálni :)
Megoldás: A wav fájl egy ACID wav fájl, ( az import ablakban írja csak ki) amiről kiderült, hogy egy előre megadott tempóban van ( ez az adat is az importablakban jelenik csak meg ) és beillesztéskor automatikus time stretch történik, valamint a projekt tempóváltásakor is megtörténik ez a folyamat automatikusan és ez - mondanom sem kell - belenyúl a hangképbe.
A tempóváltás megoldása: bounce funkciót használva 'normál' wav fájlt kapsz és ez már nem fog módosulni tempóváltáskor.
Igen ám, de a beillesztett wav ekkorra már kapott egy kvantálást.
Elvileg a projekt setupban, ha megadod azokat az adatokat, ami az importablakban van importáláskor, nem kap kvantálást, de ez nálam nem működik.
Megoldás: külső progival ( Én a soundeforge-ot használtam) behívod az adott ájlt és elmented .aif kiterjesztéssel. Érdekes, mert ha sima wav-ként mented el, akkor is acid wav-nak fogja látni és belenyúl. a megoldás SZÁMOMRA egyelőre tehát az ilyen minták .aif formátumú elmentése. Majd még próbálom úgy elmenteni wav-ként, hogy 'endes' wav legyen belőle. Szóval figyeljetek az ilyen formátumra, mert nagy átcseszés, egyfajta 'kamu' wav. Nem csak én szívtam vele.