4977
Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • sangeorge
    Igen ..ez igaz,de ez már olyan közhelyesen hangzik,hogy "igazi hangszer a legjobb"...Ezt mindenki tudja.Na most gitározni nem hiszem hogy azért nekiállok tanulni,hogy egy-két midi alapot áthangszereljek karaokéhoz,mert nekem csak ehhez kellene valami elfogadható fajta..
  • Tetsuo
    Biztos meg leszek itt dobalva a velemenyem miatt. Eloszor is, nem az en vilagom a gitar, csak a spanyol v a jazzgitar hangjat szeretem.
    Masodszor, szvsz egy szoftver qrva messze van az igazi gitarjatektol, az ok, h a sound neha hasonlo, de hogy a jellegzetessegek, jeteknuanszok emulalva legyenek.. ahhoz gyengek a mai VSTi-k.
    Nehany effektezett hanghoz ok, v esetleg repetitiv es primitiv riff-hez de ha gitarjatekot akarsz, ahhoz elengedhetetlen egy IGAZI gitar.
    Mar egy olcso setuppal is magasabb szinten lehet nyomni, mint barmely VSTi-vel..
    szerintem.
  • Tetsuo
  • sangeorge
    Üdv

Megint megkérdezem,mint régebben,hátha azóta van valami változás a következő ügyben:
    Tud-e valaki ajánlani valami jó elektromos (dist. és overdrive) gitár vst-t?
    Nem igen akaródzok találni sehol normálisat... :(
  • cubase5
    Ezért vagyunk
  • queensryche
    Cubase: Nem akarom elhinni...ez tényleg működik. Nagyon sokat segítettél, köszönöm. Visszatért a hitem :)
  • queensryche
    Tetsuo: Így van. : ) Ehhez amúgy egy adag pech is kellett, mert az adott sample gyűjteményt valami barom csinálhatta...

Johny72: Kösz. Valamikor régen regisztráltam, de ki emlékszik már arra...

Cubase: Kösz, meg fogom nézni!
    (Ezt a disolve dolgot még nem fogtam fel, de érzem, hogy fontos lehet :))
  • cubase5
    Volt egy srác aki midiben megírt dobütemet akart exportálni hangonként... Stef lehet emlékszel rá. Nos... :) MIDI menüben Dissolve part funkcióval hangjegyenként szétbontja sávokra, hozzárendelve ugyanazokat a midi vagy instrument sávokat hanszerestűl bőrüstűl :)aztán góóó export
  • cubase5
    Na üdv mindenki. Párnapra eltűntem :) Jól írtad queensryche. Rengeteg információt tartalmaz egy wav formátum. Most nem akarom felsorolni, de kb 40-50 információ lehetséges. Köztük a tempó is. Nem Acid függő. Saját magad is szerkesztheted ezeket a Cubaseban amit majd az Acit is fog értlemezni. És a megoldás a narancssárga hangjegy lesz :) kétszer rákattintasz a hangmintára és kikapcsolod a hangjegy ikont akkor teljesen "gyári" lesz. Nem történik semmilyen Quantálási módosítás. A hangjegy ikon mellett tudod megadni módosítani a hozzárendelt tempót. De a legjobb ha felmész a www.cubaseoktato.hu oldalra és a Mediabay bemutató videókat megnézed mert benne van az informácó szerkesztése "Tag Editor"
  • Johny72
    Közérdekű : Akinek még nincs reg.az audionews.ru -n, ma meg holnap még megteheti!
  • Ambient
    ha itt nem tudtak neki..
  • Tetsuo
    Segitettek az absolute-on ;)
  • queensryche
    Elírtam: nem projekt setup, hanem tempo track. Nem mindegy :)
  • queensryche
    Így van, acid fájl beillesztésekor ez a 'hangjegyes' sáv jelenik meg.
  • queensryche
    *soundforge
  • queensryche
    Sajnos van, de már rájöttem, mi a megfejtés. ( A beillesztett mintán valóban nem annyira szembetűnő ) Azon nevetek, hogy a jövőben hozzá kell szokjak ezekhez az anomáliákhoz, ha zenét szeretnék csinálni :)
    Megoldás: A wav fájl egy ACID wav fájl, ( az import ablakban írja csak ki) amiről kiderült, hogy egy előre megadott tempóban van ( ez az adat is az importablakban jelenik csak meg ) és beillesztéskor automatikus time stretch történik, valamint a projekt tempóváltásakor is megtörténik ez a folyamat automatikusan és ez - mondanom sem kell - belenyúl a hangképbe.

A tempóváltás megoldása: bounce funkciót használva 'normál' wav fájlt kapsz és ez már nem fog módosulni tempóváltáskor.

Igen ám, de a beillesztett wav ekkorra már kapott egy kvantálást.
    Elvileg a projekt setupban, ha megadod azokat az adatokat, ami az importablakban van importáláskor, nem kap kvantálást, de ez nálam nem működik.

Megoldás: külső progival ( Én a soundeforge-ot használtam) behívod az adott ájlt és elmented .aif kiterjesztéssel. Érdekes, mert ha sima wav-ként mented el, akkor is acid wav-nak fogja látni és belenyúl. a megoldás SZÁMOMRA egyelőre tehát az ilyen minták .aif formátumú elmentése. Majd még próbálom úgy elmenteni wav-ként, hogy 'endes' wav legyen belőle. Szóval figyeljetek az ilyen formátumra, mert nagy átcseszés, egyfajta 'kamu' wav. Nem csak én szívtam vele.
  • Sütifutár
    bár most ez nem ide tartozik de ma este egy online rádión 22:00 tól az uj trance mixem pörög....bocs az off-ért
    LINK
  • erik10
    Ha megfigyeled,a cubases file első pengetése Kvantizálódott,picit más tempoban jön.Van egy ilyen kis hangjegy forma az audiosávon (egy kis jel.)Ha az bevan kapcsolva akkor elméletileg az is csinálhat ilyen jelenséget.
  • stef666
    én nem hallok semmi különbséget....
  • queensryche
    Győzelem. Bocs a többi postért, moderáld, ha akarod.
  • queensryche
    Nem adom fel

Eredeti wav:

wav

Cubese-be importált wav:

cubase wav
  • queensryche
    Na jó...

Eredeti wav:

Free file hosting from File Den!

Cubase-be importált wav:

Free file hosting from File Den!
  • queensryche
    A #2394 post nem tudom, miért lett ilyen...

Na még egyszer.

Eredeti wav:

wav
  • queensryche
    Megmutatom, hogy világos legyen, miről beszélek:

Eredeti wav:

wav

Beimportált wav:

cubase wav
  • queensryche
    Arra, hogy miért 'nyúl bele' egy wav-ba importáláskor még mindig nem jöttem rá. Ráadásul volt olyan minta, amit úgy hallok, 'békén hagy'.
  • queensryche
    way=wav
  • queensryche
    Erik, örülök, hogy bejött. Én is szeretnék loopolni témákat, de egyeelőre más gondom van.

Felmerült egy bosszantó dolog, amit gondolom egy gombnyomással meg lehet oldani, de így első körben nem találom, ezért inkább megkérdem tőletek, így gyorsabb.
    Cubase 5: Beimportálok egy way mintát, az az edit menüben csinálok belőle egy loopot, eddig oké. Na most, a looopom 96 bpm, a cubase meg ugye alapból 120, amikor megnyitom. Szeretnék később rágitározni, zért átállítom a tempót 96 bpm-re, hogy a metronómot is használhassam és a későbbi midi sávok is stimmeljenek, erre puff, kvantálja az audiósávot is, amit természetesen eszem ágában nincs meglépni. Akkor is megcsinálja, ha nem jelölöm ki a sávot,de még akkor is, ha egy 96 bpm-re állított projektbe importálom be a wav-ot. Segítsetek, hol lehet kikapcsolni ezt a funkciót?

Egyébként Nem tudom, ennek a funkciónak mi értelme van audio sávok esetén, hiszen, sem a pitch shift sem az audiokvantálás nem megoldott még jó minőségben. A pitch shift legmagasabb minőségi fokozaton is max. 1-1,5 hangot tud le és felemelni úgy, hogy nagyjából megmarad az eredeti hullámzás. ( gitár esetében)
  • erik10
    Nem rossz végül is.Egy nagyon egyszerűen használható loopszerkesztő.Az a jó benne hogy sok preset van,a szekesztett dallam bármelyik vsti-re kiküldhető.Ugyhogy szerintem nagyon használható.Persze stílusfüggő.
    Azért vadászom a másikat,demo alapján az lehet a jobb asszem.
  • erik10
    Kösz.csekkolom.A rapid éjjel tényleg ok.
  • queensryche
    Ezt nem találtam meg, de az egyik fórumon, ahol írtak róla ezt dicsérik, szerintem csekkold, hátha bejön:

SugarBytes - Thesys
  • erik10
    Ezt keresem:http://music.service-1.de/html/clockwork_stepsequencer_vst.html
  • erik10
    Kösz.Próbálom.
  • queensryche
    Rapidshare linket éjjel tölts, akkor többnyire működik.
  • erik10
    Kösz steff, az a helyzet hogy mostanában mindig hibát ír a rapidsharees cuccokra.Kitartóan próbálgatom mert nagyon kéne az egyik régi projektembe egy hangszín belőle.
  • qetuol
    nemtudom h érdekel e valakit, de ez a hegedű vst nemrég jelent meg:
    Hollywood strings
    véleményem szerint a legjobb ilyen jellegű hegedűkönyvtár
  • stef666
    Itt megtalálod. :# WhiteNoise Zero Vektor
  • erik10
    Hi!Keresek egy szintit:-zero vector-.Ha esetleg tud valaki egy használható linket hálás lennék.thx.
  • DJ Tope
    Hali. Van vkinek vmi ötlete h az Xphrasehez miért nem tölti be nekem a hozzá tartozó fxp-ket?Előre is köszi:)
  • ViniSoundz
    Köszönöm a szavazatokat!!! :)
  • queensryche
    Szavaztam, bár ez a zene nem az én világom.
    Úgy gondolom, ennyit megtehetek 1-1 fórumtagért, nekem már sokat segítettek az itteni válaszok-tanácsok. Sok sikert!
    Ui: Tetszik az oldal.