Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • cubase5
    Egyik stúdiós ismerősömnél volt szerencsém aszem a 6-os verzióval ismerkednem. Nem mondhatok rá rosszat, miután olvashatod a hozzászólásom alján, hogy szeretnék én is Logic-ozni :). Nyilván csomó előnye van ekkora hangszerbanknak, de megvan a hátránya is. Cubase 5-höz kb 4 Gb hangszebankot adnak (+DVD VST collection)annak 99% hasztalan számomra. Mint ahogy talán más felhasználó számára is használhatatlan, csak épp egy másik 99% vagy 95%-ban. Vagy akár 90%-a hasznos számára. Rengeteg Track preset van mint ahogy a Logic-ban is. Csak azokat a plugineket telepítem fel ami számomra értékes, legyen az DX vagy VST. Így sikerül egy olyan rendszert összehoznom amit 50-60%-ban kihasználok sajátmagam által összeállított cuccokból. Logic-ban (emlékeim szerint) az alap presetek is brutálisan szólnak (compressor, limiter)de minden felhasználó ugyanazt a 30Gb kapja. Nyilván lehet bőviteni ugyan úgy mint a Cubaset. Az viszont nem fogom megérteni, hogy miért hagyták ki a PC-t. Ha akarnák, megtudnák oldani, cég ide, cég oda. Ezzel cserbenhagyva a PC felhasználókat. Ha valaki használta a Logic sorozatot, a 6-os megérkezésekor vehetett MAC-et. Ez KIBASZÁS. És cserbenhagyás. Szerintem!!! Egyébként semilyan negatív kritikával nem illettem a programot. A cég üzletpolitikáját nem értem és nem tetszik. Egyértelmű, hogy a Logic a piacvezető, mivel annó a Cubase sx3 280e FT volt. Logicék levitték az árakat és muszáj volt a Cubase árát is lenyomni. Így a Cubase 5 ára 190e ft lett, holott szolgáltatásokban sokkal többet tud egyik is másik is miont elődjeik. Ebből is látszik, hogy piacvezető. Szolgáltatásokban hogy ki viszi a pálmát... ez jó kérdés :) nem bánnám ha ez kiderülne. Ha valaki pro szinten használ Logic 9-et szívesen elmennék hozzá egy eszmefuttatásra :) Logic vs. Cubase :) én is biztos vagyok abban, hogy vannak olyan dolgok amit a Cubase tud a Logic meg nem és ez fordítva is igaz :)... ezt kéne tisztába tenni:))))) és szeretném látni a Logic 9-et hogy azt mondhassam hogy "IGEN akarok venni MAC-et mert odabasz" :).... addig marad a PC+Cubase 5 kombináció :)... mégegyszer... senkit nem akarok megbántani egyik hozzászólásommal sem.... szóljatok, lőjetek le és bekussolok :)