4977
Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
-
#2017 Szerintem több értelme lenne egy normális PC-be tenni a lóvédat, e helyett a csodahangkártya helyett...de asszem ezt már megbeszéltük. -
elnofx #2016 Üdv!
Mi a véleményetek a következő hangkártyáról: Focusrite Saffire PRO 40
http://www.youtube.com/watch?v=mceD9Ocbi44&feature=related
Annyi kérdésem lenne, hogy ugye van hozzá egy szoftver, amivel mindent be lehet állítani, de ennek a szoftvernek a használata "kötelező" és plusz szekvenszer, vagy simán szekvenszer elég a kezeléséhez? (most e-mu 0202 hangkarim van, annak nincs ilyen szoftvere, de eljött az ideje a szintlépésnek)
Esetleg más hangkártyát tud valaki ajánlani hasonló árkategóriában?
Köszi a választ!:) -
#2015 Van már a Pro változat: http://rapidshare.com/files/272665568/PraSonus.Stertdio.Oke.Pro.vers.rar , egyes hangszerek presetjei hiányoznak belőle, de egyébként minden megy benne.A hangszerek amik benne vannak egyébként se nagy durranások, de hát ott vannak a VST hangszerek...-abból meg asszem nincs hiány -
Ferrer #2014 Kedves Stef (és mások)!
Azt szeretném kérdezni, van -é már full Presonus StudioOne-otok?
Letöltöttem ennek a szekinek a demoját, és rögtön beleszerettem.. van még mit fejlődnie, de talán ez az első, amire azt mondom, hogy na ez igen, ezt tényleg zenekockák csinálták zenekockáknak :)) -
#2013 Nem egészen értem hogy mit akarsz csinálni.?? -#2007."-Akadt egy kis problémám.Több különböző hangszert kellene felvennem különböző idöben."....hát ez általában így csináljuk-Külömböző sávokra ,különböző hangszereket veszünk fel , egymás után. -
#2012 Ismerem a Cubase tortenetét.. ;)
Nem fikaztam, bocs ha annak tunt, de NINCS tokeletes program.
Egyebkent nekem is a Cubase a szimpatikus, a cégek kozul is a Steinberg.
Lathattad, hogy az 5osrol nem irtam rosszat se jot, csak az sx3-rol..
Ezeket a videokat mar lattam, tenyleg nem rosszak. Mar elkeszult az 5os? -
#2011 1 az 5-hoz?
2 soha nem allitottam, hogy profi vok barmiben is.. nekem ez volt a legnagyobb gondom vele, persze megoldottam, de macerasnak tunt.
3 a cubase "live" kepessegeirol beszeltem, hogy abban pl az ableton leveri..
4 tobb honapja nincs rendes netem, fel eve nem zeneltem (koltozesek miatt), de matol elvileg minden ok. :)) szal erre vartam!
5 a Logicot nem tudtam kiprobalni.. jo darabig nem is fogom, de azert egy absolute.hu vagy egy hardcore mac forumon tapasztalatokat olvasni csak nem baromsag.. na ott irtak olyanokat, h a Logic 9 pl még le-le fagyogat.
6 a pro tools le es M-powered direkt le van butitva, pl nem lehet keslelteni a savokat, kulso forras latency-jehez igazodva. -
#2010 Ilyen idétlen külföldi fociklubbokkal itt nem foglakozunk! -
yecgaa10 #2009 www.madridfans.gportal.hu
néézétek meg ezt az oldalt megéri szentem!! -
MidiRendszer #2008 Ja és még egy dolog hol találok jó oktató anyagot zongorához ?Rég volt már hogy billentyű volt a kezem alatt :( S kicsit megkopott a tudásom :(
Akár pdf akár bármi más ha lehetne ungarise vagyis magyar :)
MidiRendszer :) -
MidiRendszer #2007 Helló mindenkinek!
Akadt egy kis problémám.Több különböző hangszert kellene felvennem különböző idöben.Mit használjak proginak ?Semplitude progival hogy tudom ezt megoldni ráadásúl szinkronizálva ?
Hel plííííz MidiRendszer !
-
#2006 Egyetértek Steffel :) sx3 ban és az 5-ben is és a 4 ben is(www.cubase5.freeweb.hu letöltheted) sáv hangerejét 1 féleképpen lehet állitani csak 4 helyen is ugyanaz az egy paraméter található meg!!!... és nem 30 :) és ha nem megfelelő a hangerő akkor nem az automatikát kell bekapcsolni :)Cubase progit 20 éve fejlesztik folyamatosan. kb 60 ember köztük zenészek, villamsomérnökök, programozók és még sorolhatnám... Nap mint nap ezzel foglakoznak 20 éve!!!!! és jön valaki aki jó esetben 1-2 éve foglakozik "zeneszerkesztéssel" és lefikázza az összes profeszsionális programot.... hát érdekes :) Egy biztos, sem a Cubaseba sem a Logicba nem lehet belekötni. Ha van egy megszokott autód amit nap mint nap használsz és átülsz egy ugyanolyan kaliberü autóba, biztos vagyok benne hogy csomó dolog nem fog tetszeni, mert a megszokot a megszokott :)Más progiról nem tudok véleményt mondani ... Cubase fan vagyok :) A Live 7 láttam utoljára.... szerintem van még mit fejlődni.
Tetsuo figyelmedbe ajálom a következő linkeket :)
Cubase 5 1. rész
Cubase 5 2. rész
Cubase SX3 1. rész
Cubase SX3 2.rész -
#2005 Látom olvasott vagy a témában, de a személyes tapasztalatod annál kevesebb.-Ezekben a dolgokban nem nagyon tudok egyetérteni veled:
-1. A cubase magyar oktató dvd-je nagyon jó anyag, amit kezdő szinten tudni kell a progiról azt érthetően elmagyarázzák benne. Angolul megy alatta a progi tehát csak a segédszöveg magyar.
-2.ez a cubase hangerő téma nagyon zagyvaság ahogy leírtad, semmi gondja nincs az SX3-nak a hangerő automatizációval.
-3.a Live 8-as verzója már felveszi mind funkcionalitás mind pedig hangminőség terén a versenyt bármely más "spicc" szerkesztőel- ami nekem görény benne, az a kinézete, de ez egyéni izlés dolga.
-4.-Az 5-ösön mit vársz? -amikor már kb. egy hónapja leszedhető (az AIR Team törésével-és full stabil)
-5.A Logicról (ahogy már jobban megismertem)semmilyen rosszat nem tudok elmondani.-Nagyon nay tudásu cucc, csak tudni kell kezelni (azt megtanulni viszont nem olyan egyszerü)- hardwerkövetelménye meg csak annyi hogy Mac-en ft, más semmi.
-6.A ProTools 8 LE, és M-Powered verziói ugyan azzal a motorral késülnek mint a HD, tehát a tehetsége meg van, csak viszont már ezek is hardwerfüggőek- ez bizony szar ügy.-de a hangjuk a legjobb.
-Ezek személyes tapasztalataim! A net-ről , meg innen-onnen hallott baromságokat soha nem írom le saját véleményként...
-
#2004 oktato anyagtol, plane magyarul, ne varj sokat. legalabbis en meg nem hallottam hasznalhatorol es sajna nem is hiszem h lesz..
a cubase-nek van nehany hibaja ami zavart, mar elfelejtettem :) de pl. az sx3-ban 1 sav hangerejet vagy 30 fele keppen (kulon potmetereken) allithattad, es ha vhol nem volt megfelelo, akkor hiaba kapcsoltal be barmi automatikat..
a live-kepessegei sem a legjobbak.
ja meg jol jott volna a mediabay, a komolyabb vsti elavultak stb..
az 5os nekem tuti tetszene.. mar alig varom.
a logicrol eleg sok hibat hallani, viszont allitolag kenyelmesebb.. de draga a hardver ala.
a pro tools also szintje felejtos, csak a very high kategoriaban ok, de ott nincs parja. -
#2003 Szintén!De nehogy elbízd magad! -
Ambient #2002 Ez esetben külön gratula! -
#2001 Bevallom eggyáltalán semmien kész groovokat, loopokat nem használtam benne. A dob az persze a vengeance club esential packböl van de a dobalapot én raktam össze. A vocal részt is én írtam a Text Aloud felolvasó szoftverrel és aztán effecteltem. nagyon sokat automatizálgattam kb 3 hónapot dolgoztam vele de csak hétvégéken mivel koleszos vagyok :). -
#2000 Egyik stúdiós ismerősömnél volt szerencsém aszem a 6-os verzióval ismerkednem. Nem mondhatok rá rosszat, miután olvashatod a hozzászólásom alján, hogy szeretnék én is Logic-ozni :). Nyilván csomó előnye van ekkora hangszerbanknak, de megvan a hátránya is. Cubase 5-höz kb 4 Gb hangszebankot adnak (+DVD VST collection)annak 99% hasztalan számomra. Mint ahogy talán más felhasználó számára is használhatatlan, csak épp egy másik 99% vagy 95%-ban. Vagy akár 90%-a hasznos számára. Rengeteg Track preset van mint ahogy a Logic-ban is. Csak azokat a plugineket telepítem fel ami számomra értékes, legyen az DX vagy VST. Így sikerül egy olyan rendszert összehoznom amit 50-60%-ban kihasználok sajátmagam által összeállított cuccokból. Logic-ban (emlékeim szerint) az alap presetek is brutálisan szólnak (compressor, limiter)de minden felhasználó ugyanazt a 30Gb kapja. Nyilván lehet bőviteni ugyan úgy mint a Cubaset. Az viszont nem fogom megérteni, hogy miért hagyták ki a PC-t. Ha akarnák, megtudnák oldani, cég ide, cég oda. Ezzel cserbenhagyva a PC felhasználókat. Ha valaki használta a Logic sorozatot, a 6-os megérkezésekor vehetett MAC-et. Ez KIBASZÁS. És cserbenhagyás. Szerintem!!! Egyébként semilyan negatív kritikával nem illettem a programot. A cég üzletpolitikáját nem értem és nem tetszik. Egyértelmű, hogy a Logic a piacvezető, mivel annó a Cubase sx3 280e FT volt. Logicék levitték az árakat és muszáj volt a Cubase árát is lenyomni. Így a Cubase 5 ára 190e ft lett, holott szolgáltatásokban sokkal többet tud egyik is másik is miont elődjeik. Ebből is látszik, hogy piacvezető. Szolgáltatásokban hogy ki viszi a pálmát... ez jó kérdés :) nem bánnám ha ez kiderülne. Ha valaki pro szinten használ Logic 9-et szívesen elmennék hozzá egy eszmefuttatásra :) Logic vs. Cubase :) én is biztos vagyok abban, hogy vannak olyan dolgok amit a Cubase tud a Logic meg nem és ez fordítva is igaz :)... ezt kéne tisztába tenni:))))) és szeretném látni a Logic 9-et hogy azt mondhassam hogy "IGEN akarok venni MAC-et mert odabasz" :).... addig marad a PC+Cubase 5 kombináció :)... mégegyszer... senkit nem akarok megbántani egyik hozzászólásommal sem.... szóljatok, lőjetek le és bekussolok :) -
#1999 A Logic már a 6-os verziótól nem megy PC-n , ami attól van hogy az Apple felvásárolta az Emagic céget. így csak Machintoson futtatható a progi.- Nem tudom hogy dolgoztál-e már vele, hogy ilyen kritikával illeted...a Cubase is biztosan hansonló képességekel bír,mint szerkesztő, de azért saját hangszerparkban, funkciógazdagságban, és szolgáltatásokban a Logic viszi a pálmát.-Nem beszélve a közel 30 Gigás hangparkjáról...- biztosan vannak dogok ait a Cubase5 tud a Logic9 meg nem, de ez asszem fordítva is elmodható. -
#1998 Most nem akarom az ACID-ot fikázni, de az inkább samplézésre való, a midi része elég kutyaütő. Mint alább olvashattad ,midi-ben a Cubase ver mindent, megtanulni sem nehéz, ha pedig gitározni is fogsz a dobra, akkor mindenképp valami komolyabb szerkesztőt ajánlok. -
vader #1997 gyerekek, valaki segítsen már nekem légyszi egy midi gyorstalpalóval, mert megnyakkanok :D
én világ életemben wav-fileokkal dolgoztam, nem is foglalkoztam mással,
de ezek a vst cuccok megörjítenek. szóval be tudtam hozni a dfh-t, meg az addictive drumsot is acid pro alá, de onnantól kezdve halott a dolog. maga a plugin nem szól, ha behúzok egy sávot, ott meg a dobalap helyett zongoraszó fogad. :DDD hogy kell ezekkel a midi cuccokkal bánni? :) -
Ambient #1996 A Richard és a Vangelis tetszik de a Halionos midi valóban gyengusz!
-
Ambient #1995 de már hallgatom a tieid is.. -
#1994 ja..... :) nem gáz :P -
Ambient #1993 sorry pajti de nem a te munkád értékeltem hanem hackerman kollégáét.. -
#1992 Köszi a véleményeket mindenkinek Cubase 5-ben van ez a loop. Dob van rajta pluszban séker és pici cin:) igazából az összes többi a lényeg benne. Vangelis papa harmoniáján kívül minden saját hangszín. Sokan nem szeretik a loopokat :) mert "nem saját" szerintem 2-3 loopot ügyesen összefarag az ember akkor már saját :)(persze CSAK ütemről beszélek) de ez "gyári" loop. Akkor készült a zene próba gyanánt mikor a Cubase 5-t megvettem. Majd nézek valami komolyabb tracket is ami nem gáz ha kikerül ide és szól is valahogy :) -
Ambient #1991 Tetszik nekem is, ügyes munka kérdés mennyi belőle a saját alkotás és mennyi a loop...
Az a vinnyogó szintihang tutira saját de a dob erősen hajaz valamelyik loop cd anyagára, bocsesz ha tévedek. -
#1990 Hello!Jó a track!Nem torzít,jól szólNekem nem sok a bassdrum.Teljesen ok stílusilag.Zongora dallamon lehet egy picit sok a delay ezáltal a dallam vége egy picit összekuszálódik a visszatérő hangokkal,de igazából teljesen élvezhető az egész dal.A lényeg:hallani hogy sok meló van benne.Jók a dallamok is.Gratulálok.üdv. -
#1989 Szerintem Logic-ék kicsit elvannak szálva maguktól mivel az utolsó három verzió már "szar" pcre meg sem jelent. (azt hiszem a 7-es már nem támogatta) Ezel csomó felhasználót kizárva a piacukról... De erre is megtalálták a meglodást :) lefelezték a szoftver árát :) REMEK Gondolták msotmár mindenki MAC-et fog venni :) Nyilván Euban főleg Eun kívúl sokan megengedhetik maguknak a MAC-et de picike hazánkban elég kicsi a piaca és igyekszik mindenki a keretein belül a legjobb minőséget kihozni. Szerintem a PC sem nagyon áll messze már a MAC megbízhatóságához. sokat javultak a Winek viszont a Osx-ek kevésbé stabilak mint mondjuk 5-6 évvel ezelött. De nyilván való még mindig hogy a Osx stabilabb mint a Win... egyenlőre win7x64 ről jó véleménnyel vagyok. Használom egy ideje de még 1x sem fagyott le vagy csinált volna valami baromságot ami mondjuk előfordult az XP-nél. Én úgy gondolom, hogy a gyári cuccok meghálálják PC-n is, sokkal több élményt okoz mint bosszúságot és mellette minden tökéletesen működik :)))) Vangelisre visszatérve... ez elsősorban elektronikus zene "élő" cuccokkal. Elsősorban építkezős klub zene akart lenni. A szavaidból kivéve Stef nem kultiválod az efféle műfajt :) "unalmasnak" tűnik számodra. hasonló műfajban sem történik az első 2 percben semmi. söt... szerintem elég mozgalmas lett :))))) visszatérve még a Logic-ra nem akarom őket bántani sem megbántani a Logic fanokat :) én lennék a legboldogabb ha vehetnék MACot és használhatnám a Logic 9 -et... pár studióban hallottam már :) no comment :)))) de egyenlőre erre futi :) PC-n szerintem Cubase a plafon. -
#1988 Windows alatt egyértelmü, hogy a Cubase-t kell választani.- Leglábbis azoknak akik nem akarják nagyra nyitni a bukszájukat softwervásárlás terén. - A zenéket meghallgatva,...hát elég sovány alkotások, ezeket egy Energy XT-vel is simán meg tudod csinálni.A Vangelis feldolgozás nagyon unalmassá válik 1 perc után, várná az ember hogy "történik " már valami, de semmi. A Grand 2 feltűnően szépen szól, de a HALion symphonic-tól sokkal többet vártam volna, egy Vienna SL megeszi vacsorára, kár volt érte pénzt kiadni .Az oktató anyagra visszatérve pedig csak annyit, hogy neked semmi újat nem fog bemutatni az ASK videója, - nagyon az alapokat tárgyalja, semmi olyan nincs benne amit csak az 5-ös verzióval lehetne megvalósítani.- (bocsi a kritikáért, egyéni véleményem...) -
#1987 Vangelis Az eredetiből semmi nincs benne CSAK VST-k :)
A. Dvorjak Ez kész midiből készült, újra hangszerelve HALion Symphonic Orchestra VST-vel
Richard Ez pedig The Grand 2 VST kb az első 1 perc aminél b van állítva megfelelően a velocity
-
#1986 még valami.:) kereken 20 éve létezik Cubase. abból 16 éve követem a fejlődését :) kb 6-8 éve volt utoljára, hogy hiányoltam dolgokat belőle, pontosabban addig folyamatosan (Steinberg Cubase 1.75) nem tudott audiót és csak General MIDI-t kezelt, mindeszt effektektől mentesen :) Utobbi 5 évben nem volt olyan dolog még amit ne tudttam volna megvalósítani benne. legyen az zeneszerzés vagy mixlemez készítés, söt, pl bakelitről grabbelt "ingadozó" sebességű zenét is tökéletesen lehet korrigálni :) ..... na mindegy, nem akarok regényeket írni... rakok fel pár zenét :) -
#1985 Hali!
Saját tapasztalataim alapján meg kell mondjam hogy óriási külömbség van az sx3 és az 5 cubase közt. Úgy érzem kellőképpen fanatikus vagyok Cubase terén hogy ezt kijelentsem :) Már ott kezdődik, hogy teljesen kicserélték a motorját, így azon az elven műkődik mint pl a logic vagy a pro tools. Valakinek van füle az hallja a különbséget. Kiéleződött a groovek és a vokálok kidolgozásához a sample editor. Valósíddjű time stretch, hangmagasság korrekció (melodyne), 2 kattintás és a groove illeszkedik a projekt sebességéhez. Aztán ha ezeke megvannak Mpex4 -el átszámoltathatjuk olyan minőségben az egészet editáló sort, hogy szinte észrevehetetlen hogy belenyultunk. Vagy példáúl midi sávra kirakhatjuk az énekből számított dallamot. a kedvecem meg az mikor a Cubase 5 ben szereplő összes mozgatható paramétert rákonfigurálhatom a midi kontroller bármelyik gombjára ( mondjuk audiósávra rakott reverb mix paraméterét vagy akár saját vagy telepített VST bármelyik potiját). A studió room-ról nem is beszélve :). Aztán említhetném az offline processing-et, mikor az audió hangot effektezzük, rászámoltatjuk mint pl Sound Forge-ba és mondjuk megtettük 2-3 effektel, bármikor módosíthatjuk utólag bármelyik effekt bármelyik paraméterét. Persze ezeket mindig átszámolja. nyilván az előnye hogy ne terlhelje a gépet. Oldalakon keresztül tudnék írni az ujdonságokról. Vagy ott van pl aMediabay. A másik dolog:) nem azért kell a magyar oktató anyag mert lővésem sincs az egészhez:) hanem azért, hogy lássam hogyan látják a paorgramot más szemmel és biztos vagyok benne , hogy tudnak olyat mutatni amivel nem vagyok tisztába :) Véleményem az, hogy akár a pro tools vagy logic kevesebbet feljődött az utobbi időszakban mint a Cubase. De inkább a jó kifejezés az lenne, hogy utolérte magát a Cubase csapat, felzárkózott a többi vezető szoftverek mőgé. (aztán lehet hogy elvakít a cubase fanatizmusom) :DDDD -
vader #1984 öhhhm.. akkor egy kis helyesbítés részemről. lehet hogy félreérthető voltam :D
szóval használtam az fl 5-öt régebben, összepakoltam vele dob loopokat egyszerűen, mélyebben nem mentem bele a szoftverbe, mert
gitáros vagyok, azért kellett a dolog, hogy ne csak metronómra csiszolgassam a riffjeimet,az elektronikus zeneszerkesztés(ha kifejezetten elektronikus zenéről van szó)nem érdekel, maga a technika persze jöhet, de sajnos mostanában nincs sok időm hogy beleássam magam a digitális homestudiók világába, de mivel hozzájutottam egy fl 8-hoz, és egy addictive drums-hoz, szeretnék összeprüntyögni valami komolyabb dobalapot itthonra. vágásra/effektekre/megmégtökömtudja a sound forge-t használom. a sávok felvételére egy régebbi acid pro-t, amivel viszont nem tudtam behozni a vst-t.
de utánanéztem ennek a reapernek, és valszeg ezzel operálok majd, mert elég egyszerűnek tűnik. köszi. :) -
#1983 Én pl. az FL-t nem nagyon ismerem, de sokan szeretik, mert állítólag nagyon egyszerü..,"Vader" pedig ha csak doboli akarsz, akkor ne tegyél fel csak egy Reapert, vagy egy Energy X-t, Ezek jóval egyszerübbek, még az FL-nél is, és a dobsávodat ezekkel is remekül elkészítheted. -
tmisi #1982 Engem az jobban idegesít, ha játssza magát valaki hogy milyen nagy "zeneszerkesztő", aztán meg nincs tisztába az alapvetőbb zeneelméleti dolgokkal sem (hangnemek, skálák, dúr-moll akkordok minimum). Na jó van olyan műfaj ahova sajnos nem kell...
Mellesleg végre elértük azt, hogy az alap FL is jó mindenre, nem kötelező hozzá egy rakat extrát /VST, hangminták/ még letölteni. -
#1981 Ha az alap-host nem érdekel, akkor hogy akarsz zenélni?- Minden azon keresztül megy, ha meg csak a dobbal akarsz játszadozni akkor tedd fel Standalone-ban, és akkor egyáltalán nem kell hozzá zeneszerkesztő.
- de aki így áll hozzá, az kb. 1 hét múlva már úgy is elfelejti ezt az egész zeneszerkesztősdit, ---szerintem egyszerübb ha el se kezded. -
vader #1980 az most mindegy. az addictive drums a lényeg, az fl studio nem érdekel. -
tmisi #1979 Most nem azért, de miért nem a 9-est szetted már le? -
vader #1978 szevasztok! valaki segítsen már a lamma fejemen légyszi. :]]
leszedtem az fl studio 8-at, alá raktam az addictive drums teljes verziót, be is tudom hozni meg minden, de nem igazán jövök rá hogy kéne saját dobalapot összehozni. ezekből a beatekből tudok csak összevágni(mondjuk az se ment) vagy hogy a jóéletbe? :D
köszi