Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
-
Hali!
Saját tapasztalataim alapján meg kell mondjam hogy óriási külömbség van az sx3 és az 5 cubase közt. Úgy érzem kellőképpen fanatikus vagyok Cubase terén hogy ezt kijelentsem :) Már ott kezdődik, hogy teljesen kicserélték a motorját, így azon az elven műkődik mint pl a logic vagy a pro tools. Valakinek van füle az hallja a különbséget. Kiéleződött a groovek és a vokálok kidolgozásához a sample editor. Valósíddjű time stretch, hangmagasság korrekció (melodyne), 2 kattintás és a groove illeszkedik a projekt sebességéhez. Aztán ha ezeke megvannak Mpex4 -el átszámoltathatjuk olyan minőségben az egészet editáló sort, hogy szinte észrevehetetlen hogy belenyultunk. Vagy példáúl midi sávra kirakhatjuk az énekből számított dallamot. a kedvecem meg az mikor a Cubase 5 ben szereplő összes mozgatható paramétert rákonfigurálhatom a midi kontroller bármelyik gombjára ( mondjuk audiósávra rakott reverb mix paraméterét vagy akár saját vagy telepített VST bármelyik potiját). A studió room-ról nem is beszélve :). Aztán említhetném az offline processing-et, mikor az audió hangot effektezzük, rászámoltatjuk mint pl Sound Forge-ba és mondjuk megtettük 2-3 effektel, bármikor módosíthatjuk utólag bármelyik effekt bármelyik paraméterét. Persze ezeket mindig átszámolja. nyilván az előnye hogy ne terlhelje a gépet. Oldalakon keresztül tudnék írni az ujdonságokról. Vagy ott van pl aMediabay. A másik dolog:) nem azért kell a magyar oktató anyag mert lővésem sincs az egészhez:) hanem azért, hogy lássam hogyan látják a paorgramot más szemmel és biztos vagyok benne , hogy tudnak olyat mutatni amivel nem vagyok tisztába :) Véleményem az, hogy akár a pro tools vagy logic kevesebbet feljődött az utobbi időszakban mint a Cubase. De inkább a jó kifejezés az lenne, hogy utolérte magát a Cubase csapat, felzárkózott a többi vezető szoftverek mőgé. (aztán lehet hogy elvakít a cubase fanatizmusom) :DDDD