Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
-
Ja meg ami még nagyon fontos csak kifelejtettem: a samplitude object szintű "gondolkodása".
Így példaként, hogy mire gondolok: van egy sávom, amire be vannak lőve a plugin-ek rendesen, de mondjuk szeretném ha a verse utolsó négy ütemén valami erőteljes visszhang lenne. Na ezt meg lehet úgy is csinálni, hogy duplikálom a sávot és még rányomok visszhangot is az effektek közé, aztán az utolsó 4 ütemet ebbe a sávba rakom, az eredetiből meg kitörlöm. Lehet úgy is csinálni, hogy midin keresztül csinálok paraméter automatizálást a visszahng effektre, hogy csak a 4 utolsó ütemnél "jöjjön elő".
A samplitude-ban viszont tök egyszerű, mert csak simán kettévágom az object-et az utolsó 4 ütem előtt, aztán az object editorban rányomok egy visszhangot pluginként (szal nem destruktívan szerkesztem). Itt van egy screenshot, ami alapján talán jobban érthető mire gondolok :) Szal az object editorban is lehet rápakolni az object-re plugin-okat, lehet eq-zni, aux send-et állítani, meg mindent amit mixerben is tudsz csinálni, és ezen felül még ugyanúgy megvan az összes mixerben meglévő lehetőség is.