Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • queensryche
    ...gondoltam megosztom veletek a legfrisebb felfedezésem. Aki aktív olvasó, olvashatta a bass VSTi-kkel kapcsolatos agóniám. Legújabb "tesztem" a Scarbee Black Bass volt, ami egyébként egész jól szól, az egyetlen szépséghibája, hogy a 5-típusú samplegyűjteményből csak a Amped 2-hez sikerült hozzájutnom. Szóval a Chris Hein mellett ezt is ajánlom azoknak, akiket érdekel, de nem is ez a lényeg. A minap olvastam egy hsz-t egy külföldi fórumon, aminek lényege, hogy egy meglévő clean és effektmentes direkt gitárjelet egyszerűen lehangolnak egy oktávval, így tulajdonképpen basszugitár(szerű) soundot kapva. Ezt a jelet átfuttatják egy amp pluginon ( Amplitube, GR3, GTR, stb), EQ-zzák stb. és ezt használják basszusnak. Eddig csak egy gyors 5 perces próbát tettem és ez bizony hangzásban megveri az összes vsti-t, hiszen real hangszerből full élő feljátszással (ez utóbbi a lényeg, hiszen a sample máshol is élő) készült alapból dolgozik. Próbáljátok ki! ( Egyelőre cubase pitch shift process-t használom, de lehet, hogy van más-jobb módszer is erre...)