"Csakhogy itt egyesek kb. azt jelentették ki, hogy csak az "elméleti oktatással" jobbak ügyesebbek gyorsabbak a valódi világban mint mások."
És ez így igaz is.
"Magyarán mintha azt mondanák hogy egy profi cs-s gyorsabb ügyesebb mint egy profi paintballos..."
Viszont nem ezt mondtuk/mondjuk.
Csak annyit állítottunk, hogy aki virtuálisan "gyakorol" helyzeteket, az hasonló éles szituációban jobban fog teljesíteni, mint aki nem "képzi" magát, és _teljesen_ új neki a helyzet. De nyilván egy hivatásos tudását nem fogja egy hobbipléjer elérni(/megközelíteni).
Tehát a CSés "tudásommal" biztosan jobban fogok túszt szabadítani, mint a nagymamám, de az ORFK kommandósainál nem.
Csak ennyiről volt szó, ezt viszont szerintem nem vonhatod kétségbe.
Egyébként azt értem, hogy mi a bajod az FPS-éles dolgok összehasonlításával. Airsoftban első alkalommal rohadtul nem sikerült kapásból belenéznem az irányzékba, többször emiatt szedtek le. Vagy például elég macera kilőni egy balos sarok mögül. Bal kézbe kéne venni a puskát, másik szemmel célozni...
Ezekre valóban nem tanít meg egy FPS.
Ellenben a sarkon szektorosan körbejárás szerzett már nekem killt. De olyan is volt, hogy lőttem egy ellent, fedezékbe vonult a ház túlsó sarkán. Bemásztam a házba, beálltam az ablakhoz. Vártam még jópár másodpercet, közben gondolkoztam:...na, most kinéz a sarok mögül...nem lát, elindul...most lehet az ablak alatt...kihajoltam, tényleg ott volt, lelőttem. Azért, mert voltam már -virtuálisan- hasonló helyzetekben, és egyszerűen tudtam, hogy ilyenkor mit szoktak csinálni, számítottam rá, és előnyömre fordítottam a helyzetet. Egyébként rendőr volt az illető.