Újabb négy állam tiltotta be a Manhunt 2-t
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a szimuláció a félelem leküzdésében segíthet, a rutin megszerzése által...
tökéletes autó szimuláció esetén pedig pályabetanulásra lehet használni ezt a rutint...
Ha ez megvan akkor menjen el egy reptérre és üljön be egy mezei egymotoros kisgéppe és probáljon meg elindulni vele. Aztán ha majd az oktató segitsége kell, akkor érezze át hogy egy utasszálitó gép beljese mennyivel bonyolultabb és nehezebb.
Utánna kérjen kölcsön egy légpuskát, és probáljon meg 15 méterrõl eltalálni egy kólásdobozt, aztán amikor 5.jére sem sikerül majd gondolkodjon el rajta, hogy vajon megállja a helyét az a következtetés hogyha cs-ben 100 méterrõl pisztollyal szemen lõ valakit akkor vajon a valóságban miért nem sikerül guyanez puskával 15 méterrõl 10x akkor célra...
De sajnos tartok tõle hogy hiába koptatom itt a szám, túl sok elvakult gamer van, aki ugyan tesibõl mindig 1-es alá volt a suliban de azt képzeli magáról hogy neki milyen nagy képességei vannak a valós világban mert gyorsan tud kattingatni meg rángatni az egeret...
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Vagy ha a kezedbe adnának egy kalasnyikovot, aztán tárat sem tudnál cserélni benne, hogy mennyit ér a cs-s multad...
Amit meg a keménységrõl mondtál egyenesen nevetséges. Amikor majd körbekap egy cigány galleri és kést dug a torkod alá, na majd azoknak magyarázd hogy te sokat amnhuntoztál, ezért nem hugyoztál be és te olyan f@sza gyerek vagy hogy mindjárt levered õket...
Egyszerüen nevetséges, nem a valós világban élsz.
Kérdezz meg egy igazi pilótát, egy igazi katonát vagy egy taxisofõrt hogy mi a véleménye arról hogy te egy számitógépes játékon keresztül probálod bebizonyitani hogy mekkore nagy ász vagy a valóságban. Meg fog szakadni a röhögéstõl egy tengerészgyalogos, ha majd felhozod neki a manhuntot hogy te ettõl jobban birod ha kibeleznek valakit...
Azt hiszem ideje lenne egy olyan tanulmány irni ami nem a számitógépes játékok erõszakos hatásairól szól (mert ez baromság), hanem a számitógépes játékokkal játszó emberek irreális valóságképzetérõl.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Az emberek nem kis része még itt, Európa majdnem közepén is olyan szinten van, hogy egyszerû politikai agitációval egymás torkának lehetne ugrasztani õket.
De azt is elhiszi, hogy a másik egy alávaló állat, mert nem így hanem úgy hívja a legszentebbet. És ezt a vezetõk ki is használják, és uszítják egymásnak az embereket. De az ok mindíg a politika.
Szal egész addig lehet vitatkozni, beszélgetni, amíg egyszercsak idegen harcosok nem törnek be az othonoba, pofozzák fel anyádat, rugdossák meg apádat és erõszakolják meg a hugodat. Attól kezdve nincs min vitatkozni, miért jöttek, mit mondtak nekik a vezetõik. A vallásra, olajra, politikára hivatkoztak, mennyire vagyunk amúgy egyformák, tök mindegy.
Ehhez képest ilyen videojátékok társadalmi hatásán balhézni igazán nevetséges. Azon kéne elgondolkodni, hogy a nyugati államok hány háborút viseltek az utóbbi évtizedekben. Embereket küldtek olyan szituációba, ahol nap mint nap öltek embereket az egyéb bûnökrõl nem is beszélve. Aztán visszajöttek, a gyengék beleroppantak az erõsek meg folytatják azt amit ott elkezdtek.
Ez az ami kicsit tönkrevágja a bûnözési statisztikát. Érdekes módon japán az utóbbi 50 évben nem háborúzott és nem is olyan rossz a bûnözési statisztikájuk!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A kérdés nagyon sokszor inkább az, hogy "meg kell védeni a vallásodat".
Azért ez sokak szemében icipicit más fényben világítja meg a dolgot.
De inkább hagyjuk, mert úgyis mindig a szülõi és társadalmi értékrendhez jutunk vissza, bármennyire is próbálják ezt pl. a videójátékokra kenni...
Te tényleg ennyire nem fogod fel, hogy az ELMÉLET mennyire fontos a GYAKORLATI alkalmazások elõtt?! És hihetetlen, hogy ilyen õskori szemlélettel látod a világot, mely szerint bármilyen otthoni szimuláció haszontalan.
"Valószinüleg egyik sem tudna beülni már a pilótafülkébe sem."
A pilótafülkét a harci gépeken NEM a pilóta nyitogatja ki a beszálláskor, hanem a segédszemélyzet.
Az utasszállító gépeken, pedig a kapitány is a lépcsõn megy be a gépbe, majd elõremegy és becsukja maga mögött az ajtót. <#heureka>#heureka>
Egy profi Flight Simulator X-es játékos, bizony keni-vágja, hogy mi hol van a
repülõgépen és egy igazi gépen, még a légkondit is bekapcsolja neked, nem hogy a motort ne tudná beindítani.
Ne nézd le a FS játékosokat, mert sokkal, de sokkal többre képesek, mint az hinnéd.
HAHÓ! Az a sok kapcsoló, mûködödik is ám a szimulátorban!
"Nekem van jó pár hard gamer ismerõsöm, olyan fejlett a stratégiai gondolkozásuk és a látóképességük, hogy már 3 éve elsõsök a fõiskolán mert folyamatosan bukdácsolnak"
Minden mértékkel kell. Napi egy pohár vörösbor, csak jót tesz veled, de 8 már alkoholistává tesz.
Soha nem állítottam azt, hogy mindenki mással se játszon órákon át csak a Manhunt-tal, mert akkor hú de kemény gyerek lesz ám belõle. Szó sincs errõl.
De ha kis pegazusokat rajzolgatsz egész életedben, meg rózsabimbókon számolgatod a pollenkoncentrációt, akkor szörnyû és szélsõséges körülmények között nagy eséllyel úgy roppansz össze, hogy elkel majd a pelenka.
Mint minden más dologban itt is az arany középút a nyerõ. Nem kell elutasítani és nem kell állandóan csak az adott dologgal foglalkozni, mert az elszigetelõdésnek is nagyok a hátrányai, akárcsak a teljes azonosulásnak.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
szóval
1. ezzel nem érnek el sokmindent, akinek kell megszerzi,ha máshogy nem átmegy más államba/országba és buy
2. hozzájárulnak a nemlegális letöltésekhez és ezzel a saját pc game disztribúciójuk egy hányadától fosztják meg magukat... ehhez csak gratulálni lehet <#mf1>#mf1>
Sok láma idehazudik egy gépkonfigot...
Az FS-sel amúgy igazi ismeretek nélkül, max a kifutópálya végéig lehet eljutni, vagy még addig se.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Az FS eygik legfontosabb része pedig az elég jól kidolgozott navigáció.
Szal a konkrét fizikai repülésen kívül gyak mindent meglehet tanulni belõle, amúgy a tantárgyak nagyrészét is pont ezek teszik ki egy pilóta suliban, néhány száz órában, aztán monnyuk 30 órában megmutatják, hogy hogy is kell vezetni a gépet.
Te tényleg ilyen lüke vagy? Egyik sem tudna repülni. Valószinüleg egyik sem tudna beülni már a pilótafülkébe sem. Ugyanis a start menü/flight simulatorra kattintás nem készitett fel arra hogy hol kell kinyitni a pilótafülkét...
De mondjuk valaki kinyitja nekik a fülkét beülnek.
Nézzük a pc-s játékosunkat:
-g betüt inditja a hajtómüveket. Jéé itt nincs is jéé betü. Se egér se billentyüzet. Csak egy rakás kapcsoló mindenféle hülye nevekkel.
-f betüvel behúzzuk a futómüvet. Jéé itt nincs f betü...
Azt fogd már fel, hogy egy repülõgép belseje eszméletlenül bonyolult. Te meg feltételezed hogy az aki egy pc-s játéknál tudja hogy a billentyüzeten a "g" betü inditja a hajtómüvet és a "k" betü húzza be a futómüvet, az majd egy pilótafülkébe tudni fogja hogy mit kell csinálni pedig ott nincs se egér se billentyüzet se windows se start menü se alttab stb.
A te nevetve játszó szimulátoros emberkéd BESZÁLLNI sem tudna egy repülõgépbe, ELINDITANI fõleg nem, és még ha egy igazi pilóta el is inditaná neki a gépet, a kifutópálya végén az ELSÕ KARÓRA FELKENÕDVE VÉGEZNÉ. Na akkor majd nem röhögne.
Épp ezért irtam a korábbi hozzászólásomban, hogy egy katonai szimulátor nem egy pc-s játék, hanem belülrõl tök ugyanúgy néz mint egy igazi gép, és ugyanazokat a gombokat/kapcsolókat kell megnyomni ha valamit el akarsz érni.
Ja és ne hiddj már minden hülyeségnek. Azért mert egy 17 colos monitoron kurva hamar felismered az ellenséget, a valóságban egy kicsit jóval nagyobb területen jóval több mindent kell észrevenned. Nekem van jó pár hard gamer ismerõsöm, olyan fejlett a stratégiai gondolkozásuk és a látóképességük, hogy már 3 éve elsõsök a fõiskolán mert folyamatosan bukdácsolnak és mindegyik szemüveges, a sok pc-s játék annyit fejlesztett a látásukon hogy szemüveg nélkül csak homályos foltokat látnák...
Szerinted melyik tanuló pilóta vezet jobban? Aki már 8000 órát repkedett a Flight Simulátorral vagy aki most jött be az utcáról?
Ne válaszolj erre, mert mindketten tudjuk a választ, ugyanis magától értetõdik, hogy aki az utcáról bejön az nem tudja, hol kell nézni a hidraulikában levõ nyomást vagy hogy kell behúzni a futómávet, míg aki szimulátorral játszogatott, az nevetve tud ennél sokkal komolyabb dolgokat is.
Aki ezt nem hiszi el, az nem sokat játszhatott életében, csak helybõl leírja a játékokat.
Pár hír a teljesség igénye nélkül:
"A New York-i Rochester egyetem kutatóinak a kísérlete azt igazolja, hogy a lövöldözõs játékok javítják a látóképességet és a stratégiai gondolkozás hatékonyságát is fokozzák."
"Kevesebb hibát ejtenek a mûtétek során és gyorsabbak a videojátékokat játszó sebészek az ilyen "kiegészítõ tevékenységet" nem végzõ kollégáiknál."
"Ám egy hazai tanácsadó cég rácáfol az állításra. Pókertréningeken fejleszti a vezetõk és értékesítõk döntéshozatali készségét kaszinót, szimuláló kulisszák között."
Stb, stb, stb.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Sajnos, van olyan elõ ember, aki különféle öröklött/szerzett betegségek miatt lazán elmenne a Silent Hill-be.
Nézd csak meg a Flight Simulator X-et, mely a Google mûholdképeit használgatja...
Fényév? Inkább már csak párszáz km.
"azért egy felnyitott embert megnézni a valóságban és gagyi grafikájú játékokkal játszani..."
Voltam már boncoláson, mert kötelezõ volt technikusin, hidd el ért valamit, hogy nem vetem meg a horrorfilmeket, meg a komolyabb játékokat.
Nem állítottam olyat, hogy teljesen immunis leszel, de ha már 10%-al könnyebben viseled az az ilyesmit, már megérte.
"de egy átlag ember ettõl még nem tudna valakit megölni és végképp nem feldolgozni a látványát..."
Tegyük fel, hogy van egy 6 éves szõke kislányod, éppen fut feléd amikor odasétál mellé egy elmebajos és eltöri a nyakát.
Átlagember vagy, képes lennél ölni? Szerintem a szívét kitépnéd az ürgének és senki nem is róná fel neked.
Átlagember nem képes ölni... nézd már meg mi történt Olaszliszkán. A járókelõk lazán halálravertek egy embert PUSZTA KÉZZEL! És a szerencsétlen sofõr NEM direkt ütötte el a kislányt, hanem VÉLETLENÜL! Jó reggelt!
A
azért egy felnyitott embert megnézni a valóságban és gagyi grafikájú játékokkal játszani...
pl ott a Crysis minden szép és jó míg el nem találsz valakit... mindjárt más lenne ahogy látod hogy átjukad a teste és kifröccsen a vére, vagy ha közelrõl kell megölnöd valakit és érzékeled ahogy törik a csontja vagy ahogy meghal... jelenkorunk játékainak minimális köze vana valósághoz... az agressziót növelhetik, és néhányan be is kattannak tõle, de egy átlag ember ettõl még nem tudna valakit megölni és végképp nem feldolgozni a látványát...
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.
"Olyannyira baromság, hogy a hivatásos katonák nyugatabbra nem is kevés órát töltenek a gépek elõtt, harci helyzeteket gyakorolva."
Na ja, csak ne felejtsd már el, hogy azok a katonák pl egy szimulátorba ülnek. Valaki felhozta ezt is a múltkor a számitógépes játékok mellet, csak épp azt felejtette el hogy pl az illetõ katona beül egy számitógépes szimulatorba.
Na most ez a szimulátor belül pontosan úgy néz ki mint mondjuk egy repülõ belseje. Van benne 1000 kapcsoló botkormány pedál stb, minden ugyanott ahol egy igaziban is, és vannak rajta szervók, amik az egész fülkét úgy mozgatják ahogy épp a helyzet megkivánja. Eme számitógépes "játék" feladata annyi hogy kivetiti a képernyõre a megfelelõ tájat.
Két dolog nincs ebben a szimulátorban:
-egér
-billentyüzet
Na most a fennti szimulátort meg bármilyen pc-s játékot, amiben egérrel meg billenytüzettel (kb 5-6 gombbal) kell irányitani egy repülõt, egyszerüen baromság összehasonlitani. Akkor is ha van az embernek egy joystickja.
És ez igaz az összes katonai szimulátorra, legyen bármilyen fajta.
Kb. akkorra különbség van egy katonai szimulátor és bármilyen pc-s játék között, mint egy bicikli meg egy boing 767-es belseje között...
Semmit nem érnek el a betiltással mivel németo.ban, olaszo.ban, íro.ban és a britteknél is virágzik a warez meg a torrent ergo aki játszani akar vele majd szépen letölti. A sok bunkó politikus meg "szakértõ" bekapthatja<#mf1>#mf1><#gun>#gun><#violent>#violent><#violent>#violent>
A
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
Silent Hill sorozat is mondjon le?
Egyébként (kivételesen) helyeslem ennek a játéknak a betiltását! Bár kedvelem a Rockstar gammákat, de egy dolog komoly felnöttes játékot csinálni és egy másik beteges,torz játékot készíteni....
vagy náci bõrbe bújva szövetséges katonákat ölhetünk 😄 (multiban😛)
vagy oroszt, akik szintén "morálisan vagy társadalmi szempontokból elítélhetõk" szerintem.
érdekes, hogy az ilyen indoklásokkal, mintha jobbnak tartanák az orosz katonákat a náciknál...
Szent tűz lobog bennem, Olthatatlan lángal, Űz az árral szemben, Harcba a Világgal!
nesze neked webkettõ, csak fizetõs javítási lehetõség. 21. sz., sg.hu.
Hát talán nem ez az elsõ gondolatom... És mindent megteszek, hogy egy ilyen helyzet ne következzen be, mert akkor már rég rossz.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Ebben egyetértek, de sajnos ez a világ már csak olyan, hogy bizonyos fokú lelki "pajzs" megléte szükséges, mert egész nap sírhatnánk-ríhatnánk, olyan dolgokat látni.
"Nézzük csak meg az arab gyerekeket a gépfegyverekkel. Készek akármikor használni..."
Ha meg kell védeni a helyet ahol születtél, a HAZÁDAT, az OTTHONODAT te nem így tennél?
"elégtelenségével csak növekedni fog az ilyesminek az veszélye az elkövetkezõ évtizedekben."
Tökéletesen egyetértek. Ezért sem árt, ha legalább egy kicsit immunisak tudunk lenni a borzalomra, mert a túlélésünk függhet majd attól, mennyire lesz lélekjelenlétünk.
"amint az emberek ölik egymást."
Szükséges borzalom. A Föld ennél több embert már nem nagyon bír el, erre olyanokat hallani, hogy 10 év és 11 millárdan lehetünk.
Szelekció lesz az biztos, vagy így vagy úgy.
Távol álljon tõlem, hogy rasszista nézeteket valljak, de azt látom, hogy a fejlettebb szellemi színvonalú nyugati ember, nem vállal 5 gyereket, mert jól tudja, hogy egyre kisebb rá az esély, hogy az utódai élete nem feltétlenül lesz rózsás.
Egyes nációkat ez magasról nem érdekel, jöhet a sok gyerek, és ha elfogy az élelem, akkor majd megyünk lopni, vagy gyilkolunk vagy egyszerûen elköltözünk, hogy szánalmas életünk során meg egy kis földdarabot szennyezzünk be/tegyünk tönkre.
Nézzük csak meg az arab gyerekeket a gépfegyverekkel. Készek akármikor használni...
Egy "hétköznapi" ember mindent megtenne egy esetleges háború elkerülése érdekében. Egyesek meg jó bulit láthatnak benne, és úgy gondolhatják, õk már mindent tudnak, ami oda kell, és csak nyerhetnek rajta (kitüntetések, karrier).
Márpedig a nyersanyagok, energiahordozók, tisza víz, és az élelmiszerek elégtelenségével csak növekedni fog az ilyesminek az veszélye az elkövetkezõ évtizedekben. (Egyes országok talán már most tudatosan "képzik kifelé" a leendõ csapataikat.) De azt hiszem, pár nap után rá fogunk jönni, hogy nem kellett volna, és nem mi nyerünk rajta, hanem pár fõmufti, akik a javak újrafelosztásában érdekeltek, és páholyból nézik, amint az emberek ölik egymást.
Azt hiszed, mindig ilyen kis békés és nyugodt marad minden? Nem árt, felkészülni bármire, mind testileg, mind lelkileg és a Manhunt nem is rossz "lélekerõsítõ".
Ha ne adja ég, valakit elcsap melletted egy autó, azt mikor tudod könnyebben feldolgozni?
a, Ha a rószaszín kis szobácskádban, pillangókat számolgattál eddig.
b, Ha már láttál csúnyán összetört testet.
c, Ha elõtte esti meseként horrort néztél.
d, Boncmester vagy.
/Több válasz is megjelölhetõ :-D/
Tapasztalat alapján:
a, Aki elzárkózik a borzalmak elõl és álomvilágban él, az nagyon komolyan sérülhet szélsõséges helyzetekben. Nem egy esetrõl szól a fáma, amikor a félelmbe haltak bele emberek!
b, Ha már volt hasonló élményed a valóságban, sokkal jobban viseled, ha újra olyan helyzetbe kerülsz.
c, Némi rezisztenciát ad.
d, 2 nap és már nem is nagyon emlékszel az egészre.
meg amikor a gétéa ellen voltak a cuccok,és benen volt a tévében,akkor mondta a fickó(valami magasrangú pöcs) hogy azélrt kapnak pontot a játékosok,ha rendõrt ölnek-csak ezzel annyi abaj,hogy ennek a játéknak nem az volt a lényege,hogy annyi rendõrt tudj megölni,amennyit csak tudj,haenm a feladatok csinálása(álltalában a rivális gengszterek ellen)
Személy szerint én egyetlen járókelõt sem öltem meg direkt a játékban... ahhoz nem kell ész és ügyesség, ahhoz viszont, hogy 200-al tépsz a városban és nem ütsz el senkit, nem mész neki senkinek, na ahhoz nem árt egy kis koncentráció.
De most õszintén... szerintetek a Manhunt vagy a GTA sorozat irányítható karakterei gonoszak voltak? Szerintem nagyon nem.
Tinman: hát nem mindenbe de sokba 1et értek veled!
Juj ez vajon véletlen e hogy ugyanattól a kiadótól van...
Így talán, nem blokkol le az agyad, hanem képes leszel megkeresni a kiutat.
Ha a Manhuntot "túlélted", akkor talán egy hasonló helyzetben, képes lehetesz egy magasabb fokú eszközhasználatra, az improvizációs képességeid sem fognak cserben hagyni.
Továbbra is azt mondom, hogy a Manhunt egy nagyon különleges játék és amíg a német hõs katonákat fejbelövöldözheti bárki a gépén, addig ennek a játéknak is van létjogosultsága a piacon, mert bizony vannak, "rossz" emberek és megeshet, hogy közéjük keveredsz...
ez valyon mi lehet ?
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Egyébként elég sok szadista hülyegyerek van sajnos...
Viccet(?) félretéve, nem csodálkozom, és nem is tudom sajnálni a Manhunt 2 nevû izét, "mûvészeti alkotás" mellõzését.
Már pedig aki fél és retteg a gép elõtt, az nem hogy gyilkolászni nem akar, de 1 óra játék után a szépre, jóra, viccesre kezd el vágyakozni. /Kivételt képeznek persze a szadista hülyegyerekek.../
Nem azért kell ölnöd a Manhuntban, mert elmebeteget alakítasz, hanem azért, hogy megúszd a sok borzalmat.
Ha bármelyik nagypofájú politikus olyan helyzetbe kerülne, mint a játék fõhõse, akkor azt hiszem õk sem haboznának, hiszen van olyan rész, ahol a családtagjaink élete a tét!
Akiben komoly gyilkolási ösztönöket ébreszt a játék, az már eleve elmebajos.
Így értelmetlen betiltani bárhol is a játékot, fõleg, hogy már megint qrva nagy reklámot kap és remekül mûködni fog a fordított pszichológia, vagyis, amit ezerrel tiltanak, az kétezerrel kell.