Az enyém nem sokat, mert még csak most kezdem felépíteni hozzá a hardvert, a monitorokat, beszerezni valami jó joyt stb. Viszont ismerek olyan emberkéket akik 8000 óra felett repültek már és elképesztő mennyire értenek kapásból mindent, ami nekem még kínaiul hangzik és a repülőgépekkel kapcsolatos.
Semmit nem ér a CS-s múlt sem /nekem ilyenből nem sok van/ igazi AK47 kezelése esetében, mert a program nem a tárcserére, a mechanikai működésre, erőviszonyokra, kezelhetőségre tanít meg, hanem a gyors gondolkodásra/reakcióra és arra, hogy a szemed nagyon érzékeny legyen 1-1 mozgásra.
Márpedig a harcéteren ezek is fontosak, a fegyver kezelését meg az oktatód kb. 5 perc alatt elmagyarázza onnantól menni fog.
"Amit meg a keménységről mondtál egyenesen nevetséges. Amikor majd körbekap egy cigány galleri és kést dug a torkod alá,"
Az elmélet már megvan, emiatt járok lassan 1 éve harcművészetet tanulni és mily meglepő a több száz éves harcművészet sokat nem ér a szellemisége, vagyis az elmélet nélkül. A 7. fokozatú nagymester nem egy alkalommal mondta már el, hogy aki szellemiséggel és az elmélettel nem foglalkozik, abból soha nem lesz igazán jó harcművész
"Meg fog szakadni a röhögéstől egy tengerészgyalogos, ha majd felhozod neki a manhuntot hogy te ettől jobban birod ha kibeleznek valakit..."
Amikor anno voltam boncoláson, azt hittem előtte való este, hogy nem fogom bírni.
De bírtam, kemény volt nagyon, de végigálltam, talpig hulla és formaldehidszagban. Ha előtte hosszú éveken keresztül egy rózsaszínre festett szobácskában, kiskosztümöket hímeztem volna, bizonyára azzal a mozdulattal megyek ki a teremből, mint ahogy bementem. Voltak páran akiknél ez történt!
"Ja igen, az összes ilyen virtuális emberkének üzenem, hogy menjenek le a térre focizni"
Fociztam már eleget, egy összefejelésnél el is törött az orrom, utánna nem nagyon volt már kedvem hozzá :-(
"De sajnos tartok tőle hogy hiába koptatom itt a szám, túl sok elvakult gamer van, aki ugyan tesiből mindig 1-es alá volt a suliban de azt képzeli magáról hogy neki milyen nagy képességei vannak a valós világban mert gyorsan tud kattingatni meg rángatni az egeret..."
Kezdjük azzal, hogy mindig 5-ös voltam tesiből, középiskolában meg futóversenyekre járatott a tesitanárnő.
Folytassuk azzal, hogy nagyon nem látsz bele az elmélet és a gyakorlat elválaszthatatlan fontosságába!
A harcművészeti stílusban -amit tanulok- már rongyosra kellett, hogy lapozzak egy könyvet, mely az alap formagyakorlatokat írja és rajzolja le, ugyanis kevésnek bizonyult a heti 2x2 óra ahhoz, hogy felfogjam... hülye vagyok hozzá ez van, de sokat segít, a könyv és a video abban, hogy pontosabbá, GYAKORLOTTABBÁ válljak.
Aki azt sem tudja, hogy mit jelent az a fogalom, hogy külső kapun ütött Yat-Chi-Kuen, annak sokat segít, ha lát róla egy rajzot vagy egy leírást, MAJD GYAKOROLJA!
Most nekikezdhetsz tanulmányt írni, de ne lepődj meg, ha sokat furán néznek majd rád :-)