Én csak azt az egyet nem értem, hogy miért és kinek lesz az jó, ha betiltanak egy játékot?
Kereslet-kínálat. A Manhunt is valós piaci igényt elégít ki. Ha nem kellene senkinek, nem készült volna második rész.
Mikor jutnak el oda, hogy felfogják, hogy igenis vannak olyan emberek, akik szeretnek -virtuális- beleket tépkedni, nejlonzacskóval fojtogatni, bézbólütővel koponyákat szétzúzni?
Miért gondolják, hogy ez a júzert erőszakra ösztönzi? Szerintem egyébként inkább fordítva. Ha nekem kipcsolódás céljából csak az a lehetőségem lenne, hogy Barbie-kat öltöztethessek, akkor szerintem egy hét után fognám a belezőkarmolót, és applikálnám a törvényhozók belsőségeire...
assdf:
Ha nem mosnál össze mindent, barbieöltöztetést a hc szimulátorokkal, CS-t vórkrafttal, talán még igazad is lenne. Sereget nem fogsz tudni jobban irányítani. A puskák sem fognak jobban állni a kezedben. A Manhunttól sem leszel nagyobb isten csávó. Eddig rendben.
De egy FS fan biztos vagyok benne, hogy fel tudna szállni (azon a gépen, amit szimulátoron betanult). Az FPS-ekből meg metanulhatók az alapvető taktikai elemek. Hogyan fordulsz be egy sarkon, mi az a helyzet, amit nem vállalsz be, és mi az, amiből tuti te jössz ki jobban. Értem ezt IRL szimulációkra, mint az airsoft vagy a paintball. Éles helyzetben meg tudod, hogy most futás van, mert harcban max két percig élhetsz.
Azt mondod, hogy az elméleti oktatásnak semmi jelentősége nincs. Érdekes, az iskoláknak mégis bejött párszáz éve, és még ma is így csinálják. Vajon miért, ha semmi értelme?