assdf#63
Öszintén szólva az eunak egy nagy baja van:
nem egy nyelvet beszélnek. Az amerikaiknak ennyivel könnyebb. A multkor olvastam valahol hogy napi hány tonna felesleges papirt termel az eu csak azzal hogy az összes eus nyelvre le kell forditani a hivatalos papirokat.
És hogy a forditók nem birják szusszal a dolgot. Na ezen sürgősen változtatni kéne szerintem.
A másik, ami az eu nagy problémája, hogy már 100 éve kimutatták hogy egy testület kb 5 fő alatt döntésképes. 5 fő fölött hacsak nincs egy "vezér" aki tényelges hatalommal bir, az egész testület döntésképessége romokban hever.
Ezért aztán az euban soha semmit nem lehet csinálni mert mindig van olyan akinek valami nem tetszik...
Ennek a másik véglete magyarország, ahol meg látszólag van 385 döntéshozó, valójában meg elég lenne két táblás emberkét beültetni a parlamentbe akik mindig felmutatnának egy igen/nem táblát, hisz nincsenek önálló vélemények, nincs átszavazás, egy adott kérdésre vagy mindenki igennel szavaz, vagy mindenki nemmel (oldalanként) ezért szerintem tökmindegy lenne hogy ugyanaz a 180 ember szavaz mindig igennel vagy nemmel,egy ember is kiválthatná őket... (persze mit gondolok én, akkor kinek fizetnék azt a rengeteg adó nélküli jövedelmet stb stb...)